کد خبر:۲۶۷۴۳۱
مهندس علی ایزی؛

فعالیت‌های تعاونی فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی استان خراسان رضوی را تشریح کرد

مدیرعامل تعاونی فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی خراسان رضوی، فعالیت‌های این تعاونی را تشریح شد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، مهندس علی ایزی شب گذشته در نشست خبری در محل این تعاونی به معرفی این مرکز پرداخت و گفت: این تعاونی در سال 88 در زمینه‌های تحقیقاتی-پژوهشی و کارآفرینی طبق توافق میان وزارت تعاون و وزارت علوم تاسیس شد.

 

وی هدف اصلی از تشکیل این تعاونی را اجرای طرح توانمندسازی فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها عنوان کرد و افزود: مبحث توانمندسازی، پروسه‌ای زمانبر است که باید با معرفی پارامترهای مربوط به این امر، زمینه اجرای موفق این طرح را فراهم آورد.

 

مدیرعامل تعاونی فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی خراسان رضوی به محورهای فعالیتی این تعاونی اشاره کرد و افزود: این تعاونی به طور کلی در دو زمینه پیشخوان خدمات با بیش از 12 حوزه خدمات‌دهی به فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و همچنین اجرای طرح توانمندسازی به فعالیت خواهد پرداخت.

 

ضرورت توانمدسازی

 

ایزی با اشاره به نرخ 25 درصدی بیکاری در جامعه تحصیل‌کرده کشور بیان داشت: اگر عوامل بیکاری در بین قشر تحصیل‌کرده را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم به این نتیجه خواهیم رسید که تمام عوامل به عدم توانمندی گروه هدف بازمی‌گردد.

 

وی به سابقه کوتاه فعالیت در زمینه توانمندسازی منابع انسانی در ایران اشاره کرد و افزود: با توجه به سابقه کم در اجرای طرح توانمندسازی منابع انسانی در ایران، تعاونی فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی خراسان رضوی اقدام به برگزاری دوره‌های توانمندسازی دانشجویان و فارغ‌التحصیلانی کرده است که جزو جامعه کارجویان قرار دارند.

 

مدیرعامل تعاونی فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی خراسان رضوی با بیان اینکه این طرح در هفت گام و طی 12 ماه اجرا خواهد شد، تصریح کرد: گام اول این طرح، نیازسنجی و توان‌سنجی بر اساس ظرفیت‌ها و توانمندی‌های گروه هدف بوده که به 10 گونه طبقه‌بندی می‌شوند و پس از آن، بر اساس این نیازسنجی در سطوح عمومی، پایه و تخصصی مورد آموزش قرار می‌گیرند.

 

نوآوری و کارآفرینی حوزه اصلی فعالیت تعاونی فارغ‌التحصیلان

 

وی حوزه اصلی فعالیت‌های تعاونی را بر پایه نوآوری عنوان کرد و گفت: پس از تقسیم‌بندی و گذراندن دوره‌های عمومی طرح، متقاضیان بر حسب علاقه خود برای حضور در دوره‌های نوآوری که توان ایجاد کسب و کار را دارند و گروه دیگر که علاقه به معرفی به کارفرما برای انجام کار دارند، مجزا شده و متقاضیان نوآور، بر اساس هسته‌های کارآفرینی سامان‌دهی شده و پس از تدوین طرح کسب و کار، از سوی تعاونی فارغ‌التحصیلان تامین منابع شده و طرح راه‌اندازی می‌شود.

 

مهندس ایزی به تلاش‌ها صورت گرفته در این حوزه اشاره و خاطرنشان کرد: طرح توانمندسازی توسط مراکز مختلفی در حال اجراست اما علی‌رقم تلاش‌های زیاد، به دلیل جزیره‌ای عمل کردن و مدیریت نشدن این فعالیت‌ها، نتیجه لازم حاصل نشده که طرح توانمندسازی تعاونی فارغ‌التحصیلان؛ اجتماعی از این فعالیت‌ها خواهد بود.

 

تضمین منابع مالی طرح

 

وی در خصوص تضمین اجرایی این طرح، تصریح کرد: این طرح حاصل تحقیقاتی چهار ساله است که طی چهار سال نیز به طور آزمایشی مورد اجرا قرار گرفته و با توجه به توافقات صورت گرفته برای اجرای طرح توانمندسازی با منابع مالی، این طرح در نیمه دوم سال و پس از برگزاری همایشی با این عنوان، طی یک فراخوان عمومی در سطح استان اجرایی خواهد شد.

 

وی به فعالیت‌های این تعاونی در شهرستان‌های دیگر اشاره کرد و افزود: تعاونی فارغ‌التحصیلان تاکنون در شهرستان‌های سبزوار، قوچان و چناران فعالیت خود را آغاز کرده و به‌زودی سایر شهرستان‌ها نیز از حضور این تعاونی در شهر خود بهره‌مند خواهند شد.

 

مدیرعامل تعاونی فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی خراسان رضوی با اشاره به آمار به‌دست آمده از اجرای آزمایشی این طرح، بیان داشت: با توجه به تقسیم‌بندی صورت گرفته، از صددرصد جامعه آماری، حدود 87 درصد علاقه‌ای به کارآفرینی و نوآوری نداشتند که آماده معرفی به کارفرما جهت انجام کار بودند، هفت درصد طرح را به طور کامل پذیرفته و در ردیف کارآفرینان قرار گرفتند و مابقی نیز تصویر درستی از هدف خود نسبت به طرح نداشتند.

 

وی دلیل حجم بالای علاقه‌مندان برای انجام کار و عدم رقبت به فعالیت‌های نوآورانه را عدم آگاهی از ظرفیت‌ها و توانایی‌های خود دانست و ابراز داشت: علاوه بر این عامل می‌توان موضوعات اقتصادی موجود در جامعه را دلیل دیگر عدم تمایل به فعالیت‌های نوآورانه و کارآفرینی عنوان کرد.

 

ایزی با طرح این سوال که فارغ‌التحصیلان تا چه اندازه‌ای توان انجام کار مرتبط با رشته خود را دارند، اظهار داشت: این طرح در قالب کارگاه‌های آموزشی و با مهارت‌های کاربردی برگزار می‌شود که متقاضی پس از گذراندن دوره‌های تخصصی، مهارت‌های مرتبط با رشته تحصیلی خود را فرا می‌گیرد.

 

وی با ابراز تاسف از عدم نیازسنجی در پذیرش دانشجو در رشته‌های تحصیلی مختلف، بیان داشت: تعاونی فارغ‌التحصیلان با استانداردسازی مشاغل و رشته‌های تحصیلی در هفت گروه کشاورزی و منابع طبیعی، فنی‌مهندسی، علوم پایه، هنر و معماری، پزشکی و پیراپزشکی، دامپزشکی و علوم انسانی، تلاش دارد تا خروجی دانشگاه‌ها را به سمت کاربردی شدن سوق دهد.

 

انتشار کتاب اول تعاون استان

 

مدیرعامل تعاونی فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی خراسان رضوی با اشاره به انتشار اولین کتاب تعاون استان توسط تعاونی فارغ‌التحصیلان، بیان داشت: در این کتاب به آماری از تعاونی‌های موجود در استان اشاره شده و همچنین در خصوص فعالیت‌های تعاونی‌ها و عملکرد آنان توضیحاتی ذکر شده است.

 

لازم به ذکر است، در راستای معرفی طرح توانمندسازی تعاونی فارغ‌التحصیلان، همایشی با عنوان «توانمندسازی دانش‌اموختگان و دانشجویان دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی» در 28 مهرماه برگزار خواهد شد.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار