
تاسيس وزارتخانه حج ضرورتي اجتنابناپذير است
به گزارش گروه فرهنگي «شبکه خبر دانشجو»، حجتالاسلام سيد عبدالفتاح نواب در مورد ضرورت ايجاد وزارتخانه حج و زيارت تصريح کرد: ظرفيت سازمان حج و زيارت و بعثه مقام معظم رهبري در برنامهريزي، هدايت، اجرا و نظارت بر اعزام بيش از دو ميليون زائر در طول سال به حرمين شرفين، عتبات عاليات و سوريه و تامين نيازهاي اسکان، تغذيه، آموزش و راهنمايي انجام صحيح اعمال و مناسک از جمله دلايلي است که بر ضرورت ايجاد چنين وزارتخانهاي تاکيد ميکند.
وي ادامه داد: از سوي ديگر دارا بودن بزرگترين کانون تبليغي- علمي در سطح فرهيختگان جامعه اسلامي و توانايي بالاي پژوهشي در علوم اسلامي و معارف حج و زيارت و احراز جايگاه ويژه و ممتاز در کشورهاي طرف قرارداد در اجراي عالي برنامهها، اين مجموعه را در جهان اسلام مجموعه پويا، فعال و منحصر به فرد نموده است و برخي مراجع عظام تقليد که تلاشهاي مثبت نهادهاي مرتبط را ملاحظه نمودند، پيشنهاد ارتقاي اين سازمان را در حد وزارتخانه داشتند.
حجتالاسلام نواب به تجربه برخي از کشورها در اين زمينه اشاره کرد و گفت: در بعضي از کشورها که کمتر از يک دهم زائران ايران را خدماتدهي ميکنند، وزارت حج ايجاد شده است و سالها است وزارت حج، امور مربوطه را راهبري ميکند.
معاون امور روحانيون بعثه مقام معظم رهبري در پاسخ به سئوالي در مورد راههاي گسترش برنامههاي فرهنگي در مدينه منوره و مکه مکرمه گفت: در اين راستا برنامههاي متنوع و جامعي توسط معاونتهاي مختلف بعثه به ويژه معاونت آموزش و پژوهش اعلام شده که در حد نياز و امکان با همکاري مسئولان دفتر نمايندگي بعثه و امور روحانيون در حرمين شريفين از طريق روحانيون کاروان انجام ميگيرد.
وي در مورد آموزش زائران، پيش از اعزام تصريح کرد: با اقدامات انجام گرفته و کاستن از موانع پيش روي روحانيون کاروانها، براي افزايش آموزشهاي داخل کشور اقدام شده و راهکارهايي براي تاثيرگذاري آموزشها انديشيده شده است.
حجتالاسلام نواب در مورد وضعيت رفتار زائران ايراني خاطرنشان کرد: اين امر کار جمعي و برنامهريزي همهجانبهاي ميطلبد تا با ورود همگان در محدوده مسئوليت خويش موارد عملي شود و بديهي است نقش روحانيون، کاروانمحوري است و بايد دلسوزانه نقطه نظرات خود را به زائران ارائه نمايند.
معاون امور روحانيون بعثه مقام معظم رهبري در مورد فعاليتهاي روحانيون کاروانها و رابطين فرهنگي پس از بازگشت به ايران و ارائه تجربيات آنها افزود: در برنامهريزيهاي جامع براي اين امر پيشبينيهاي لازم شده است ولي به دليل بومي نبودن تعداد قابل توجهي از روحانيون کاروانها اين امر به سادگي امکانپذير نيست.
وي در مورد تعداد روزهاي سفر عمره و کاهش آن از 15 روز به 12 روز از پيشنهاد گروهبندي شدن سفرها خبر داد و گفت: سازمان براي انواع درخواستها برنامهريزي ميکند و تعداد کساني که علاقهمندند در مناسبتها و روزهاي خاص در سرزمين وحي باشند کم نيستند ولي به دليل مدت سفر مجبورند با ساير زائران کاروان همين مدت را همراهي کنند در حالي که اگر براي مناسبتها کاروانهاي ويژهاي در نظر گرفته شود افرادي حضور خواهند يافت که ميخواهند مدت کمتري در جوار حرمين شرفين باشند.
حجتالاسلام نواب ادامه داد: کوتاه شدن سفر عمره براي افزايش تعداد زائران، صورت گرفته است به گونهاي که از کيفيت و بهرهبرداري از اين سفر معنوي هم کاسته نشود./انتهاي پيام/