به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» حمید آخوندی تهیه کننده تلویزیون در مراسم رونمایی از کتاب درد که عصر امروز با حمایت بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان که در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد گفت: آقای کرمیار درصحبت هایشان گفتند درد اما من می گویم اگر روزی بلند شوم و ببینم بدنم درد نمی کند حتما آن روز برای روز نیست سال ها توفیق داشتم در طول سال های دفاع مقدس به عنوان رزمنده در جنگ حضور داشته باشم البته در آن زمان درکنار این که رزمنده بودم کارهای مطبوعاتی نیز می کردم اما به دلایلی بعد از جنگ وارد سینما و تلویزیون شدم.
وی درهمین زمینه افزود: هنگامی که سال ها از جنگ گذشت ما را متهم کردند که نیروی سخت افزاری بودیم متأسفانه این صحبت های از فضای گفت وگوهای دو نفره خارج و حتی به حوزه مطبوعات هم کشیده شد از این رو احساس وظیفه کردیم که این قضیه را در قالب 26 قسمت برای مردم بازگو کنیم از این رو مبنا را عملیات آزاد سازی فاو قرار دادیم. بهترین گزینه صادق کرمیار بود که به عنوان خبرنگار جنگی روزنامه اطلاعات در سال های جنگ با وی آشنایی داشتم.
آخوندی افزود: از آنجایی که این اطلاعات مخفی است کمترین عکس و نوشته و فیلم در اسناد رسمی داشتیم پس باید دوستان زیادی جمع می کردیم تا برمبنای آن اسناد شفاهی به دست آوردیم. از این رو دست به دامان آقای مهین خاکی و شیهد سوداگر شدیم تا به عنوان مسئول عملیات به جمع دوستان بپیوندند. حدود شش ماه در ارتباط با عملیات والفجر هشت کار کردیم و تلاش کردیم تا به کمک دوستان مختلف برای اینکه اثبات شود نیروهای سخت افزاری نبودیم این اثر را تولید کنیم.
این تهیه کننده تلویزیون افزود: در قصه قرارگاهی به نام امین طراحی کردیم که در واقع آقایان هاشمی محسن رضایی و رحیم صفوی به عنوان بخشی از این قصه و افرادی چون قالیباف به عنوان فرمانده های لشکر بودند در حالی به دلیل وجود این اسم ها به ما اجازه ساخت آن را ندادند.
وی تصریح کرد: بنیاد حفظ نشر آثار و ارزش های دفاع مقدس موافقت کرد تا با مشارکت تلویزیون در ساخت این فیلم به ما کمک کند و بر مبنای آن قرار شد در سال 82 ،50 درصد بودجه را در اختیار ما قرار دهند تا کار را شروع کنیم اما درنهایت بعد از نگارش وتحقیق کار در سال 84 آماده شد در طی این مدت مرحله به مرحله فیلمنامه را در اختیار بنیاد حفظ آثار قرار می دادیم که در ظاهر آقایون مخالفتی نداشتند اما زمانی که فیلمنامه ها کاملا آماده شد گفتند باید هاشمی رفسنجانی، محسن رضایی و آقای رشید از قصه حذف شونددر نهایت اجازه ندادند این اثر تولیدشود و به ما گفتند که چیزهای که شما نوشته اید درست نیست. زمانی که در سالگرد دفاع مقدس در برنامه هفت حضورداشتم راجع به عدم وجود امکانات نظامی برای ساخت فیلم صحبت کردم ومشکلات را مطرح کرد اما سعی کردیم در این اثر جنگ فکری و نرم افزاری را به نمایش بگذاریم اما متأسفانه اجازه ساخت به داده نشد.
وی خاطرنشان کرد: حتی در ملاقاتی که با هاشمی رفسنجانی در این زمینه داشتم ایشان پیگیری موضوع شدند اما من در پاسخ گفتم مسئولین خواستند که نامی از شما نباشد اما هاشمی رفسنجانی گفت اینکه نامی از من نباشد مهم نیست مهم اصل موضوع جنگ است خوشحالم که ماحصل آن زحمات در این کتاب آورده شده و با شناختی که از کرم یار دارم مطمئنم کتاب درد اثر ارزشمندی است.
در بخش دیگری از این مراسم محمد مهین خاکی که در تهیه این کتاب کمک داشته است گفت: 17 الی 18 ساعت از خاطرات من را برای روایت فتح جمع کردند اما به دلایل تبدیل به کتاب نشد حتی زمانی که از آنها خواهش کردم خاطرات را به من بدهند گفتند این اسناد طبقه بندی است و به شما نمی دهیم.
وی افزود: اینکه جانباز هستم و درد می کشم برای عزت مردم است و این درد خوب و خوشایند است اما این بد است که برای فرهنگ دفاع مقدس که باعث عزت ما در داخل و خارج شده نگران باشیم که اگر آدم های که فرهنگ نمی بینند هم تعدادشان کم باشد.
مهین خاکی ادامه داد: فکر می کنم با اطلاعات بسیار کمی که دراین حوزه دارم تا ما و بسیاری ازدوستان جانباز هستند می شود به قسمت خلاقانه رمان پرداخت.