وزیر ارشاد گفت: برخلاف آنچه شمقدری میگوید، وی را به زور از سازمان سینمایی برکنار نکردیم.
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، صبح امروز مراسم تودیع و معارفه معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت ارشاد و همچنین رئیس سازمان سینمایی کشور با حضور جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونین سابق و جدید این دو معاونت و جمعی از اهالی فرهنگ و هنر در سالن سینمایی وزارت ارشاد برگزار شد.
در این مراسم علی جنتی گفت: رسالت ما در وزارت ارشاد رسالت بزرگ و در عین حال افتخارآمیزی است، وظیفه ارتقای سطح فرهنگ در کشور و تقویت ارزش های اسلامی و انقلابی فقط به عهده وزارت ارشاد نیست؛ ده ها نهاد دولتی و عمومی وجود دارد که در این عرصه اهمیت دارد، وزارت فرهنگ به عنوان یکی از وزارتخانه های عمومی وظیفه بسترسازی برای فعالیت همه این نهادها را برعهده دارد و باید از تمام ابزاری که در دست دارد، استفاده کند.
وی افزود: در برنامه ای که به مجلس ارائه کردم و با رأی قاطع مورد تأیید نمایندگان قرار گرفت، بسیاری از سیاست ها، راهبردها و برنامه های اجرایی را در حوزه فرهنگ، هنر و ادب تشریح کردم، از همه عزیزانی که در وزارت ارشاد افتخار همکاری شان را دارند، می خواهم این برنامه را بخوانند و نقش خود را در این برنامه بیابند.
وزیر فرهنگ و ارشاد ادامه داد: مهمترین بحثی که وجود دارد و دغدغه مردم و علما است، بحث فرهنگ عمومی است؛ من نمی خواهم خیلی به گذشته برگردم و برخی تلخی هایی که وجود داشته را یادآوری کنم، ولی برای همه ما بسیار باعث تاسف است که خیلی از ارزش ها رو به کمرنگ شدن می رود؛ راستگویی، امانتداری و از این قبیل ارزش ها گاه در برخی اقشار کمرنگ شده است. ما دولتمردان هستیم که باید در مرحله اول با تثبیت این ارزش ها در خود برای مردم الگو قرار گیریم.
جنتی ادامه داد: مسئله دیگر عدالت فرهنگی است؛ ما باید امکانات فرهنگی را که در اختیار وزارت ارشاد قرار دارد، برای همه گروه ها یکسان قرار دهیم، همچنین باید دورترین نقاط کشور از امکانات فرهنگی وزارت ارشاد بهره مند شوند وحث کم کردن تصدی گری دولت نیز باید مورد توجه قرار گیرد، هر امر فرهنگی باید از این وزارتخانه مجوز بگیرد، اینکه در وزارت ارشاد 114 امر فرهنگی نیاز به مجوز دارد، نشانگر یک بیماری مزمن در این وزارتخانه است، بدیهی است که وزارت ارشاد باید مجوز دهد، اما باید این مجوزها به حداقل ممکن کاهش یابد. این گونه تورم ها باید درمان شود، در همین سازمان سینمایی 300 پست رسمی ایجاد شده است آیا نیاز است این 300 پست را داشته باشیم؟ ما باید ساختارها را کاهش دهیم، در دیگر معاونت ها نیز باید همین گونه عمل شود.
وی تصریح کرد: تبادل فرهنگی از دیگر نیازها است. ما در یک دهکده زندگی می کنیم، هم تاثیر می گذاریم و هم تاثیر می گیریم باید از همه امکاناتی که در دست داریم استفاده کنیم تا فرهنگ خود را به دیگر کشورها منتقل کنیم.من چون در کشورهای عربی بوده ام می دانم که آنها تشنه فرهنگ و کتاب ایرانی هستند، بارها و بارها پیشنهاد شده که یک کمیته در ایران تشکیل شود و فقط کارش ترجمه متون ایرانی به عربی باشد.سینما نیز از دیگر امکانات تأثیرگذار است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وزیر ارشادجنتی در ادامه در خصوص بحث این جلسه که تودیع و معارفه ریاست سازمان سینمایی است، گفت: این سینما دوره های مختلفی را پشت سر گذاشته است، دوره های افتخار آمیزی نیز داشته است، فیلم هایی که باورهای دینی و اخلاقی ما در آن وجود داشته چه در ایران و چه در خارج از کشور تاثیرگذار بودند، فیلم های دفاع مقدس نیز یکی از افتخارات بزرگ ایران است.
