جواد چراغی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ایلام، بیان داشت: امنیت غذایی در کشورهای در حال توسعه منجر به ایجاد امنیت سیاسی و عدم وابستگی اقتصادی به سایر کشورها می شود، جوامعی پایدارند که در تامین و ارتقا امنیت غذایی برای شهروندانشان پیشرو باشند.
وی با اشاره به اینکه مقام دامپزشکان در ایران از سوی نظام دامپزشکی دستخوش بیتوجهی است، افزود: هدف دامپزشکی ارتقای سلامت جامعه است؛ اما در ایران از سوی گروه برنامه و گسترش در وزارتخانه به اهمیت این حرفه توجه نمی شود؛ این در حالی است که بیش از نیمی از بیماری هایی که در انسان وجود دارد، ناشی از امراض مشترک بین انسان و دام است.
رئیس دانشکده پیرادامپزشکی ایلام گفت: تصوری که مردم عامه از این حرفه دارند، فقط تزریق آمپول به دام است؛ اما طیف فعالیت های این رشته بسیار گسترده است، بخشی از کارکردهای حوزه های دامپروری مربوط به پرورش پستانداران، ماکیان، شیلات، طیور و نیز نظارت بر کشتارگاه ها و سردخانه ها، قرنطینه و جلوگیری از شیوع بیماری های اپیدمیک، پیشگیری از وقوع امراض و غیره است.
چراغی تصریح کرد: استان ایلام یکی از قطب های دامپروری کشور است و بر این اساس، لازم است که به دانشکده دامپزشکی بیشتر توجه شود؛ اما آنچه که در این استان مشهود بوده، ضعف نظام دامپزشکی ایلام است.
وی ادامه داد: پژوهشکده دامپروری ایلام پیش از انقلاب اسلامی تاسیس شد و زیر نظر دانشگاه رازی کرمانشاه شروع به فعالیت کرد و در سال 1372 با عنوان گروه دامپزشکی، سال 1378 به آموزشکده و در سال 1390 به دانشکده دامپزشکی ارتقا یافت.
رئیس دانشکده پیرادامپزشکی ایلام تصریح کرد: در سفر مقام معظم رهبری در سال 1370 به ایلام، سند تاسیس نقشه جامع دانشگاه ایلام به تصویب رسید که در آن جایگاه مناسبی برای دانشکده پیرادامپزشکی تعبیه شده بود؛ اما تا به امروز این مهم تحقق نیافته است و این دانشکده اکنون به مثابه کشور هزار جزیره ای است که کلاس ها، کارگاه ها، قسمت اداری و پشتیبانی آن جدا از هم و به صورت پراکنده فعالیت می کنند.
چراغی گفت: دانشکده پبرادامپزشکی با سابقه ترین و کوچک ترین مرکز در دانشگاه ایلام با بیشترین میزان و حجم فعالیت است. این دانشکده دارای 10 عضو هیئت علمی، 2 کلاس، 3 کارگاه، 17 پرسنل و 3 رشته تحصیلی است.
وی تصریح کرد: این دانشکده با وجود کوچکی فضا، تعداد کم دانشجویان و اساتید، فقدان رشته های تحصیلات تکمیلی و بهره مندی از حداقل امکانات و تجهیزات فعالیت های بسیار زیاد و مستمری در جهت ارائه مقالات ISI و کسب سهم عمده تولیدات علمی در کل مجموعه دانشگاه ایلام را به خود اختصاص داده است.
رئیس دانشکده پیرادامپزشکی خاطرنشان کرد: در سال اخیر از سوی وزارت علوم مجوز پژوهشکده پاتوبیولوژی دامپزشکی به دانشگاه ایلام اعطا شده است و در آن تخصص های میکروبیولوژی، پاتولوژی، بیماری های طیور، بیماری های داخلی، انگل شناسی، فیزیولوژی و علوم تشریحی ارائه می شود.