به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، علی اکبر سنگی در همایش روز جهانی سالمند افزود: اکنون کشور با پدیده موج دوم افزایش جمعیت در گروه سالمندان روبرو است که نشان می دهد باید به جمعیت سالمند جامعه توجه کنیم.
وی در تعریف سالمند ، اضافه کرد: طبق تعریف سازمان جهانی بهداشت، سالمند به افراد بالای 60 سال اطلاق می شود درصورتیکه در سازمان ثبت احوال کشور ، این سن بالای 65 سال درنظر گرفته شده است.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت، تاکید کرد با توجه به کاهش رشد افزایش جمعیت و افزایش جمعیت سالمندی کشور، رویکردهای سیاست جمعیت در کشور باید تغییر کند.
سنگی گفت: طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفته و اگر قانون شود ، وزارت بهداشت در راستای آن برنامه های خود را اجرا خواهد کرد.
وی با اشاره به تدوین سند ملی سلامت سالمند، افزود: این سند در شورای عالی سلامت تصویب و پس از ابلاغ اجرایی خواهد شد.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت با تقسیم بندی رده سنی سالمند به سه گروه سالمند جوان، سالمند میانسال و سالمند کهنسال ، یادآور شد برای نخستین بار در جهان رشد جمعیت بالای 60 سال بیش از رشد جمعیت افراد کمتر از پنج سال می شود.
سنگی با اشاره به جمعیت 76 میلیونی کشور گفت: در سال 75 ، تعداد سالمندان 6/6 دهم درصد جمعیت کشور، در اواخر دهه 80 ، 3/7 درصد و اکنون به 2/8 درصد جمعیت رسیده است.
وی، نیازهای سالمندان را احتیاجات عاطفی، معیشتی، تفریحی، امنیتی و اجتماعی عنوان کرد و افزود: برنامه های مراقبت ادغام یافته جامعه سالمندی، تدوین برنامه تحول نظام سلامت، رفاه و منزلت سالمندان، پژوهش، بسیج اطلاع رسانی و پیشنهاد روز ملی سالمندان در تقویم سالانه کشور از جمله برنامه های آتی وزارت بهداشت برای سالمندان به شمار می رود.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت، خاطرنشان کرد اکنون مستندات قانونی برای اجرای برنامه های سالمندان از جمله سند چشم انداز 1404، قانون برنامه پنجم توسعه، نقشه جامع علمی و رسالت سازمانی را در اختیار داریم.
سنگی گفت: هدف از اجرای برنامه مراقبت های ادغام یافته جامع سالمندان، کاهش بار بیماری های اولویت دار در گروه سنی کمتر از 80 سال است و این برنامه امسال در تمام استان های کشور اجرایی شده است.
وی افزود: یکی از مشکلات کشور ما این است که میانسالان معمولا با بیماری وارد دوران سالمندی می شوند.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت، دسترسی به سالمندان، همکاری سالمندان در برنامه های آموزشی، مدت زمان ارایه خدمت و کمبود اعتبارات را از جمله چالش های پیش روی اجرای برنامه های مربوط به سلامت سالمندان برشمرد.