نصرالله رضازاده در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص نرخ خوراک پتروشیمی ها گفت: بر اساس مصوبات گذشته، در حال حاضر نرخ خوراک گازی 65 درصد فوب جهانی و نرخ خوراک مایع پتروشیمی ها نیز 95 درصد فوب جهانی است.
وی افزود: این نرخ ها برای سرمایه گذار داخلی و خارجی جذابیت و توجیه اقتصادی ندارد، خصوصاً با حمایت هایی که در کشورهای رقیب همسایه انجام می شود.
رئیس اتحادیه تعاونیهای صنعت پلاستیک کشور اظهار کرد: دولت باید روی خوراک مایع تجدیدنظر کند و قیمت آن را کاهش دهد تا تولیدکننده داخلی تقویت شود و از این طریق صنایع پایین دستی نیز تغذیه شوند.
رضازاده ادامه داد: این ظرفیت در کشور وجود دارد که کل مواد پلیمری به قطعه تبدیل شوند و ارزش افزوده چند برابر پیدا کنند و محصول نهایی صادر شود، نه مواد اولیه.
وی گفت: البته لازمه این رشد کاهش قیمت خوراک مایع پتروشیمی هاست؛ چرا که کشورهای همسایه مانند قطر امتیازات ویژه ای برای تولیدکنندگان قائل می شوند، بنابراین باید شرایط به سمتی رود که میزان حمایت ما از صنایع پتروشیمی کمتر از آنها نباشد.
رئیس اتحادیه تعاونیهای صنعت پلاستیک کشور افزود: البته با شناختی که از مسئولان جدید در حوزه پتروشیمی دارم مشکلات این صنایع از جمله نرخ خوراک مایع در آینده مرتفع خواهد شد.
رضازاده در خصوص عملکرد دولت یازدهم در این مدت گفت: هر چند زمان زیادی نگذشته، اما دولت نتوانسته مشکلات پتروشیمی ها را حل کند؛ واقعیت این است که شاید با اخذ تصمیماتی، می شد این مشکلات را سریعتر حل کرد.
وی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم از تولید در کشور حمایت کنیم، در گام اول باید برای تولیدکنندگان معافیت مالیاتی قرار دهیم؛ چون هزینه های تولید چه در صنعت و چه در کشاورزی بالاست و از طرف دیگر باید بهره پولی که در اختیار تولیدکننده قرار می گیرد تک رقمی شود چه برای سرمایه در گردش و چه برای سرمایه ثابت.
رئیس اتحادیه تعاونیهای صنعت پلاستیک کشور افزود: با انجام این کارها است که هزینه های تولید کاهش می یابد و دولت می تواند قیمت سوخت را واقعی کند و به فوب جهانی برساند.
رضازاده در خصوص دلایل مخالفت برخی با عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا گفت: قبل از اینکه محصولات پتروشیمی در بورس کالا عرضه شوند یک رانت 700 میلیارد تومانی وجود داشت و عده معدودی از آن برخوردار بودند؛ پس طبیعی است که با قطع شدن رانت گذشته، آنها با این طرح برخورد کنند.
وی ادامه داد: عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا دو مزیت دارد؛ یکی شفافیت است که فساد را از بین برده و دیگری تامین مالی است که بخشی از مشکل کمبود سرمایه در گردش پتروشیمی ها را رفع کرده است.
رئیس اتحادیه تعاونیهای صنعت پلاستیک کشور گفت: در سال 88 میزان تولید در صنایع پایین دستی ما حدود 1.765 میلیون تن بود، اما الان با ورود به بورس کالا، این رقم، 3.296 میلیون تن شده است.
رضازاده افزود: این میزان رشد یعنی 300 هزار شغل پایدار شکل گرفته است که خروج از بورس کالا و بازگشت به حالت سابق این شغل ها را از بین خواهد برد.
وی اضافه کرد: با توجه به این که موهبت خدادادی نفت و صنایع وابسته به آن مزیت اقتصادی کشور ماست و دولت در سال های گذشته نیز مبالغ سنگینی در این زمینه سرمایه گذاری کرده، ما باید از رشد آن حمایت، و به سمت تولید در صنایع پایین دستی حرکت کنیم. در حال حاضر از 40 میلیون تن صادرات ما در این زمینه تنها دو میلیون تن محصولات پلیمری است و مابقی محصولات شیمیایی می باشد.
رئیس اتحادیه تعاونیهای صنعت پلاستیک کشور در پایان گفت: سرمایه گذاری در این حوزه اشتغال را افزایش می دهد؛ ضمن اینکه صنایع پایین دستی در همه نقاط کشور و حتی روستاهای کوچک قابل اجرا هستند.