به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، نشست صمیمانه سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر ارشاد با اهالی قلم دارای نشان درجه یک هنری شب گذشته در سالن اجتماعات سرای اهل قلم برگزار شد.
پرویز بیگی حبیب آبادی در ابتدای این جلسه گفت: دو هفته پیش با آقای صالحی، معاون فرهنگی وزیر ارشاد جلسه داشتیم؛ در آن جلسه مطرح شد عزیزانی که دارای درجه هنری هستند به این نشست دعوت شوند تا دغدغهها شنیده شود که بعد از این مسئله آقای صالحی با این موضوع موافقت کرد.
در ادامه صالحی با ابراز خرسندی از حضور در این مراسم گفت: شأن نزول این جلسه از آنجا آغاز شد که بحث نشانهای درجه یک هنری منزلتی را برای عزیزان به بار نیاورده است. ما در حاشیه آن جلسه به این نکته رسیدیم که اگر منابع مالی ارشاد کافی نیست، حداقل می توانیم در خدمت هنرمندان باشیم و به آنها خدا قوت بگوییم و در قالب گپ و گفتهایی دوستانه نشستی برگزار کنیم؛ البته برخی اعتبارها و منزلتها چندان پر هزینه نیستند و میتوانیم آنها را داشته باشیم و از نظرات عزیزانی که دارای نشان هنری هستند، استفاده کنیم.
وی خطاب به هنرمندان افزود: آنچه بیش از آن در حوزه معاونت هنری به شکل عام و ادبیات به شکل خاص وجود دارد را میتوانید مطرح کنید. به دلیل علاقه ای که به حوزه ادبیات داشته و دارم با برخی نویسندگان حاضر در جلسه آشنا هستم؛ از این رو فضای جلسه امشب برای عرض تواضع نیست، بلکه برای یادگیری مطالب است؛ هم در بحث خاص که ارزشیابی هنرمندان باشد و هم اینکه دغدغهها را در حوزه ادبیات به همراه دیدگاهها بشنوم.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد در همین زمینه اظهار داشت: انتظار داریم تا دیدگاهها را با کمال آسایش مطرح کنیم؛ چرا که این ایام این حرفها به کار ما میآید و در بدو ورودم این سخنها میتواند جهتها را جا به جا کند.
صالحی با بیان اینکه جمع نویسندگان بنام کشورمان طبیعتاً گسترده تر از این جمع است، افزود: ما تازه در شروع راه هستیم و این بهانهای شد تا با افراد دارای درجه هنری دیدار داشته باشیم و انشاءالله این جلسات تداوم داشته باشد.
وی با اشاره به صحبت های مطرح شده توسط اهالی قلم گفت: بنا بر این بود تا در نخستین جلسه دیدگاهها مطرح شود که البته مواردی هم پیرامون شورای ارزشیابی مطرح شد، اما بخش دیگر دغدغهها مربوط به مباحث در فضای عمومیتر، خاصه حوزه فرهنگ، ادبیات، داستان و شعر بود که آنها را یادداشت کردم و علیالقاعده استفاده خواهد شد؛ طرح ها و ایده های مطرح شده در این نشست قابل توجه است.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد با بیان اینکه نیاز داریم تا با اصحاب حوزه فرهنگ گفت و گوهای بیشتری را داشته باشیم، تصریح کرد: این قشر از جامعه باید با هم نشستهایی برگزار کنند، ولو اینکه با سلایق مختلف باشند؛ این سلایق موجب شده کمتر دور هم بنشینیم که فاصلههای زیاد را پدید آورده است.
صالحی ادامه داد: باید برای رسیدن به این همدلی و همفکری بسیار تلاش کنیم؛ چون فاصلهها را کمتر میکند و برای همه تجمیع ظرفیت فکری و فرهنگی اهل فرهنگ، بویژه کسانی که در نظام جمهوری اسلامی ایران پرورش یافتهاند، مهم است؛ نسلی که برآمده از دوره انقلابند و با این فضا زیستهاند، به نظر بیشتر به این گفتوگوها نیاز دارند.
صالحی در پایان با اشاره به وظیفه خانه کتاب خاطرنشان کرد: یکی از وظایفی که خانه کتاب میتواند و باید داشته باشد آن است که فضاهای این چنینی را به عنوان پاتوق گفتوگو و مکالمه رو در رو فراهم کند؛ همچنین باید با یک فراخ نظری اجازه دهیم حرفها به آرامی مطرح شود، اگر ادبیات گفتوگوها را تلطیف نکنیم ادامه گفتوگو و بحث سخت میشود، از این رو مدیر خانه کتاب باید این گونه گعدهها را بیشتر برنامهریزی کند، اما اینکه چرا به اینجا رسیدیم و گاهی کمتر همدیگر را میبینیم و اینکه راحت حرف نمیزنیم، ضعف ما را به عنوان حاکمیت نشان میدهد.
لازم به ذکر است، در این مراسم از میان 25 اهل قلمی که نشان هنری درجه یک دریافت کردند 19 نفر دعوت شده بودند که این افراد شاعر، داستاننویس، نویسنده و ... بودند که طی هفت هشت سال اخیر این نشان را دریافت کرده اند.