وی افزود: بخشی از انعکاس فرهنگ ایران از طریق سینما است ما باید این بخش را تقویت کنیم من هر جای دنیا رفتم دیده ام از سینمای ایران به عنوان سینمایی فاخر و اخلاقی یاد می کنند.همچنین مقرراتی که دست و پا گیر هستند و مانع رشد و بالندگی این سینما می شوند را باید کم کنیم.
جنتی بیان کرد: بدیهی است گفتمان اصلی که دکتر روحانی بر آن تاکید دارد، اعتدال است در اعتدال هم باید روی قانون پافشاری داشته باشند و هم عقلانیت و تدبیر جزء لاینفک آن قرار گیرد یکی از مسائلی که در دو سه هفته اخیر شنیده ایم این است که روی مجوزی که می دهید پافشاری می کنید.ما حساب شده و با تدبیر مجوز می دهیم اما فردا که مجوز داده شده روی آن می ایستیم اینگونه نیست گروه فشاری بیاید و ما به واسطه آن مجوزی را لغو کنیم. تعدد مراکز اخذ مجوز را نیز کم می کنیم دلیلی ندارد با رویکردی خاص فیلمی برای اکران در سینما مجوز بگیرد و با رویکردی متفاوت همان فیلم برای سینمایی خانگی مجوز اخذ کند. باید تمام رویکردها یکسان شود، بحث دیگر افزایش زیرساخت های سینمایی است اگر در طول سال 1000 فیلم نیز تولید کنیم اما سینمایی برای اکران آن فیلم ها وجود نداشته باشد، فایده ای ندارد.
جنتی ادامه داد: بحث دیگر بحث حمایت هاست، چه در حوزه سینما و چه در دیگر حوزه های فرهنگ به همه دوستان نوشته اند باید برای کمک های که می خواهیم انجام دهیم ضابطه تعیین کنیم، اعتبارات وزارت ارشاد محدود است بنابراین باید اولویت بندی شود و به اولویت های درجه یک اعتبار اختصاص یابد.
وی در ادامه ضمن تشکر از دکتر حسینی گفت: من صمیمانه از زحمات دکتر حسینی تشکر می کنم متاسفانه شرایط ما طوری شد که نتوانستیم تمام کارکنان وزارت ارشاد را در یک جلسه داشته باشیم تا با حضور خود حسینی از ایشان تشکر کنیم.بیش از بیست سال است با دکتر حسینی آشنایی نزدیک داریم در طول چهارسال گذشته ایشان واقعاً تلاش کردند امیدوارم در سال های آینده از وجود ایشان استفاده کنیم.دوستان دیگر را نیز تودیع نمی کنیم بلکه تکریم می کنیم برخلاف آنچه شمقدری گفت ما ایشان را به زور برکنار نکردیم طبیعت دولت هاست که سیاست هایی بر سر کار می آیند و مردم به این سیاست ها رای می دهند بنابراین در دیگر مراحل دولت کسانی که با این سیاست ها هماهنگ هستند بر سر کار خواهند آمد.
جنتی در رابطه با معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی گفت: ما باید تلاش کنیم سرمایه انسانی که در دست ماست را حفظ کنیم.
وی افزود: دکتر ایوبی از شخصیت های فرهیخته کشورمان هستند که هر جا بودند کار موفقی داشتند در حوزه سینما بسیاری افراد بودند که سینما را بهتر می شناختند من همه آنها را مرور کردم اما با توجه به چالش های که داریم و اختلاف های که وجود دارد دیدم هر کسی را بیاورم بالاخره یکی از طرفین اختلاف است بنابراین دکتر ایوبی که سینما را می شناسد و نگاه عادلانه ای به این حوزه دارد را انتخاب کردم.همه سینماگران برای ما عزیز است خواهشم این است که هیچ کس ما را به نفع خود مصادره نکند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان درگذشت محمدتقی شریفی، بازیگر سریال امام علی(ع) را تسلیت گفت.