به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، آخرین روز هفتهی گذشته اسامی پذیرفته شدگان برای بازبینی مرحله اول بخش تئاتر صحنه دانشجویان رشته تئاتر اعلام گردید.
بررسی و انتخاب آثار ارسالی به دبیرخانه در این بخش توسط شورای انتخاب آثار برگزار گردید. در این شورا آقایان؛ فارس باقری، علی اصغر دشتی، علی قلی پور، اصغر نوری به عنوان اعضای شورا، سیاوش قائدی دبیر جشنواره و یوسف باپیری معاون هنری جشنواره نیز حضور داشتند.
شورای انتخاب ضمن قدردانی از حضور پرشور دانشجویان رشته تئاتر در این بخش و آرزوی موفقیت برای هنرمندان عرصه تئاتر دانشگاهی، و پس از خوانش و بررسی های انجام شده اسامی پذیرفته شدگان برای بازبینی مرحله اول به شرح زیر اعلام کرده است همه ی آثار اعلام شده در این مرحله منوط به بازبینی می باشند.انتخاب آثار با توجه به شرایط، ضوابط و رویکردهای هفدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی مندرج در فراخوان صورت گرفته است. همچنین در مورد مداک ارسالی به دبیرخانه جشنواره اعلام شده است: «پذیرفته شدگان مرحله اول توجه داشته باشند که بازبینی اول بدون مجوز نویسنده و اصل گواهی اشتغال به تحصیل ممکن نمی باشد و دانشجویان می بایست تا پایان آذر ماه 1392 مدارک خود را به ایمیل جشنواره ارسال نمایند.»
سی نمایش صحنهای در بخش نهایی
پیش از این سیاوش قائدی، دبیر هفدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی گفت: «در چند مرحله آثار را خوانده و بررسی میکنیم و سپس در نهایت در مجموع 30 اثر را برای بخش نهایی جشنواره را انتخاب میکنیم.»
دبیر این جشنواره درباره مهلت آثار رسیده به جشنواره گفت: «مهلت فراخوان در دو بخش تئاتر صحنه دانشجویان رشته تئاتر و دانشجویان سایر رشتهها به پایان رسیده است و تقریبا 1100 اثر برای شرکت در این بخشها متقاضی شدهاند که به طور مجزا، 540 اثر متقاضی شرکت در بخش صحنهای دانشجویان تئاتر و 500 اثر متقاضی شرکت در بخش دانشجویان سایر رشتهها است. این آمار نهایی در این دو بخش است و در حال بررسی هستیم تا به طور مجزا آمار دانشگاهها، رشته و گرایشها را به دست بیاوریم. بخشهای دیگر فراخوان جشنواره طبق گاهشمار، مسابقه نمایشنامهنویسی، تجربههای اجرایی، پژوهش، عکس و پوستر، نمایشهای رادیویی و مدرسان کماکان فرصت ثبت نام دارند.»
جشنوارهی امسال کمی متفاوت تر
وی با اشاره به رشد آثار رسیده به جشنواره نسبت به سالهای گذشته گفت: «در جشنواره امسال ما با مشاوره اساتید دانشگاه قانونی را وضع کردیم، مبنی بر اینکه هر دانشجویی میتواند در یک بخش و در هر بخش تنها یک اثر معرفی کند. در دورههای گذشته این قانون وجود نداشت و هر دانشجو میتوانست دو یا سه اثر را معرفی کند، اما امسال ما با اعتماد این انتخاب اثر به خود دانشجویان موکول کردیم. تصور میکردیم به دلیل این قانون ریزش آمار شرکت کننده در جشنواره وجود داشته باشد، اما خوشبختانه نسبت به دورههای قبل رشد تعداد متقاضی و اثر داشتیم.»
سیاوش قاعدی، دبیر جشنواره تئاتر دانشگاهی درباره نحوه انتخاب آثار و معیارهای آن اظهار داشت: ما انتخاب اولیه را به خود دانشجویان سپردیم که تنها یک اثر را به ما معرفی کنند. در چند مرحله این آثار را خوانده و بررسی میکنیم و سپس در نهایت در مجموع 30 اثر را برای بخش نهایی جشنواره را انتخاب میکنیم.
قائدی در پایان گفت: انتخاب آثار در مرحله خوانش متن، بازبینی و بازبینی زنده آثار نسبت به دورههای قبل متفاوت است. ما تمامی آثار متقاضی را میخوانیم، در یک شورا بررسی میکنیم و آثاری که براساس قوانین و رویکردهای جشنواره تئاتر دانشگاهی حرکت کرده باشند، انتخاب و اسامی معرفی شده برای بازبینی اعلام میشوند و در این مرحله مجددا ریزش نفرات داریم تا نهایتا آثار نهایی انتخاب شوند. ما امسال تلاش کردیم درصد خطا را پایینتر بیاوریم و انتخاب منصفانهای داشته باشیم.
گفتنی است هفدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران به دبیری سیاوش قائدی 20 تا 27 اردیبهشت 1393 در تهران برگزار میشود.