به گزارش گروه فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»، موضوع این نامه سخنانی است که چندی پیش خانم شهیندخت مولاوردی در مراسم معارفهی خود به عنوان مسئول جدید مرکز امور زنان و خانواده در خصوص مادری، جایگاه زنان و نسبت زنان ایرانی با جریان بینالمللی دفاع از حقوق زنان بیان کرد.
تحولات اخیر در دولت که با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، آغاز شد، اسباب نگرانیهای مختلفی در کشور شده است. مهمترین نگرانیها در حوزه تغییر سیاستهای کلی و بازگشت به سیاستهای زمان اصلاحات و سازندگی است. آنچه در مسئله زنان موجب نگرانی است، بازگشت از نگاه افتخارآمیز دینی نسبت به زن و رجوع به نگاه منفعلانه در برابر غرب است. نویسندگان نامه معتقدند اظهارات رئیس جدید مرکز زنان و خانواده نوعی رجعت به نگاه غلط گذشته است.
متن کامل این نامه که نسخه ای از آن در اختیار رجانیوز قرار گرفته بدین شرح است:
سرکار خانم مولاوردی! خبر معارفه جنابعالی توسط رئیس دولت تدبیر و امید را در مسئولیت مرکز امور زنان و خانواده شنیدیم و برایتان در این مسئولیت خطیر آرزوی موفقیت داریم. اما بنا بر آنچه که خود در صحبتهای اخیر فرمودید و دست یاریتان را به سوی همه زنان دراز کردید، در آغاز کارِ جنابعالی، چند نکته را متذکر میشویم:
1)صحبتهای آغازین شما تعجب ما را برانگیخت، فرمودید که افزایش مرخصی زایمان زنان به ضرر حضور اجتماعی و اشتغال آنان در طولانیمدت است. اما آنچه که بیشتر ما را نگران کرد اطرافیان شما و خوشحالی آنان از انتصاب شماست.
فرمودید: «جریان بینالمللی برای دفاع از حقوق زنان با پشتوانه عمومی در دنیا شکل گرفته و زنان جهان اسلام نیز از وضعیت زنان در سایر جوامع مستثنی نیست.» لازم است متذکر شویم اسلام در دفاع از حقوق زنان 14 قرن پیش قدم گذاشته و ما امروز در این مسئله سالها از غرب جلوتریم. آیا لازم است از ستم جوامع غربی به زن و خانواده برایتان بگوییم؟ مگر نه این است که آنها در یک دوره انسانیت زن را فراموش کردند و او را جنس دوم نامیدند و پس از آن، طغیان علیه آنچه که بر زن روا داشتند، نوزاد نامبارک دیگری به نام فمینیسم را متولد کرد؟
ظلم مضاعف علیه زن، ظاهرِ متمدن به خود گرفت؛ زن چهره یک کالای تبلیغاتی شد و دیگر نه جسم او بلکه روحش به ورطه نابودی کشیده شد. بلندگوهای تبلیغاتی، دفاع از حقوق از دست رفته او را فریاد میزدند اما پشت این صداهای بلند که از حنجره کسانی چون شیرین عبادی شنیده میشد کلام تو خالیای بود که نه تنها به نفع زن نبود بلکه بیشتر به نفع سیاستمداران و سرمایهدارانی بود که همیشه دستهایشان پشت بیانیهها و قطعنامهها و کنوانسیونها پنهان است. نتیجه ماجرا بحرانی است که امروز در غرب جلوه میکند. زنان فریبخوردهای که به اسم آزادی دستمایه سوءاستفاده جنسی دیگران، و کالاهای تبلیغاتی آنان شدهاند و هویت انسانی آنان نیز مخدوش شده است. چه جنینهایی که قربانی کنوانسیونهای اینها شدهاند و فریادهای خاموششان وجدان هر انسانی را به درد میآورد!
آیا مقصود شما این است که ما «از این جریان» مستثنی نیستیم؟!
