به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام مصباحی مقدم دقایقی پیش در همایش علمی و پژوهشی در اقتصاد خانواده در خراسان رضوی بیان داشت: مشکلاتی که امروز برجسته و درک عمومی نسبت به آنها وجود دارد تورم، بیکاری و رکود است که دست به دست هم داده و اوضاع ناگواری را به وجود آورده است.
وی با بیان اینکه چگونگی نگاه به مسائل فقر و راه حل های آن بسیار مهم است، افزود: فقر را باید با کمک های نقدی و کالایی برطرف کرد و راه دیگری وجود ندارد، ما باید از سیره ائمه (ع) الهام بگیریم کاری که در این همایش بر آن تأکید شده است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه باید ببینیم ائمه در مراجعاتی که برای حل فقر با آنها داشتند، چگونه پاسخ داده اند؛ تصریح کرد: مردی برای ابراز فقر خدمت حضرت پیامبر (ص) رسید و ایشان قبل از اینکه وی سخنی بگوید فرمودند کسی که از ما طلب نکند خداوند او را بی نیاز می کند.
حجت الاسلام مصباحی مقدم ادامه داد: این روایت می خواهد بگوید ابتدا افراد را وادار کنید به توانایی های خودشان مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه اولین راهکار برای حل فقر دادن روحیه استغنا به مردم است، تصریح کرد: در روایات متعددی از پیامبر (ص) روایت می شد درخواست و طلب دیگران حرمت دارد و اینکه باید از کسی چیزی نخواهیم؛ بلکه از خدا بخواهیم و از ظرفیت های خودمان استفاده کنیم.
این نماینده مجلس بیان داشت: اگر این آموزه های دینی ائمه را در جامعه ترویج دهیم بخش عظیمی از تولید فقر از بین می رود.
حجت الاسلام مصباحی مقدم با اشاره به مسئله طلاق و مشکلات اقتصادی ناشی از این اقدام گفت: ما روشی را اتخاذ کرده ایم که با طلاق، زنان را به زندگی فردی ترغیب می کنیم، نیاز زن به شوهر تنها نیاز اقتصادی و یا جنسی نیست؛ بلکه نیاز آرامش است، بسیاری از مشکلات اجتماعی و اقتصادی ما ناشی از نبود همین نگاه است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به آموزه های دینی و با بیان اینکه به ندرت کسی پیدا می شود که عاجز از کار کردن باشد، تصریح کرد: از تو حرکت از خدا برکت، بدترین کار برای مرد این است که در خانه بنشیند و بگوید خدای روزی بده.
عضو کمیسیون بودجه و برنامه مجلس وی ادامه داد: مسئله دیگر در حل موضوع فقر قناعت است،؛ قناعت در برابر تمع می باشد، یعنی اکتفا به درآمدها و حرص نورزیدن.
حجت الاسلام مصباحی مقدم ادامه داد: امیرالمومنین علی (ع) می فرماید: از دنیا بیش از کفاف نخواهید و منفعت بیش از بلاغ نخواهید؛ کفاف یعنی رفع نیازها بلاغ یعنی رسا بودن نه اینکه فراوان بودند.
وی افزود: آسیب ثروتمندی و رفاه، غفلت، استکبار و غرور است، اینکه احساس کنیم از خدا هم بی نیاز هستیم.
عضو کمیسیون بودجه و برنامه مجلس استغنا را به معنی رفع نیاز بدون اشکال دانست و گفت: اما استغنا از خداوند مشکل دارد؛ اکتفا به رفع نیازها می شود قناعت.
حجت الاسلام مصباحی مقدم نیاز را به سه دسته تقسیم کرد و بیان داشت: نیاز حیاتی، ضروری و نیازهای رفاهی سه نیاز انسان است، اسلام با رفاه مخالف نیست؛ نگاه تنگ نظرانه ندارد و در طرف مقابل مخالف اسراف می باشد.
وی با اشاره به برخی تجملات در زندگی امروزه به ویژه زوج های جوان گفت: زندگی را باید با قناعت طی کرد یعنی از کم شروع کرد و به طور مستمر رشد پیدا کرد.
وی در پایان سخنانش بیان داشت: پرداخت های نقدی به مصلحت جامعه نیست و این مسئله وضعیتی را به وجود آورده است که کسانی که کار می کردند دیگر کار نکنند، ما به جای پرداخت نقدی باید وسایل کار کردن را به آنها بدهیم.