به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، سرلشکر سیدحسن فیروزآبادی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در مراسم تودیع دریابان علی شمخانی و معارفه سردار احمد وحیدی در مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی اظهار داشت: قرآن میفرماید در حد استطاعت دنبال اقتدار باشید و امام علی (ع) نیز میفرمایند که علم اقتدار است و رهبر عزیز ما هم فرمودهاند که دنبال علم باشید که علم قدرت و اقتدار است.
وی افزود: بنابراین خطوط کلی که از جانب خدای متعال، مولای متقیان و رهبر عزیز به ما داده شده است، ما را به تولید علم به عنوان زیربنای اقتدار سفارش میکنند و البته علم زیربنای رفاه مردم هم هست. علم زیربنای آبادانی، توسعه، صنعت و علوم است ولی برای ما چون رهبری هدف تولید علم و اقتصاد را فعلا مطرح کردهاند ما تولید علم را برای اقتدار و برای اقتصاد باید مدنظر قرار دهیم.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: در دوران مدیریت 8 ساله دریابان شمخانی یک جهش و رشد و توسعه چشمگیر و قابل تقدیر مشاهده میکنیم البته بخشی از این رشد و توسعه مربوط به زمینههای فراهم شده در کشور است که رهبری معظم انقلاب اسلامی طی این سالها مقصد را روی علم نگاری راهبردی و برنامهریزی راهبردی گذاشتند.
"این مرکز خود یکی از پایگاههای اصلی این امور بوده و توانسته با موفقیت این مسیر را مطابق منویات رهبری طی کنند که ایشان فرمودند هدف پیریزی یک تمدن است که پیریزی این تمدن روی همان 3 شعار اصلی انقلاب یعنی استقلال، آزادی و اسلام یعنی پیریزی تمدنی که مبتنی بر این 3 شایه اصلی است. بنابراین وقتی یک تمدن جدید بنا است ایجاد کنیم، باید علم مستقل و راهبردی مستقل داشته باشیم و امام خامنهای عزیز فرمودند منظور ما از علم، علم درونزا است. این استقلال اقتضا میکند که علم درون زا باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سخنان خود گفت: آزادی یک مفهوم متعالی الهی است که خدای متعال برای بشر خواسته است و اصولا حرکت به سمت آزادی موجب رشد عبودیت در جامعه میشود. اسلام و جمهوری اسلامی هم ابعادش کاملا مشخص است. هم در اسلام توسط پیامبر (ص) و ائمه معصومین (ع) تدوین شده که اسلام ناب است. هم پس از گذر 14 قرن توسط حضرت امام خمینی (ره) تبیین شد و ولایتفقیه اسلام را در شرایط روز برای جامعه اسلامی تبیین میکند.
سرلشکر فیروزآبادی ادامه داد: جمهوری اسلامی هم محصول اسلام ناب برای ایجاد یک حکومت است و به عبارتی دیگر میشود گفت که جمهوری اسلامی همان اسلام است. بنابراین کاری که در جمهوری اسلامی به عنوان مطالعات و تحقیقات راهبردی انجام میدهیم، این است. راهبرد اصولا خاصیتش اینگونه است که وضع فعلی ما را میبیند. محیط خارجی و داخلی را میسنجد، امکانات را مدنظر میگیرد، وضع مطلوب را تعریف میکند و به ما میگوید چگونه از وضع موجود به وضع مطلوب برسیم.
وی تصریح کرد: ما وضع مطلوبمان پیریزی یک تمدن است اما دسترسی به آن تمدن در یک دوره یکساله یا پنجساله امکانپذیر نیست. برای همین است که چشمانداز 20 ساله طراحی شده است. برنامههای 5 ساله و برنامههای سالانه تدوین میشود که بتوانیم به جهت آن تمدن حرکت کنیم. اینها تعیین کننده حدود و چارچوبهای کار ما است اما چون هدف پیریزی یک تمدن آیندهنگر است، بایستی آیندهپژوهی صورت بگیرد و این هم از وظایف مراکز مطالعات و تحقیقات راهبردی است که بایستی آیندهپژوهی بشود. الحمدالله در شرایط فعلی کشور روی یک چرخ و روی یک ریلی حرکت میکند که مدیریت راهبردی، نگاه راهبردی، جهتگیریهای راهبردی ارزش پیدا کرده است و مدیران راهبردی در جامعه رو به گسترشاند.
عضو شورای عالی امنیت ملی کشور همچنین در ادامه افزود: تحقیقات و مطالعات راهبردی در مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی، در مراکز مطالعات راهبردی سازمانهای نیروهای مسلح و وزارت دفاع و همچنین در دانشگاه دفاع ملی صورت میگیرد. این مطالعات علاوه بر اینکه در اختیار کاربرانش قرار میگیرد، در اختیار معاونت امور راهبردی و اشراف کلی فرماندهی ستاد کل هم قرار میگیرد تا در تدوین راهبردهای نهایی از آنها استفاده کنیم.
سرلشکر فیروزآبادی اضافه کرد: دریابان شمخانی انصافا با وقت گذاشتن و با جدی گرفتن این مرکز موجب رشد این مرکز شد و برکات زیادی داشت. ما امیدواریم که در سنگر جدید برادر عزیزمان که دبیر شورای عالی امنیت ملی، نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است، از برکات این تلاشهایی که در این مرکز انجام داده است، بهرهمند شود و خواهد شد. دعاگویای وجود وی همچنان هستیم و افتخار میکنیم که وی را از خودمان میدانیم.
وی خاطرنشان کرد: حالا یک دورهای است. خدا میفرماید من زمان را بین مردمان تقسیم کردهام برای اینکه آزمایش کنم. حالا این دوره که امیر شمخانی در آنجاست و سردار وحیدی در اینجا هم مثل جریان چشمه و جریان امامت است. سردار وحیدی سابقه معتبری در نیروهای مسلح دارد. فرماندهی راهبردی در سپاه و در نیروی قدس داشته است. بعد هم که در دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام کارهای مطالعاتی کمیسیونها را انجام میداده و سپس وزیر دفاع شد و الان هم عضو مجمع تشیخص مصلحت نظام است و دوباره در این کمیسیون مجمع را برای سیاستگذاری کلی در کشور یاری میکند.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح اضافه کرد: کار مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی میتواند در خدمت راهبردهای دفاعی و امنیتی کشور هم در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، هم در ستاد کل، هم در مجمع تشخیص مصلحت نظام باشد و در کشور این مرکز رشد یابنده است. ما خودمان در نیروهای مسلح نیازمند محصولات مرکز هستیم. سپاه، ارتش، نیروی انتظامی، وزارت دفاع، ستادکل و دانشگاههای نیروهای مسلح اینها همه میتوانند از محصولات این مرکز استفاده کنند.