گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، بازار نشر و کتاب طی هفته گذشته با خبرهای گوناگونی همراه بود؛ از پیدا شدن خون آشامی در خیابان جیغ تا زندانیان به قلعه فلک الافلاک رسیدند.خبر اول اینکه:
خون آشام خیابان جیغ کیست؟!
خون آشام خیایان جیغ مجموعهای جذاب و خواندنی برای نوجوانانی است که به ژانر وحشت علاقه دارند. در جلد نخست این مجموعه با عنوان «یادگار جادوگر»، دیدیم، لوک واتسون که پسری کاملاً معمولی بود، روز تولد 10 سالگیاش به یک گرگنما تبدیل شد و بعد از ماجرایی، گروه ا. ا. م. غ. ع (انجمن اسکان موجودات غیرعادی) او را همراه خانوادهاش به خیابان جیغ فرستادند؛ جایی که محل زندگی اشباح، هیولاها، زامبیها و دیگر موجودات غیرطبیعی بود.
لوک خیلی زود با کلئوفار (یک دختر مومیایی شده) و رسوس نگاتیو (پسر خون آشام همسایه بغلی) دوست شد و فهمید که خانم و آقای واتسون (پدر و مادرش) هرگز نمیتوانند با کابوس ترسشان از همسایهها کنار بیایند. پس تصمیم گرفت به کمک کتاب قدیمی افسانه خیابان جیغ نوشته اسکیپ استون، 6 یادگاری را که از پدران بنیانگذار به جا مانده بود، پیدا کند. چون فقط با کنار هم گذاشتن قدرت این یادگارها میتواند در خروجی خیابان جیغ را باز کند و پدر و مادرش را به خانه ببرد.
در جلد دوم از مجموعه خیابان جیغ، «دندان خونآشام» باز هم با لوک واتسون، گرگنمای ناراضی و شهروند خیابان جیغ آشنا میشوید. لوک، دوستان تازهای پیدا میکند. رِسوس نگاتیو (خونآشام رنگ پریده) و کلئوفار(مومیایی ماجراجو).لوک گرگنما فکر میکند میتواند خیابان جیغ را خانه خودش بداند، اما مشکل کوچکی وجود دارد؛ پدر و مادرش از همسایگان جدیدشان میترسند.
«دندان خونآشام» ، یکی از داستانهای مجموعه پنج جلدی «خیابان جیغ» نوشته تامی دونباواند با ترجمه سرور کتبی است که از سوی نشر پیدایش و در 2000 نسخه منتشر شده است. این کتاب از جمله داستانهای ژانر وحشت است که به قیمت 6500 تومان برای نوجوانان منتشر شده است.
انتقاد «جوا، چوا، حوا و خوا» از بازار کتاب!
داستانهای انتقادی «جوا، چوا، حوا و خوا» منتشر شد. مجموعه داستان «جوا، چوا، حوا و خوا» با عنوان فرعی مجموعه داستانهای انتقادی، اثر زینب برخورداری است که 5 داستان کوتاه را در بر میگیرد.
عناوین داستانهای این کتاب عبارتاند از: «عینک»، «گوری برای دو نفر»، «کوزه شکستهها»، «دختران حوا» و «اندوهگین مباش».
در قسمتی از این کتاب میخوانیم:ایستادم و داشتم خودمو میتکوندم که دوباره اون صدا اومد. این بار خفیفتر. سرم رو چرخوندم. دیدم یه بچه توی چمنهای کنار خیابون بدجوری خورد زمین و مادرش دوید طرفش. صدای جیغ و گریه بچه به هوا بلند شد. طفلی بینیش خون اومده بود. ولی از ظرف سفالی خبری نبود! یه کم ترسیدم. هر اتفاقی که میافتاد من اون صدا رو میشنیدم. عرق سردی روی بدنم نشست. رگی توی پشتم تیر کشید. سعی میکردم از این وضع خلاص بشم.دوباره نفسی تازه کردم که صدایی متفاوت شنیدم. صدای شکستن ظرف بلور! البته صدا خوشایند، ظریف و موسیقیوار بود. با ترس و ناباوری سرم رو به طرف صدا گردوندم. دیدم دو نفر با هم روبوسی میکنن و از اینکه اتفاقی بعد از سالها همدیگر رو دیدند ابراز خوشحالی و تعجب کردند. از حال و احوال هم و اینکه کی چی کار میکنه و کی کجاست و این جور حرفها جویا شدن.
این کتاب با 88 صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت 4 هزار تومان منتشر شده است.
