لاریجانی گفت: بنده پیشنهاد می کنم بیمه درمان از بیمه بازنشستگی جدا شود، زیرا تلفیق آن باعث مشکلاتی در کشور شده است که دائما وزارت بهداشت عنوان میکند که پول ما پرداخت نمیشود.
به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی باحضور در جلسه امروز کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در سخنانی، گفت: براساس گزارشهای ارائه شده مشخص است که یک کار مبنایی درستی در کمیسیون انجام شده است.
وی ادامه داد: بدون شک کمیسیون بهداشت و درمان برای رسیدن به اهداف خود نیاز به یک سری بازنگری دارد و ما نیز در زمینه برنامهریزی استراتژیک آموزش لازم را به اندازه کافی ندیدهایم؛ به طور حتم هر کاری که از عهده هیأت رئیسه مجلس برآید، برای حمایت و پشتیبانی از پیشبرد نقشه راه کمیسیون به کار خواهیم بست.
رئیس مجلس با یادآوری درخواست عدهای از اعضای کمیسیون مبنی بر افزایش تعداد نیروی انسانی برای رسیدن به اهداف کمیسیون بهداشت، تأکید کرد: بدون شک در صدد هستیم تا نیروی انسانی افزایش یابد تا کارها نیز با سهولت انجام گیرد.
لاریجانی افزود: پیشنهاد تشکیل اتاق فکر نیز از اقدامات خوبی به شمار میرود که لازم است هرچه زودتر زمینه راهاندازی آن فراهم شود. بدیهی است برای رسیدن به این مهم نیز از پشتیبانی هیأت رئیسه نیز برخوردار خواهید بود.
وی تأکید کرد: استفاده از ظرفیت نخبگان در جامعه بهترین اقدامی است که میتوان با تشکیل اتاق فکر از آنها بهره گرفت.
رئیس مجلس در پاسخ به درخواست برخی اعضای کمیسیون مبنی بر تمهیدات لازم برای سفر نمایندگان به خارج از کشور برای ارزیابی وضعیت حوزه سلامت آنها و اجرای آن در کشورمان، تصریح کرد: برای رسیدن به این امر منعی وجود ندارد اما به هر حال بهتر است ملاحظاتی نسبت به وضعیت مالی دولت داشته باشیم تا در این خصوص اقدامات حداقلی انجام شود.
لاریجانی ادامه داد: بهتر است تا جایی که ضرورت دارد به خارج از کشور سفر کرد و مشکلات مالی همه بخشهای کشور نیز در نظر گرفته شود. در ضمن باید به این نکته توجه شود که برای دریافت بسیاری از اطلاعات نیاز به سفر کردن نیست و میتوان برخی از این موارد را از بخشهای مختلف اخذ کرد.
وی در مورد اعتراض یکی از نمایندگان مبنی بر آلوده بودن برخی محصولات غذایی کشاورزی، افزود: مسئله سلامت در غذا حائز اهمیت است و از مسائلی است که با مشارکت وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی و نیز بخشهای خصوصی میتوان به آن توجه ویژهای داشت.
رئیس مجلس با پذیرفتن این واقعیت که حوزه سلامت با چالشهای زیادی روبرو است، افزود: متأسفانه در کشور ما این امر در اولویت اول قرار نداشت در حالی که رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها به آن تأکید داشتند. البته این مهم نیز به نحوه اداره کشور بر میگردد، بدان معنا که وقتی کشور از لحاظ توسعه رشد سریع نداشته باشد، بطور طبیعی در وهله اول به حقوق و مزایا توجه میشود.
لاریجانی گفت: باید پذیرفت که در اداره کشور این روش غلط است و تا وضع توسعه کشور رشد قابل ملاحظهای نداشته باشد، در حوزه بهداشت و درمان نیز نمیتوان توقع تحول انقلاب داشت.
وی در ادامه به ارائه پیشنهاداتی جهت ایجاد تحول در حوزه سلامت کشور پرداخت و یادآور شد: بهتر است ابتدا در خصوص بودجه سال آینده کل کشور از هماکنون برنامهریزی صورت گیرد و پیشنهادات عملیاتی که قابل اجراست نیز بررسی شود.
رئیس نهاد قانونگذاری کشور، افزود: به طور حتم اگر پیشنهاداتی برای تأمین منابع به درستی وجود نداشته باشد، نمیتوان انتظار تحول عظیم را در حوزه سلامت داشت.
لاریجانی در ادامه اظهار داشت: بهترین راه آن است که پول یارانههایی را که ناعادلانه تقسیم و در حوزه سلامت تزریق نشد، مقداری از آن به سمت این حوزه سوق داده شود زیرا با این بودجه جاری نمیتوان پول خوبی را برای بخش بهداشت و درمان هزینه کرد.
وی تأکید کرد: با همکاری وزارت بهداشت لازم است منبعی به وجود آید تا در اختیار وزارت بهداشت و بیمهها قرار گیرد، در این صورت میزان پرداختی مردم برای هزینههای درمان تقریباً به صفر میرسد.
رئیس مجلس گفت: متأسفانه دولت قبل در بحث هدفمندی یارانهها نمره قابل قبولی دریافت نکرد، زیرا نتوانست قانون را به درستی اجرا کند که همین امر باعث ایجاد تورم در کشور شد.
لاریجانی افزود: بنده پیشنهاد دیگری دارم و آن این است که بیمه درمان از بیمه بازنشستگی جدا شود، زیرا تلفیق آن باعث مشکلاتی در کشور شده است که دائما وزارت بهداشت عنوان میکند که پول ما پرداخت نمیشود.
وی ادامه داد: در ادغام بیمه درمان از بیمه بازنشستگی مشکلاتی ایجاد میشود، در حالی که این دو، مقولههایی جدا هستند؛ در مجمع تشخیص مصلحت نظام این موضوع مطرح شد و بنده در آن جلسه اصرار کردم که تا تکلیف این مهم روشن شود و جداسازی بیمه بازنشستگی از درمان انجام گیرد.
رئیس مجلس، گفت: بدون شک با جداسازی بیمه درمان از بازنشستگی، منابع ما در زمینه بهداشت و سلامت یک جا خواهد بود و وزیر بهداشت نمیتواند اعلام کند که پول ما پرداخت نشده است.
لاریجانی با یادآوری اقدامات عمرانی در حوزه سلامت، گفت: با این اوضاع نمیتوان خیلی از کارها را به نتیجه رساند. به عنوان مثال ساخت یک بیمارستان حدود 20 سال به طول میانجامد که در این صورت هیچ نفعی برای کشور نخواهد داشت.
وی، افزود: معمولا این طرحها باید یک تا دو سال به طول بیانجامد. بنده توصیه میکنم باید مکانیزمی برای واگذاری اینها به بخش خصوصی انجام گیرد تا این مشکل نیز رفع شود.