به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، سید جعفر تشکری هاشمی گفت: همان¬طور که در بسیاری از پروژه¬های شهری، تهران به الگوی دیگر شهرهای کشور تبدیل شده، آداب و رفتارهای ترافیکی شهروندان این کلان شهر نیز باید به الگوی سایر شهرهای کشور تبدیل شود.
وی با اعلام این که تا رفتارهای ترافیکی شهروندان بهبود پیدا نکند، مشکل ترافیک تهران حل نمی¬شود، تاکید کرد: مدیریت شهری با تمرکز بر موضوع فرهنگ ترافیک به نوعی برنامه¬ریزی کرده و برنامه¬های خود را اجرا خواهد کرد که بعد از 4 سال شاهد تحول در رفتارهای ترافیکی شهروندان باشیم و البته در این زمینه سایر دستگاه¬ها نیز باید به کمک مدیریت شهری بیایند.
سردار رحیمی: ترافیک با تمام شئونات فردی و اجتماعی سر و کار دارد
رییس پلیس راهور تهران بزرگ نیز در این باره گفت: بحث ترافیک موضوعی است که با تمام شئونات فردی و اجتماعی افراد جامعه سر و کار دارد و با توجه به این اهمیت، از رسانه¬ها انتظار می¬رود این موضوع را بیشتر مورد توجه قرار داده و شاهد تولید محصولات جدید¬ و حرف¬های تازه¬ای در این حوزه حائز اهمیت از سوی رسانه¬ها باشیم.
سردار حسین رحیمی با تاکید بر این که رسانه¬ها با فرهنگ¬سازی در حوزه ترافیک باید به کمک مجریان قانون آمده و مکمل اعمال قوانین باشند، اظهار کرد: وقتی پلیس موضوعی را به صورت ویژه مورد توجه قرار می¬دهد، شاهد رعایت آن از سوی مردم هستیم اما تا پلیس عمل به قانون را به خود مردم وا¬گذار می¬کند، به یک باره قوانین نادیده گرفته شده و زیر پا گذاشته می¬شوند.
وی به عنوان نمونه به موضوع موتورسیکلت¬ها اشاره و تصریح کرد: چند وقتی که پلیس رعایت قانون را بر عهده خود موتورسواران گذاشته، شاهد این هستیم که استفاده از کلاه ایمنی کاهش و در مقابل انجام رفتارهای عیر متعارف از سوی این گروه افزایش یافته در صورتی که اگر رسانه¬ها به کمک مجریان قانون بیایند، حتماً وضعیت فرق خواهد کرد.
عیدیان: روزانه 18 نفر به دلیل مشکلات تنفسی در تهران جان می¬بازند
یک عضو هیأت مدیره سازمان حمل و نقل و ترافیک نیز با اشاره به این که در حال حاضر روزانه حدود 150 نفر از مردم تهران به دلایل مختلف فوت می¬کنند و در بهشت زهرا (س) دفن می¬شوند، گفت: از این تعداد 18 نفر صرفاً به دلیل مشکلات تنفسی جان خود را از دست می¬دهند که این موضوع به صورت مستقیم و غیر مستقیم به مشکل آلودگی هوای تهران مربوط می¬شود.
دکتر محمد عیدیان با استمداد از علما و روحانیون، اساتید دانشگاه و سایر نخبگان جامعه در جهت آگاه¬سازی و اطلاع¬رسانی به جامعه در خصوص موضوعات فرهنگی از جمله فرهنگ ترافیک، افزود: البته در این میان رسانه¬ها از جایگاه ویژه¬ای در فرهنگ¬سازی _ از نریختن زباله در انهار و جوی¬ها گرفته تا رعایت اخلاق و عمل به قانون در هنگام رانندگی _ برخوردارند.
وی با تاکید بر این که به رغم پیشرفت تکنولوژی تولید خودرو در جهان، خودروسازان داخلی هنوز الفبای اصول ایمنی و استانداردهای زیست¬محیطی خودرو را نیز بلد نیستند، خاطرنشان کرد: اگر رسانه¬های ما نقش خود را به خوبی ایفاء می¬کردند، دولت قبلی هرگز نمی¬توانست چند سال متوالی، یک میلیارد دلار مطالبه متروی تهران را با وجود مصوبه مجلس بلوکه کند.