به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، تشکل های دانشجویی دانشگاه یزد با اشاره به تلاش برخی افراد در راستای تغییر ریاست دانشگاههای کشور با صدور نامه ای خطاب به روحانی اعلام کردند: از طلبکاری افراد معلومالحال در فتنه 88 در دانشگاهها جلوگیری کنید.
در این نامه آمده است: خلق حماسه سیاسی در انتخابات خرداد ماه 1392 نشان داد که ملت مسلمان ایران به آرمان های انقلاب اسلامی و اندیشه های امام خمینی (ره) همچنان پایبند و امیدوار بوده و مستحکم تر از پیش برای تداوم نظام جمهوری اسلامی ایران گام برمی دارد و با یاد خون شهدای هشت سال دفاع مقدس خواستار پاسداری و حراست از عزت و اقتدار ملی است.
این نامه تصریح کرده است: از طرفی آحاد مردم با در نظر گرفتن شرایط موجود، برای دست یابی به این آرمان ها و ارزش های اصیل، ایجاد فضایاعتدال و میانه روی را در جامعه لازم و ضروری دانسته و جناب آقای روحانی را به دلیل قرابت شعارهای انتخاباتی ایشان به اصل اعتدال و میانه روی به عنوان رئیس جمهور همه ملت ایران انتخاب کردند.
در این نامه آمده است: حال پس از عبور از این مرحله اکنون مردم ایران انتظار دارند روح اعتدال در فضای سیاسی، اجتماعی و فکری جمهوری اسلامی ایران دمیده شود و در کلیه سطوح مدیریتی خرد و کلان ریاست جمهوری، انتخاب معاونین و مدیران ارشد نظام تا اجرای برنامه های عملی، شاهد رفتار های منبعث از این روح باشند. نکته مهم و قابل تامل آنجاست که این اعتدال مدنظر در شعارها و برنامههای رئیس جمهور چه مبانی و اصول و چارچوبی دارد؟ خط قرمزهای آن کجاست؟ الگوی یک انسان و یک دولت مرد معتدل کیست و چه ویژگی هایی دارد؟
تشکل های دانشجویی در این نامه خاطرنشان کرده اند: هیچگاه منطقی و عاقلانه نیست که اشخاص و افراد، به خاطر وابستگی به فلان جریان و فلان حزب، یا ابداع کلمه اعتدال در سخن، معتدل یا غیر معتدل خطاب شوند. افراد و نمادها و شاخصین جریان های سیاسی هرگز معرف اعتدال و مشی آن نخواهند بود. رئیس جمهور در روز تنفیذ حکم در سخنانی با اشاره به آیه فوق حجت را بر همه تمام کردند و اسوه اعتدال را رسول ا...(ص) قلمداد فرمودند.
این نامه افزوده است: عمل به دستورات قرآن، پیروی از سیره ی اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و سرلوحه قرار دادن خط مستند و بی حاشیه ی امام روح ا...(ره) و مقام معظم رهبری عین اعتدال است و هر کس از این سلسله ذهبیه اسلام و تشیع ذره ای کمتر یا ذرهای بیشتر را به زعم خود اعتدال بی انگارد و بقیه را به چوب افراط و تفریط براند، خود مصداق تام و تمام تفریط و افراط است؛ بنابراین از رئیس جمهور می خواهیم که با تفسیر و تبیین اعتدال در بزنگاه های مختلف، جلوی تفریط ها و سازش های مکتبی و افراط های بی قاعده را بگیرند.
این نامه تصریح کرده است: از آنجایی که در تاریخ سیاسی و اجتماعی کشور نقش بی بدیل دانشگاه در جهت دهی به فضای عمومی کشور انکار ناپذیر بوده است، بنابراین دانشگاه های کشور نیز بی نیاز از روح اعتدال نبوده و به عنوان یک منبع تولید فکر و علم، بیش از پیش نیازمند شور و نشاط علمی، فرهنگی و فضای باز سیاسی هستند که دست یابی به این مهم در سایه مدیریتی امکان پذیر خواهد بود که از روحیه اعتدال به معنای واقعی کلمه برخوردار بوده و به دانشگاه در درجه اول به عنوان منبع تولید علم نگاه کند.
