به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، دادگر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در خصوص شعار سازمان بهداشت جهانی «همواره در جاده قلب سالم حرکت کنید» در سالن همایشهای شهرک دانش و سلامت مشهد بیان داشت: ما در کشور سالیانه 25 هزار کشته در جادههای خود میدهیم که باعث تاسف است بگویم آمار مرگ و میر در میان بیماران قلبی ما در سال چیزی بیش از این است.
وی پیشگیری از ابتلا به این بیماری را بهترین راه جهت پایین آوردن هزینههای درمان این بیماری دانست و افزود: هزینه درمان و انجام عملهای ناشی از گرفتگی عروق قلب و یا سکتههای قلبی بسیار بالاست و بهترین راه برای حفظ سلامتی و پایین آوردن این هزینهها پیشگیری از آن است.
رئیس قلب بیمارستان امام رضا(ع) به برنامه ریزی کشورهای اروپایی از 20 سال قبل در شروع پیشگیری این بیماری اشاره داشت و گفت: در اروپا و بسیاری از کشورهای غربی پیشگیری از این بیماری از دو دهه پیش آغاز و به موفقیتهایی نیز دست پیدا کردهاند که این میطلبد ما نیز در پیشگیری جدیتر باشیم.
دادگر پایین آمدن سن مبتلایان به بیماریهای قلبی را هشداری برای مردم دانست و گفت: در حال حاضر سن برخی مبتلایان به بیماریهای قلبی و عروقی به 19 سال رسیده است که این خطر بزرگی برای جوانان ما به شمار میرود.
وی ادامه داد: استرس عامل بسیار مهمی در ایجاد این بیماری در جوانان به شمار میرود و متاسفانه به دلیل دچار شدن مردم خصوصا جوانان ما به فشارهای زندگی امروز استرس همراه همیشگی برای آنان شده است که در موارد بسیاری موجب مرگ افراد شده است.
رئیس قلب بیمارستان امام رضا(ع) ابتلای معتادان مواد مخدر به بیماریهای قلبی را بسیار بیشتر از دیگر افراد دانست و گفت: در گذشته تصور میشد معتادین در ابتلا به بیماریهای قلبی از دیگر مردم مصونتر هستند اما امروز با قاطعیت میگوییم مبتلایان معتاد در میان بیماران قلبی در سنین پایین بسیار بیش از دیگران هستند، خصوصا در معتادات تزریقی این امر بشتر دیده شده است.
دادگر خطر افراد سیگاری برای اعضای خانواده را متذکر شد و افزود: بر طبق آمار جهانی در 8 سال گذشته پنج میلیون نفر در سال به دلیل مشکلات ناشی از استنشاق دود سیگار افراد سیگاری در خانواده، کشته میشوند که این بسیار درد آور است.
وی ادامه داد: در کشور آمریکا سالیانه 400هزار نفر به دلیل استعمال دخانیات جان خود را از دست میدهند و این در حالی است که زنان به عنوان مادران فردا با سرعت به سوی استعمال دخانیات در حال گرایش میباشند.
رئیس قلب بیمارستان امام رضا(ع) استعمال دخانیات و حتی رسیدن بوی سیگار از سوی فرد سیگاری به زن باردار را موجب شکلگیری اختلالات بسیار برای جنین در دوران پس از تولد دانست و با هشدار نسبت به این موضوع بیان داشت: باید زنان باردار نسبت به دوران بارداری خود حساس بوده و در این دوران از بودن در مکانهایی که بوی سیگار به آنها میرسد پرهیز کنند تا در آینده خود و فرزندشان دچار مشکل نشوند.
دادگر فشار خون بالا را شایعترین بیماری در میان مردم ایران دانست و گفت: بین 15 تا 25 درصد مردم در سنین 18 تا 25 سال دچار فشار خون بالا هستند و هر چه سن افراد بالاتر میرود این وضعیت نیز رو به افزایش میگذارد.
وی ادامه داد: بعد از 90 سالگی تمام مردم در این سن دچار فشار خون بالا میشوند و تنها با کنترل فشار خون میتوان از امراض پس از آن جلوگیری به عمل آورد.
این استاد قلب عروق جنسیت را یکی از عوامل موثر در ایجاد فشار خون دانست و تصریح کرد: زنان تا زمان داشتن مریضی ماهانه دارای تعادل در فشار خون هستند و تقریبا پس از یائسگی است که آمار فشار خون بالا در زنان رو به افزایش میگذارد، در حالی که مردان تا قبل از یائسه شدن زنان دارای بیشترین آمار در فشار خون بالا هستند.
دادگر بیان داشت: پس از یائسه شدن زنان مردان در دچار شدن به بیماری فشار خون بالا با مردان برابر و در سن 75 سالگی از آنان پیشی میگیرند.
وی فشار خون طبیعی را 120 در روی 80 دانست و خاطرنشان کرد: فشارخون 120 روی 80 و یا 140روی 90 تقریبا فشار خون متعادلی است که هر چه از 120 به سمت 140 حرکت میکند نگرانی برای ابتلا به فشار خون بالا نیز شکل میگیرد.
رئیس قلب بیمارستان امام رضا(ع) تنها راه کار تغییر جریان پیشرفت این بیماری را تغییر در سبک زندگی دانست و افزود: امروزه مردم ما خصوصا جوانان دارای تفریحاتی هستند که در آنها هیچ گونه تحرکی وجود ندارد، خوردن غذاهای فست فودی با کلسترول بالا و چربی فراوان در کنار عدم تحرک مناسب همراه با چاشنی استرس از یک جوان امروزی تنها عامل بیماری ساخته است.
دادگر داشتن برنامه پیاده روی روزانه حداقل 1000 متر را از عوامل بازدارنده بسیار خوبی در جهت ممانعت از ایجاد بیماریهای قلبی و عروقی دانست و گفت: داشتن پیاده روی در طول روز به شکلی که متوجه شویم بدنمان در حالتی متفاوت از قبل از جمله ضربان تند قلب، تعریق بدن و تغییر فیزیولوژیک است از جمله مواردی است که ما را از دچار شدن به بیماری قلبی باز میدارد.
وی در پایان پیاده روی روزانه 7 کیلومتر را بهترین روش در جلوگیری از دچار شدن به این بیماری دانست و بیان داشت: اگر شخصی در طول روز 7000 متر پیاده روی کند، تا 50 درصد سلامتی خود را در برابر این بیماری تضمین کرده است البته داشتن رژیم غذایی مناسب و استفاده نکردن از دخانیات نیز در کنار آن ضروری است.