کد خبر:۲۷۶۵۱۷
معاون سازمان انرژی اتمی ایران:

ایران به چرخه کامل تولید سوخت هسته‌ای دست یافته است/ اهمیت کاربرد فناوری پرتوها در کشاورزی و حوزه مواد غذایی

معاون سازمان انرژی اتمی ایران گفت: در محور چرخه تولید سوخت هسته ای، کشور ایران توانسته است به تمام مراحل از استخراج و اکتشاف تا غنی سازی آن، دست یابد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از قزوین، حسین خلفی روز گذشته در افتتاحیه بیست و پنجمین نمایشگاه دستاوردهای صنعت هسته ای کشور که در دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین برگزار شد، با بیان اینکه برنامه های سازمان انرژی اتمی در چند محور اصلی دنبال می شود، گفت: در محور چرخه تولید سوخت هسته ای، کشور توانسته است به تمام مراحل از استخراج و اکتشاف تا غنی سازی آن دست یابد.


وی بیان داشت: خوشبختانه ما در عرصه چرخه سوخت هسته ای بسیار پیشرو و در زمره کشورهایی هستیم که حرفی برای گفتن داریم.


معاون سازمان انرژی اتمی ایران افزود: ایران اسلامی در حوزه نیروگاه و برق هسته ای بعد ازگذشت مدت ها، نیروگاه بوشهر را راه اندازی کرد، نیروگاهی که می تواند در فصل سرما  که مردم با مشکلات ناشی از کمبود حامل های انرژی، بویژه سوخت های فسیلی مواجه هستند، منجر به صرفه جویی در سوخت های فسیلی شود.


خلفی تصریح کرد: با بهره برداری ازنیروگاه بوشهر، می توانیم چیزی حدود 7میلیون بشکه در مصرف سوخت فسیلی صرفه جویی داشته باشیم و در عین حال از ورود گازهای سمی به محیط زیست جلوگیری نماییم.


وی ادامه داد: خوشبختانه در زمینه نیروگاه، بعد از طی مسیرهای طولانی و دشوار دارای اولین نیروگاه هسته ای شدیم و نیز در این راستا نیروهایی تربیت شده اند که بهره برداری از نیروگاه ها را با توجه به تأکیدات رئیس جمهور دنبال می کنند.


معاون سازمان انرژی اتمی ایران گفت: مسئله ای که در عرصه فناوری هسته ای در این 30 سال مغفول مانده است، کاربرد فناوری پرتوها در زندگی روزمره است.


خلفی تصریح کرد: به طور مثال دربخش کشاورزی از طریق پرتوها قادر به تولید بذرهایی شده ایم که در برابر شوری، شرایط آب و هوایی و آفات از خود مقاومت نشان می دهند و پژوهشگران سازمان با همت خود این تکنولوژی را در کشور نشر دادند.


وی ادامه داد: به وسیله این تکنولوژی، محققان پژوهشکده کشاورزی کرج توانستند 20 هکتار زمین در شمال کشور را زیر کشت هسته‌ای ببرند.

 

معاون سازمان انرژی اتمی ایران گفت: در این روند، 30 تا 40 درصد برداشت محصول داشته ایم و همین مقدار برداشت موجب شد که کشاورزان خواستار خرید این نوع بذر باشند.


خلفی خاطرنشان کرد: در حوزه مواد غذایی نیز پرتوها می توانند میکرو ارگانیزم ها را از بین ببرند و همچنین در استرلیزه کردن و حفظ ارزش مواد غذایی، کمک کننده باشند.


معاون سازمان انرژی اتمی ایران گفت: پژوهش و طرح، امری نیست که آن را در سطح بالا مطرح و بگویید دست نیافتنی است، شما مطمئن باشید که دانشجویانی در داخل کشور تربیت شده اند که ممکن است اطلاعاتشان خیلی بیشتر از تحصیلکرده های خارج از کشور باشد و امید است با وجود چنین دانشجویانی، صنعت هسته ای ایران نیز بیش از گذشته توسعه پیدا کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار