به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، احمد محمدیان مدیرعامل پروژه صنعتی ابریشم صنعت درگز که با مشارکت بخش خصوصی و بنیاد برکت در منطقه ای محروم در شهرستان درگز استان خراسان رضوی در حال احداث است، افزود: بخش خصوصی به پشتوانه این ویژگی های بنیاد حاضر به مشارکت در سرمایه گذاری در مناطق محروم می شود و این مشارکت ها توسعه، اشتغالزایی و محرومیت زدایی در این مناطق را در پی دارد.
وی همچنین با دعوت از سرمایه گذاران بخش خصوصی برای مشارکت در پروژه های اقتصادی در مناطق محروم خاطر نشان کرد: بخش خصوصی با سرمایه گذاری در این مناطق ضمن بهره مندی از مزایای مشارکت با بنیاد برکت از معافیت 20 ساله مالیات در بخش تولید برخوردار می شوند.
بنیاد برکت تلاش می کند در حوزه کارآفرینی فردی و جمعی و تشکیل شرکت با افراد حقیقی یا حقوقی، در زمینه راه اندازی طرح های اقتصادی در مناطق کمتر برخوردار کشور اقدام کند.
بنیاد برکت درصدد است برای کارآفرینی و توانمندسازی مناطق محروم کشور، میزان سرمایه گذاری در این مناطق را تا 40 هزار میلیارد ریال افزایش دهد. این در حالی است که تاکنون بنیاد برکت بیش از 13هزار و 600 میلیارد ریال در این خصوص سرمایهگذاری کرده است.
فعالیت های تولیدی که به لحاظ مالی سود آور، به لحاظ اقتصادی بادوام و در جهت کمک به توسعه مناطق کمتر توسعه یافته کشور، اشتغــال زائی، کـارآفـرینی و فقر زدایی باشد، واجد شـرایط شراکـت با بنیاد برکت بوده، منوط به آنکـه حداقل 51 درصد سهـــام آن متعلق به بخش خصــوصی باشـد.
خـط مشی بنیاد برکـت برای توسعـه بخـش خصـــوصی در صــورت تمــــایل سرمــایه گــذار کـــارآفــرین به حضــور در مناطق کمتر توسعه یافته کشور این است که ظرف مدت 3 تا 5 سال از آغاز مشارکت، اقدام به فروش تدریجی سهام خود به سهامداران شریک، بر اساس توافق حاصله بصورت نقدی یا اقساطی کند.
مدیرعامل پروژه صنعتی ابریشم صنعت درگز در مورد این پروژه مشترک گفت: این پروژه در ارتباط با تولید کاغذ تیشو است که در محصولات مختلف بهداشتی کاربرد دارد و با راه اندازی آن حدود 150 نفر به طور مستقیم و حدود 300 نفر هم به شکل غیر مستقیم صاحب شغل می شوند.
به گفته محمدیان بهره برداری از این پروژه تاثیر بسزایی در رشد و توسعه منطقه و جلوگیری از مهاجرت بومیان منطقه به شهر های بزرگ اطراف خواهد داشت.
محمدیان با اشاره به اینکه حدود 80 درصد نیاز کشور به کاغذ های تیشو از خارج کشور تامین می شود، گفت: تولیدات در این زمینه در کشور اندک است لیکن این کارخانه با تولید کاغذ های تیشو در ابعاد و رول های بزرگ و کوچک قادر خواهد بود بخشی از نیاز بازار داخلی را تامین کند.
به گفته مدیرعامل پروژه صنعتی ابریشم صنعت درگز در تولید محصولات این کارخانه از کاغذ های باطله و ضایعات کشاورزی منطقه به عنوان مواد اولیه استفاده خواهد شد.
محمدیان در مورد ابعاد پروژه توضیح داد: این کارخانه در زمینی به مساحت 30 هزار متر مربع در حال احداث است و حدود 7 هزار متر مربع آن را سالن های تولیدی، اداری، رفاهی و انبارها تشکیل می دهد.
وی با اشاره به آغاز پروژه از سال 89 ، گفت: تاکنون بخش های ساختمانی آن به اتمام رسیده و تا ابتدای سال آینده کارخانه به بهره برداری می رسد. پروژه صنعتی ابریشم صنعت درگز پس از راه اندازی 60 تن کاغذ تیشو تولید خواهد کرد و این کارخانه در مجموع سالانه 12 تا 18 هزار تن تولید محصول خواهد داشت.
محمدیان در مورد اعتبار تاسیس این پروژه توضیح داد: ما به عنوان بخش خصوصی و بنیاد برکت تاکنون 50 میلیارد ریال در این پروژه سرمایه گذاری کردهایم و برای خرید ماشینآلات خارجی 8 میلیون یورو درخواست تسهیلات شده است.
وی همچنین با ابراز رضایت از مشارکت با بنیاد برکت گفت: اجرای چنین پروژه ای در این منطقه محروم بدون مشارکت بنیاد امکان پذیر نبود و در حقیقت این مشارکت زمینه اجرای پروژه را فراهم کرد.
وی افزود: البته مراحل اداری کار در بخش های مربوط به اجرا تا حدی زمانبر بود و گاه اعزام کارشناس قدری طولانی می شد که این مساله هم به دلیل بالا بودن حجم پروژه ها در بنیاد برکت است و به نوعی با افزایش تعداد کارشناسان حوزه اجرایی قابل رفع خواهد بود.
وی تصریح کرد: بخش تولید با توجه به نوسان سریع متغیرهای موثر در هزینه تولید نیازمند تسریع در امور اداری مربوط به اجرای پروژه های تولیدی است چراکه زمانبر شدن این موضوع گاه توجیه اقتصادی آن را کاهش می دهد.