2) آیا نباید به آنچه آنها امروز به عنوان دستاوردهای خود ارائه میدهند، حمله کنیم؟ موضع ما در مقابل آنچه در مورد زنان در غرب تا به حال روی داده است فقط و فقط تهاجمی است. اسلام از همه مکاتب بشری در دفاع از حقوق زن جلوتر است. ما هر جا که از فرامین اسلام پیروی کردیم، یک قدم در دفاع از حقوق زن برداشتهایم و هرجا با اسلام فاصله گرفتیم به او ظلم کردهایم. این نوشتار ادعا نخواهد کرد که امروز در جامعه ما هیچ ستمی علیه زنان روا نمیشود اما این کجا و آنچه در غرب جریان دارد کجا؟! در دولتهای گذشته عدهای غافل و ناآگاه پرچم دفاع از حقوق زن را به نام فمینیسم اسلامی بلند کردند و ژست دموکراسی و دفاع از حقوقبشر به خود گرفتند. فمینیسم اسلامی همان عبارت متناقض!
چرا که اسلام کاملترین دستور برای زندگی بشر است و هیچ نقصی بر آن مترتب نخواهد بود. همانهایی که زیر علم این عبارت سینه زدند، همانهایی نبودند که بعدها در انتخابات 88 نه تنها حقوق مردان و زنانی را که در سراسر کشور رای خود را به صندوق انداختند زیر پا له کردند و بزرگترین دروغ را که تقلب در نظام جمهوری اسلامی بود با بیانیهها و مصاحبههای خود در گوش دشمنان نظام و رسانهها و اجیر شدگان آنها زمزمه کردند؟! به اطراف خود نگاه بیندازید و از نزدیک زیارتشان کنید. آنها نمایندگان زنان مسلمان ایران نیستند چرا که کینههای فروخفته خود از نظام را زیر شعارهای به ظاهر قشنگ پنهان کردهاند. در صحبتهای خود از حضور زنان در نشستهای بینالمللی و معرفی زنان ایرانی به دنیا سخن راندید منظورتان همین زنان هستند؟ همینهایی که همیشه دهانشان پر از دروغهای زیباست؟
3) ما امروز نیازمند معرفی دیدگاه مکتبی خود نسبت به زنان به دنیا هستیم. ما امروز برای دنیا حرفهای جدیدی خواهیم داشت و این حرفها مشتریان خود را در دنیا پیدا کرده است. ما نه تنها به ظلمی که غرب در این رابطه در طول سالیان مرتکب شده است میتازیم بلکه برای آن جایگزینی ارائه خواهیم کرد. امروز ایران اسلامی مملو از زنان فرهیخته و دانشمندی است که در کنار موفقیت در زندگی خانوادگی خود و رسیدگی به وظایف مهم از جمله مادری و همسری، حضوری مثمر ثمر و پررنگ در پیشرفت کشور دارند. امروز هیچکس نخواهد توانست زنان را از جامعه حذف کند چرا که همگان اذعان دارند بخشی از پیشرفت کشور به دوش زنان است. زنان ما به این مهم، خود نیز رسیدهاند. بدون تردید، امروز نمایندگان و ستارههای درخشان زنان ما مادران شهدا هستند. آنها که با تربیت فرزندان یگانه در دامان خود، بالاترین حضور اجتماعی را در جامعه به نمایش گذاشتند. آیا حاضرید آنها را با خود به نشستهای دفاع از حقوق زنان در عرصه بینالملل ببرید و آیا جرأت معرفی آنان را دارید؟
4) ما برای رسیدن به جامعه آرمانی که هیچ ستمی علیه زنان روا نشود تا نقطه مطلوب فاصله داریم. هنوز نمیتوان گفت در همه ارکان و نهادها شایستهسالاری حکمفرماست و نه نگاه جنسیتی! اما در مورد نگاه نقادانه شما به تفکیک جنسیتی، ما هم نظرهای خود را داریم. شاید برابری و عدم وجود نگاه جنسیتی که مطلوب شماست به بهترین شکل در حرفه بازیگری و سینمای ما به چشم میخورد. چندی پیش نقل قول خانم پرستو صالحی به گوشتان خورد که نشان از نگاه جنسی یک تهیه کننده در عرصه حرفهای مثل بازیگری داشت!؟ مشت نمونه خروار است. این همان دستاورد شعارهای غربی است که از زبان دوستان شما در دوره اصلاحات شنیده شد. آنها که خیال میکردند آزادی زن به معنای دوچرخهسواری او در ملأ عام و یا حضور در استادیوم آزادی است(!!)، غلط فهمیدند چرا که این همان اسارت زن است. همینها مدعی دفاع از حقوق زن شدند که ما نتوانستیم به خوبی به مساله زنان در جامعه بپردازیم. و امروز نیز اگر قرار است همینهایی که در اطراف شما هستند مسائل زنان را پیگیری کنند به خاطر کژفهمیشان قدم از قدم بر نخواهیم برداشت.
