رئیس دانشگاه آزاد گفت: حوزههای علمیه باید مفاهیم و مضامین قرآن را مورد بررسی و بازخوانی قرار دهد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حمید میرزاده صبح امروز در نخستین کنگره بینالمللی قرآن کریم که در دانشگاه آزاد مشهد برگزار شد، بیان داشت: سخن گفتن پیرامون قرآن نیازمند بینش علمی است برگزاری چنین کنگرههایی میتواند در توسعه روند قرآن پژوهی بیفزاید.
وی ادامه داد: قرآن منشا دانشها و تحولات بسیاری شده که از جمله این تحولات توجه جامعهشناسان به قرآن است و اینکه تفسیر قرآن نیز مورد احترام جامعهشناسان قرار گرفته است.
رئیس دانشگاه آزاد با اشاره به اینکه امروز نیاز بشر به بهرهگیری از آموزه های قرآن بیشتر مشاهده می شود، بیان کرد: داستانهای قرآنی و مطالب آن نقش انسان در جامعه را بیان میکند.
میرزاده افزود: از جمله میتوان به مواردی چون صبر عدم تفاخر نسبت به ظاهر یکدیگر به عنوان مناسبات اجتماعی در قرآن را مشاهده کرد که قرآن بر این موارد بسیار تاکید داشته است.
وی افزود: ماهیت تعالیم ائمه جنبه اجتماعی دارد که تاریخ تمدن و تحول اجتماعی را بیشتر نمایان میکند.
رئیس دانشگاه آزاد تصریح کرد: عدم آشنایی با شیوههای زندگی مخاطرات بشر را افزایش میداد؛ اما با نزول قرآن گسترش تدریجی مفاهیم اجتماعی به روز شد.
میرزاده با بیان اینکه حفظ وحدت از دیگر تعالیم اجتماعی قرآن است، خاطرنشان کرد: سنت پیامبر در تحکیم برادری میان مسلمانان استوار گردید که این برگرفته شده از قرآن کریم است.
وی بیان کرد: باتوجه به اینکه برقراری ارتباط مستلزم صبر و بردباری است که در نهایت مایه رستگاری انسان میشود؛ بنابراین قرآن به این امر نیز توجه داشته است.
رئیس دانشگاه آزاد گفت: عمران و آبادانی زمین که امری اقتصادی است از سوی خداوند میسر شده که این نیز جنبه اجتماعی دارد.
میرزاده در ادامه تصریح کرد: توسعه در خصوص زکات، وفای به عهد، دوری از بدگمانی، غیبت و مواردی مانند قصاص برای بهبود روابط اجتماعی و ارتقای جایگاه انسان است که این موارد نیز در قرآن توجه شده است.
وی در پایان با تاکید بر اینکه حوزه علمیه باید مفاهیم و مضامین قرآن را بررسی و مورد بازخوانی قرار دهد، گفت: دانشگاه آزاد در خصوص قرآن پژوهی بسیار فعال بوده است.
لازم به ذکر است، در این مراسم رونمایی از کتاب فرهنگ تفسیری قرآن مجید و دایره المعارف قرآن صورت گرفت.