زندانیان به قلعه فلک الافلاک رسیدند
«قلعه فلکالافلاک، زندان سرد پهلوی» عنوان تازهترین اثر منتشر شده از سوی انتشارات موزه عبرت ایران است که به قلم یعقوب لطفی تدوین شده است.
این کتاب نخست به معرفی موقعیت جغرافیایی این مکان در شهر خرمآباد میپردازد و ویژگیهای این بنا و نیز نوع کاربری آن را در دوران قاجار و پهلوی شرح میدهد؛ دومین فصل این کتاب به توصیف این مکان از زبان محبوسین در آن اختصاص دارد که بر اساس آن این مکان از منظر وضعیت اسکان زندانیان، بهداشت و سرما و گرما، وضعیت غذا و نیز چگونگی ارتباط زندانیان با خانوادههای خود مورد بررسی قرر گرفته است که در میان این افراد نامهایی همچون خلیل ملکی و احمد ناظرزاده کرمانی، احمد شاملو، مهدی اخوان ثالث، سیاوش کسرایی، سیدابوالقاسم انجوی شیرازی، مهرداد بهار، شاهرخ مسکوب و سیدجعفر شهیدی به چشم میخورد.
این کتاب در ادامه به موضوع مبارزه و حبس در این قلعه به روایت اسناد رفته است. در این بخش از کتاب مخاطبان با اسنادی در مورد زندانیان سیاسی بازداشتی در این زندان مواجه میشوند که به گفته مولف از سوی مرکز بررسیهای سیاسی وزارت اطلاعات برای نخستین بار منتشر شدهاند؛ این اسناد به ترتیب به موضوع زندانی شدن آیتالله کاشانی پس از واقعه ترور شاه در بهمن 1327 در این زندان و فعالیتهای وی، بازداشت احمد ناظرزاده کرمانی در هشتم مرداد 32 و اقامت در این زندان، بازداشت و نگهداری خلیل ملکی در فلک الافلاک، تبعید ابراهیم صرافان از فعالان جمعیت فدائیان اسلام به این زندان، تبعید و زندانی شدن محمدعلی توفیق در زندان فلک الافلاک و ... میپردازد.
ورود «سربازان خدا» به کتابفروشیها
یاشار کمال در سال 1923 در روستای حمیده استان عقمانیه متولد شد. سالهای تحصیلات متوسط این نویسنده در شهر آدانا در شرایطی سپری شد که وضعیت بد مالی خانوادهاش به صورت مداوم، منجر به ترک موقتی مدرسه از طرف او میشد. کمال در نهایت مجبور شد به دلیل اشتغال و شرایط کاریاش، تحصیل را رها کند. به این ترتیب او در سال پایانی تحصیلات متوسطه، مدرسه را رها کرد و به کارهایی از قبیل کارگری ساختمان، رانندگی تراکتور، کشت برنج، کتابداری و ناظمی مدرسه مشغول شد.
آشنایی او با نویسندگانی مانند پرتو ناییلی براتاو، عابدین دینو و عارف دینو در سال 1940 باعث شد تا کمال به ادبیات تمایل پیدا کند. به قول خود این نویسنده: «شدت این تمایل تا خود امروز هرگز تقلیل نیافته بلکه روز به روز فزونی گرفت.» از طرف دیگر، آشنایی کمال با این نویسندگان موجب تمایل او به گرایشات چپ شد که محرومیتها و ممنوعیتهای زیادی از جمله بازداشت و زندانیشدن را در پی داشت.
اولین کتاب کمال، یک اثر گردآوری از مرثیههای فولکور ترکیه بود که در سال 1943 با عنوان «مرثیهها» به چاپ رسید. بعد از چاپ این کتاب از او دعوت شد تا در روزنامه جمهوریت به تهیه گزارشهای مستند بپردازد. همکاری یاشار کمال با این روزنامه تا سال 1963 ادامه پیدا کرد. در این فاصله اولین مجموعه داستان او با نام «گرمای زرد» در سال 1952 به چاپ رسید که موجب شد تبدیل به یک نویسنده شناخته شده، شود.
با انتشار رمان «اینجه ممد» بود که در سال 1955 به شهرت زیادی رسید و به عنوان یک نویسنده صاحب سبک مطرح شد.توجه یاشار کمال به کودکان، به ویژه در زمینه مسائل و مشکلات آنها در اغلب نوشتههایش مشهود است.
