به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، ولی الله سیف در نخستین مصاحبه خود با یک سازمان خبری بین المللی از زمان انتصاب در این سمت به شبکه خبری بلومبرگ آمریکا گفت: سیاست های اقتصادی دولت گذشته را که به افزایش نقدینگی منجر شد، با هدف کنترل تورم، لغو و معکوس خواهد کرد.
به گفته وی، کابینه حسن روحانی رییس جمهوری جدید ایران موافقت کرد که سیاست های مالی و پولی را از یکدیگر جدا کند و به بانک مرکزی استقلال بیشتری دهد. این اقدام به بانک مرکزی امکان می دهد با کنترل نقدینگی، نرخ تورم را کاهش دهد.
بلومبرگ افزود: روحانی رییس جمهوری ایران در شرایطی روی کار آمد که اقتصاد این کشور با کاهش چشمگیر ارزش پول رسمی (ریال) و افزایش نرخ تورم، در وضعیت نابسامانی به سر می برد.
تحلیلگران عضو موسسات گروه اوراسیا و گروه اکونومیست گفتند: در شرایطی که بانک مرکزی برای کاهش تاثیرات تحریم ها تلاش می کند، سیف می تواند در مقابل سیاست های دولت برای تامین اعتبار ارزان که در دوره احمدی نژاد اتخاذ و به تضعیف بانک های این کشور منجر شد، مقاومت کند.
رئیس کل بانک مرکزی ایران که برای حضور در نشست سالیانه صندوق بین المللی پول و بانک جهانی به آمریکا سفر کرده است، گفت: در دولت قبل، تخصیص بودجه به بسیاری بخش ها بر اساس تحلیل های کارشناسی صورت نمی گرفت، تامین مسکن فقرا از این جمله است و منابع مالی فراوانی که به این امر اختصاص یافت، در حدود 40 درصد از حجم نقدینگی کشور را تشکیل می دهد.
این شبکه خبری آمریکایی افزود: روحانی در انتخابات اخیر ریاست جمهوری ایران به پیروزی رسید و وعده داد که از طریق مذاکره به بن بست هسته ای با قدرت های غربی پایان خواهد داد.
سیف گفت: بازار ارز خارجی ایران هم اکنون به ثبات نسبی رسیده است.
بلومبرگ در ادامه نوشت: ریال طی 12ماه گذشته تا پیروزی روحانی در ماه ژوئن (خرداد) بیش از نیمی از ارزش خود را از دست داد، اما طی چند ماه گذشته 20 درصد این ارزش احیا شده است.
سیف اولویت اصلی بانک مرکزی ایران را کاهش تورم و حجم نقدینگی عنوان کرد و گفت: ما هم اکنون با رکود تورمی دست به گریبان هستیم و سیاست های مالی و پولی انبساطی کمکی به رشد نخواهد کرد.
وی همچنین از برنامه های این بانک برای تخصیص منابع بودجه به فعالیت های تولیدی و تلاش در جهت بهبود شرایط کسب و کار خبر داد.
به گفته وی، بانک مرکزی ایران پیش بینی می کند رشد اقتصادی این کشور در سال (هجری شمسی) که در ماه مارس (اسفند) به پایان می رسد صفر باشد. ایران در 12 ماه گذشته شاهد انقباض 5 و 4 دهم درصدی بود.
سیف احتمال داد اقتصاد جمهوری اسلامی در سال آینده که ازمارس 2014 (فروردین 1393) آغاز می شود به رشد سه درصدی برسد.