در ادامه این نامه آمده است: دانشگاه نیازمند ثبات و تصمیمات متقن، فکورانه و به دور از افراط و تفریط است. حرکت شتابنده رشد علمی که به برکت خودباوری و خود اتکایی دانشجویان و اساتید در این چند ساله اتفاق افتاد را باید ادامه داد و هرچه بهتر و بیشتر برای رشد تولید علم و گفتمان علمی در کشور گام برداشت؛ اما دانشگاه هرگز سهم گروه و جریان خاصی نیست. آنها که فریاد استقلال نهاد دانشگاه را سر می دادند؛ چرا اکنون آن سخن درست را با عمل خود تبدیل به شعار های پوپولیستی و مردم فریبانه کرده اند؟
تشکل های دانشجویی در ادامه این نامه آورده است: گروهی معلوم الحال که سابقه ایشان در مقابله با احکام قانونی شورای نگهبان و انتخابات بزرگ 88 اظهر من الشمس است، اکنون طلبکارانه و از موضع بالا، نهاد دانشگاه را از دولت طلب می کنند. این مخالفت قطعی با مشی اعتدال است. کسانی که در فتنه ی 88، رئیس جمهور منتخب مردم را ناشی از بی سلیقگی مسئولان انتخاباتی و نه رأی قاطع مردم دانستند چگونه توبه از سخنان خود کردند که صدای ایشان را کسی نشنید؟ جایگاه وزارت علوم و اداره ی دانشگاه ها باید از این انحرافات قطعی بری باشد.
این نامه تصریح کرده است: این نه با مشی اعتدال سازگار است و نه با انصاف که کسانی که به قول مقام معظم رهبری بر این ملت ظلم کردند، حال صدارت وزارت خانه ای را در دست گیرند، کم نیستند شخصیتهای علمی و کارکشته و کسانی که سابقه ی انقلابی و جهاد آنها بر مردم و دانشجویان آشکار است و اتفاقاً تفکراتشان به مشی اعتدالی دولت محترم نزدیک باشد.تشکل های دانشجویی دانشگاه یزد از جناب عالی درخواست دارند که اعتدال منبعث از قرآن، سیره اهل بیت(ع) و خط امام(ره) را در این نهاد هم اجرایی فرمایید و اجازه ندهید نهاد دانشگاه به افراط و تفریطهای غیر ضروری کشیده شود.
این نامه با اشاره به تلاش های رئیس دانشگاه یزد بیان کرده است: کار شبانه روزی و حضور همیشگی در دانشگاه، ارتباط دائمی با تشکل های دانشجویی، حمایت مالی از دانشجویان آسیب پذیر، اهتمام به خروج پرونده دانشجویان خاطی از مراکز غیر دانشگاهی، توان بالای اجرایی و عمرانی، افزایش تعداد اعضای هیئت علمی و ارتقای رتبه ی علمی دانشگاه، داشتن سابقه انقلابی، جهادی و علمی و اعتقاد راسخ به خط امام(ره) و منویات مقام عظمای ولایت، حمایت از فعالیت های فرهنگی مذهبی، حمایت از دانشجویان نخبه و طرح ها و ایده های برآورده کننده نیازهای داخلی، ساده زیستی و دوری از تجملات مدیریتی، ارتباط قوی با نیروهای پیمانی و دانستن دردهای نیروهای شرکتی و کارمندان و کارکنان، جلسات مستمر با اساتید و دیگر شاخصه های خوب مدیریتی لازمه مدیریت آینده دانشگاه است.
'گفتنی است این تشکل های دانشجویی شامل: بسیج دانشجویی دانشگاه یزد، جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد، انجمن اسلامی دانشگاه یزد می باشد.