کتاب «سربازان خدا» اثری است که صرفا و مشخصا به این موضوع اختصاص داده شده است. داستانهای این کتاب را میتوان گزارشهای مستندی دانست که نتیجه مصاحبه او با کودکان خیابانی است.ین کتاب شامل 8 داستان کوتاه است که عناوین آنها به ترتیب عبارت است از: «اَ یه یه یه یه یه»، «کاشکی زرافه رو نزنن»، «شبی که هوا بدجوری شرجی بود»، «شبیه قدیر که شاگرد آهنگری بود بود»، «سربازهای خدا همهچیزشون با بقیه فرق میکنه»، «سر ِ بریده»، «انگار پرنده میبارید اون روزا از آسمون» و «یه تیکه آهن آبدیده».
«حزبالله: سیاست و مذهب» به نمایشگاه دفاع مقدس رسید
مدیر انتشارات خرسندی از عرضه 150 عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب دفاع مقدس خبر داد.
هادی طالع خرسندی اظهار داشت: یکی از آثار عرضه شده در این نمایشگاه کتاب «حزبالله: سیاست و مذهب»، تالیف دکتر «امل سعد» و ترجمه دکتر محمدعلی قاسمی است که برای اولینبار به خوانندگان عرضه میشود.
این عضو مجمع ناشران انقلاب اسلامی افزود: کتاب«لابی اسرائیل و سیاست خارجی آمریکا» دیگر کتابی است که در نمایشگاه دفاع مقدس به معرفی آن خواهیم پرداخت. این کتاب نوشته استفن والت و میر شایمر، ترجمه رضا منتظمی ومهران نصر که شهرتی جهانی داشته و تاکنون به 20 زبان ترجمه شده است.
مدیر انتشارات خرسندی در ادامه به کتاب «سید بغداد» اشاره کرد و توضیح داد: این کتاب که به چاپ دوم رسیده است، داستان سربازی آمریکایی که در بغداد شیعه میشود. کتاب «سید بغداد» نوشته دکتر طعان، توسط آقای شیخی ترجمه شده است.او تصریح کرد: سید بغداد نخستین رمانی است که درباره جنگ عراق به زبان فرانسه و از نگاه یک عربزبان به رشته تحریر درآمده و به دور از هیاهوی رسانهها، تلاش میکند چهرهای واقعی و صمیمی از شیعیان جنوب عراق به تصویر بکشد و به درک واقعیتر ما از مناقشهای کمک کند که پس از سالها هنوز گریبان مردم عراق را رها نکرده است.
گفتنی است، انتشارات خرسندی 150 کتاب با محور مقاومت، ادبیات پایداری و حقوق جنگ را برای معرفی و عرضه به نمایشگاه کتاب دفاع مقدس آورده است.
قصههای شهرزاد به شب هزار و دوم رسید
انتشارات چکه مجموعه کتابهای شب هزار و دوم را منتشر کرد. ماجرای این کتابها این است که شهرزاد قصه گو به هزار و یک شب قصه گویی بسنده نکرد و داستان از شب هزار و دوم نیز ادامه یافت، داستانهایی که اکنون در چهار جلد به نامهای «دهقانی که زبان حیوانات را می فهمید»،«ازدواج فامیلی»،«پایانی برای یک داستان»،«ماهی گیر و غول خمره» توسط نشر چکه منتشر شده است.
مجموعه شب هزار و دوم روایتی است که به قلم حامد حبیبی و مهدی فاتحی نگاشته شده و در آن شخصیتهای جدیدی از جمله فرزندان شهرزاد- آبنوس، سیف الملوک و حیف الملوک - وارد فضای مجموعه میشوند و قصههای هزار و یک شب را به گونهای تازه در مقابل دید مخاطبان قرار میدهند.
این مجموعه که میتوان گفت برای اولین بار با این نگاه نگاشته شده، هم اکنون در بازار کتاب قابل دسترسی است.نشر چکه در نظر دارد تا در مراسمی با حضور نویسندگان، میهمانان ویژه و جمعی از علاقه مندان مراسم رونمایی از این مجموعه را برگزار کند .
چهارمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس افتتاح شد
مراسم افتتاحیه چهارمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس امروز دوشنبه 6 آبانماه 92 در مصلی امام خمینی برگزار شد.
این مراسم با حضور سردار محمدرضا نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین، حجتالاسلام ابوترابیفرد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، سردار محسن کاظمینی فرمانده سپاه حضرت محمد رسولالله تهران بزرگ و 120 ناشر کتاب و نویسندگان و صاحبنظران فرهنگی برگزار شد.