به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، ایرانمنش، رئیس مرکز اطلاعات حوادث سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد از مناطق ایران لرزهخیز است، گفت: این درصد لرزه خیزی در کشورمان به دلیل قرار گرفتن ایران بر روی کمربند لرزه خیز آلپ هیمالیا بوجود آمده است.
وی ادامه داد: مناطقی همچون داخل کویر لوت و بخش هایی از خوزستان، زنجان و بخش های جنوبی استان آذربایجان غربی از مناطقی هستند که کمترین زمین لرزه در آنها ثبت شده است.
ایرانمش تصریح کرد بعنوان مثال در شش ماهه نخست سال جاری ایستگاه های لرزه نگاری در زنجان فقط پنج زمین لرزه را ثبت کرده اند که بزرگترین آنها 2/2 در مقیاس امواج درونی زمین ( ریشتر) بوده است.
رئیس مرکز اطلاعات حوادث سازمان مدیریت بحران کشور گفت: مرز کویر لوت نیز بر خلاف مناطق مرکزی آن، بسیار لرزه خیز است.
وی با اشاره به زمین لرزه منطقه ورزقان در استان آذربایجان شرقی که سال گذشته بوقوع پیوست نیز، گفت: این زلزله بر اثر تحرکات گسل تبریز اتفاق افتاد که از لحاظ زمین لرزه ای گسل فعالی نبود اما از لحاظ زمین شناسی فعال ارزیابی شده بود، به طوری که از سال 1352، سه مورد زمین لرزه بزرگ از این گسل گزارش شده بود که بزرگترین آنها 7/3 در مقیاس امواج درونی( ریشتر) ثبت و گزارش شده بود.
ایرانمنش تاکید کرد: زلزله 6.2 ریشتری غیر قابل پیش بینی در این منطقه باعث خسارات های جانی و مالی شد، پس این نکته حائز اهمیت و قابل تأمل است که زمین لرزه یک واقعه طبیعی است اما عدم آمادگی ما در مواجهه با این حادثه غیر طبیعی است.