
کتاب «کاش میشد تو را شناخت» در مشهد نقد و بررسی شد
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حسین عباسزاده، منتقد ادبی شب گذشته در نقد و بررسی کتاب «کاش میشد تو را شناخت» در جهاد دانشگاهی مشهد بیان کرد: مهمترین عاملی که سبب موفق بودن کتاب و بخصوص کتابی با ابعاد خاطرهای در ژانر دفاع مقدس میشود مهارت مصاحبه کننده در این راستاست به این معنا که این مهارت مصاحبه کننده است که باعث میشود مصاحبه شونده خاطرات دور و داراز خود را به یاد آورد و به داستان روح بخشد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه خاطرات مربوط به سالهای گذشته است؛ بنابراین مصاحبه کننده نباید منفعلانه رفتار کند، بلکه باید به گونهای پیش رود که خاطرات واضح و کامل بازگو شود تا مخاطب بدرستی با ابعاد زندگی شهید آشنا شود.
این منتقد ادبی با اشاره به اینکه یکی از نقاط ضعف کتاب یک خطی بودن آن است، تصریح کرد: ارائه مسیر یک خطی سبب میشود مخاطب در زمان کوتاه داستان و خاطره را فراموش کند.
عباسزاده خاطرنشان کرد: کتاب بسیار سطحی به بیان خاطرات شهید و زندگی وی پرداخته؛ در صورتی که میتوانست عمیقتر و زیباتر به ارائه مطالب بپردازد تا خواننده را جذب و با خود همراه کند.
وی با اشاره به اینکه حس و حال همسر شهید در مواجه با وقایع بدرستی بیان نشده است، تصریح کرد: انتظار میرفت مصاحبه کننده در مواقع لزوم به مصاحبه شونده کد دهد و به بیان حالات و روحیات مصاحبه شونده در مواقع التهاب آور بپردازد، نه اینکه به راحتی از کنار این مسائل بگذرد.
این منتقد ادبی با تاکید بر اینکه در موقعیتهای خلق شده حس به کار نرفته است، بیان داشت: با توجه به اینکه این کتاب برای کسانی نوشته شده که از نزدیک شاهد جنگ و آثار آن نبودهاند بنابراین باید بیشتر بر روی آن کار میشد.
عباسزاده طرح روی جلد کتاب را ضعیف دانست و بیان کرد: جذابیت جلد کتاب یکی از فاکتورهای جذب مخاطب است که در این کتاب رعایت نشده است.
وی در پایان بیان ساده و نداشتن سکته زبانی را از ویژگیهای مثبت کتاب ارزیابی کرد.
انشای کتاب «کاش میشد تو را شناخت» روان و بیگره افکنی است
در ادامه این نشست سید محمد عبدالهیان، دیگر منتقد ادبی گفت: به این کتاب میتوان یک زبان جامعه شناسانه داد؛ زیرا این کتاب و کتابهایی از این قبیل میتوانند بار سنگین زندگی همسران و خانواده شهدا را بدرستی برای مخاطبان بازگو کند.
وی در خصوص نقاط مثبت کتاب تصریح کرد: انشای کتاب روان و بیگره است و به شکلی صمیمی و خودمانی به بیان خاطرات پرداخته است.
این منتقد ادبی افزود: علاوه بر این موارد کتاب مخاطب را با برخی از مراسمات آشنا میکند.
عبدالهیان در پایان خاطرنشان کرد: البته چنانچه از زبان همرزمان شهید حسینی محراب نیز خاطرات بیان میشد رنگ دیگری میگرفت.
لازم به ذکر است، کتاب «کاش میشد تو را شناخت» از زبان همسر شهید علیاصغرحسینی محراب و به قلم طیبه مزینانی نگاشته شده است.