در دولت قبل این مرکزی که شما امروز متصدی آن هستید- با هوشیاری- به نام مرکز امور زنان و خانواده تغییر کرد چرا که مساله زنان از مساله خانواده جدا نخواهد بود. زن همان آفریده سرشار از محبتی است که خداوند حکیم امر تربیت را به دوش او گزارده است. در دنیای ارتباطات و رسانه امروز نیز، مادر هنوز هم نقش کلیدی خود را در امر تربیت حفظ کرده است. از خانواده غافل نشویم که هر طرح و برنامهای که نام دفاع از حقوق زن را دارد و خانواده را ندید بگیرد به ضرر زن خواهد بود.
امیدواریم نگاه عدالتگرایانه بر همه طرحها و برنامههای شما و تیمتان حکمفرما باشد تا بتوانیم هر چه بیشتر مسائل زنان را در جامعه پیش ببریم. بر خود لازم دانستیم با توجه به تقاضای همکاری شما از همه بانوان، این نکات را در ابتدای امر، دوستانه بیان کنیم و ان شالله گوش شنوایی برای آن نیز وجود خواهد داشت.
در پایان برای شما در این امر مهم آرزوی موفقیت داریم و همنوا با شما این دعا را زمزمه میکنیم:
«اللّهمّ وفّقنا لما تحبّ و ترضی واجعل عواقب امورنا خیرا»
اسامی امضاکنندگان نامه:
1. سمیه احمدی کارشناسی ارشد جامعه شناسی
2. اسماء ظیغمی کارشناسی زیست
3. آتنا بهادری دکتری الهیات
4. شهیده جهانیان دکتری بهداشت باروری
5. فاطمه حسین زاده طلبه سطح 2
6. منصوره خوش نیت طلبه سطح 3
7. زهره دلجو دکتری نانو تکنولوژی
8. مستوره سکادفکر کارشناسی ارشد فلسفه تعلیم وتربیت
9. پریسا شاهچراغیان کارشناسی ارشد مطالعات زنان
10. ساناز شکراللهی کارشناسی گیاه پزشکی
11. سمانه شمس کارشناسی ارشد جامعه شناسی
12. زهرا صابری کارشناسی ارشد اقتصاد
13. طاهره رضازاده کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی
14. فاطمه حسینی کارشناسی ارشد فلسفه اسلامی
15. محدثه نوذری کارشناسی ارشد الهیات
16. مریم محسنی کارشناسی ارشد جامعه شناسی
17. حاجیه محمدعلی زاده کارشناسی ارشد جامعه شناسی
18. پریسا محمدی کارشناسی ارشد فلسفه تعلیم و تربیت
19. مریم نجیمی کارشناسی ارشد زبان شناسی
20. ریحانه نادری نژاد کارشناسی ارشد جامعه شناسی رفاه
21. آمنه نصیری کارشناسی روانشناسی
22. هاجر اخشیک کارشناسی ارشد جامعه شناسی
23. هدی تاجیک کارشناسی ارشد فلسفه
24. نصیبه مربوبی کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی
25. زینب اعلمی کارشناسی ارشد جامعه شناسی
26. سوسن سالاری کارشناسی ارشد جامعه شناسی
27. نسیبه اقتداری طلبه سطح 2
28. عفت علی حسینی کارشناسی روانشناسی
29. گیتی پیروزه کارشناسی حسابداری
30. هانیه خدادادی کارشناسی ارشد جامعه شناسی انقلاب