کد خبر:۲۶۳۵۶۵
در هفت دیشب چه گذشت؟

بازگشت بهرام رادان برای بازی مقابل دوربین عطشانی / حضور یک فرد نظامی مقابل تریبون برنامه سینمایی

برنامه‌ی هفت این هفته محوریتی دفاع مقدسی داشت؛ از تریبون آزاد حرف‌های مخاطبین سینما و طرح مشکلات سینمای ایران حرف زده شد.

 به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، هفت و برنامه ی دیشب آن با اجرای گبرلو متناسب با حال و هوای این روزهای خاطره‌انگیز کشور بود و محوریت دفاع مقدسی داشت. شب گذشته این برنامه به معرفی و بررسی آثار «جعفر دهقان» بازیگر نام ‌آشنای سینما و تلویزیون و فیلم‌های دفاع مقدس پرداخت.


در رابطه با حرف‌های اخیر حبیب ا... کاسه ساز، تهیه کننده‌ی سینما صحبت شد. فیلم‌برداری متروپل به کارگردانی مسعود کیمیایی مراحل ایانی خودش را می‌گذراند، اما در مراحل تولید دچار مشکلاتی شده ‌است.


انتصاب احسانی و طباطبایی توسط ایوبی رئیس سازمان سینمایی دو انتصاب که خبر آن در خبرگزاری منتشر شد در این برنامه مطرح گردید.


ناصر هاشمی و علیرضا زرین دست در مورد لزوم کمک و هم‌یاری با کیانوش عیاری و حمایت از وی تأکید کردند. کیانوش عیاری کارگردان سینما و تلویزیون اخیرا در برنامه‌ای واقع در فرهنگسرای ارسباران حضور داشته است.


بازگشت بهرام رادان به ایران برای بازی مقابل دوربین علی عطشانی و فیلم اخیرش آخرین خبر برنامه‌ی هفت بود.


گبرلو گفت: «از هفته‌ی آینده فیلم دربند به کارگردانی پرویز شهبازی در سینماها به نمایش در می‌آید؛ اما ظاهراً اکران این فیلم یک هفته زودتر در مشهد آغاز شده است.»


نظر سنجی این هفته‌ی برنامه‌ی هفت، به بررسی و مقایسه میان پنج اثر سینمایی ارزشمند با مضمون دفاع مقدس، با بازی جعفر دهقان پرداخت.


جعفر دهقان و حضور در آثار دفاع مقدس


نام بیش از سی فیلم در کارنامه ی جعفر دهقان به چشم می‌خورد که بیش‌تر آن ها آثار دفاع مقدس به شمار می‌روند. از «بلمی به سوی ساحل» تا «حماسه‌ی مجنون»، دهقان همواره چهره‌ایی حماسی وآ از یک قهرمان در ذهن مخاطب به جای گذاشته است.


جعفر دهقان سال 1372 توانست جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل برای بازی در فیلم «حماسه‌ی مجنون» ساخته‌ی جمال شورجه را نصیب خود کند.


در گفت‌و گوی مجری برنامه‌ی «هفت»  با دهقان مطرح شد که چرا فیلم‌سازان در ابتدا چند فیلم جنگی می‌سازند و این عرصه را رها می‌کنند. همچنین دهقان از شهید ستاری، خلبان و دلاورمرد عرصه هوایی دفاع مقدس یاد کرد و گفت: «اگر شهید ستاری نبود، فیلم حمله به اچ- 3 ساخته نمی‌شد.»


جعفر دهقان از حضورش در «بوی پیراهن یوسف» به نیکی یاد کرد و مروری بر خاطرات «بلمی به سوی ساحل» و «حماسه‌ی مجنون داشت» دهقان افزود : «اولین کسی کسی که ریسک کرد و به جوانی که می‌خواست به تازگی وارد عرصه‌ی سینما شود اعتماد کرد و دستم را گرفت جمال شورجه بود؛ از او و همه عزیزانی که به من کمک کردند ممنونم.» از مرحوم رسول ملاقلی پور هم سخن به میان امد و دهقان گفت: «ملاقلی پور عاشق و علاقه‌مند به کارش بود.»


جعفر دهقان در رابطه با لذت جایزه گرفتن از جشنواره‌ها، و برنده شدن سیمرغ بلورین جشنواره ی دوازدهم فجر گفت: «خیلی به جوایز توجه ندارم. معتقدم کسی که برای مخاطب کاری انجام دهد اگر مخاطب بپسندد کار را به درستی انجام داده ای و جایزه خودت را گرفته‌ای. اگر قرار است به جایی برسم، یا قهرمان کسی باشم ترجیح می‌دهم مردم و مخاطبینم مرا بپذیرند و انتخاب کنند..»


تریبون آزاد برنامه ی هفت مقابل سینما آزادی، صحبت های مخاطبین سینما در رابطه با مشکلات و کمبودهای سینمای امروز ایران را مطرح کرد. مخاطبین به نکات خوب و در خور تأملی خطاب به سینماگران و مسئولین سینمایی اشاره داشتند.


مسئول لشگری و حضور سینمایی


از نکات جال توجه دیشب برنامه هفت، حضور یک فرد نظامی آن هم شاید برای اولین بار مقابل تریبون یک برنامه ی سینمایی بود. سردار دکتر بهمن کارگر، دیشب به مدت چهل دقیقه در برنامه‌ی هفت حضور داشت و در رابطه با فعالیت‌های انجام شده در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با مردم به صحبت نشست. کارگر در رابطه با هدف و پیشینه‌ی تشکیلات سینمایی ایجاد شده‌ی جدید در بدنه ی بنیاد صحبت کرد و گفت: «هدف از ایجاد سازمان سینمایی و هنرهای نمایشی در دل بنیاد حفظ آثار، هدایت، نظارت، حمایت و نشر آثار با مضمون دفاع مقدس است. 


باید به امور فرهنگی و هنری دفاع مقدس هم توجه ویژه‌ای داشته باشیم؛ در همین راستا «سازمان سینمایی و هنرهای نمایشی تشکیل و در 16 مرداد افتتاح شد.» سردار کارگر در پاسخ به سؤال مجری برنامه در خصوص ایجاد یک تشکیلات موازی با نهادهای سینمایی دیگر و علت و پیامدهای آن گفت:« هدف ما ایجاد یک تشکیلات موازی نبوده. دورنمای ما برای این سازمان هم‌افزایی و هم دلی با نهادهای سینمایی دیگر کمک دادن به آن‌ها و کمک گرفتن است. ضمن این‌که این سازمان نه به صورت  یک نهاد موازی بلکه به صورت نهاد بالا دستی آن عمل می‌کند. کارگر ابراز امیدواری کرد با زبان تعامل  هم‌فکری بین مسئولین کشوری و لشگری و هنرمندان سینمایی کشور، بشود مشکلات اخیر سینمای ایران که قابل حل هستند رفع شود و توفیقات در سینمای دفاع مقدس حاصل گردد.


پس از صحبت‌های کارگر بخش پایانی و پرده‌ی آخر برنامه‌ی هفت به بحث و گفت و گو بین دو کارشناس سینمایی در خصوص سینمای دفاع مقدس گذشت و درباره مشکلات امروز این حوزه‌ی سینمایی بحث و گفت‌و گو شد.


برنامه‌ی هفت نگاه ویژه‌اش به سینمای دفاع مقدس را در برنامه ای دو ساعت و چند دقیقه‌ای به پایان برد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار