آخرین اخبار:
کد خبر:۲۹۴۲۶۴

نمایشگاه دستاوردها و تولیدات هسته‌ای در دانشگاه شیراز برپا شد

نمایشگاهی از دستاوردها، قطعات و تولیدات شرکت سوخت راکتورهای هسته‏ای (سوره) وابسته به سازمان انرژی اتمی ایران صبح امروز در دانشگاه شیراز برپا شد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، نمایشگاهی از دستاوردها، قطعات و تولیدات شرکت سوخت راکتورهای هسته‏ای (سوره) وابسته به سازمان انرژی اتمی ایران صبح امروز با حضور دانشجویان و علاقه مندان به این صنعت در دانشگاه شیراز برپا شد.


در این نمایشگاه، مجتمع سوخت راکتور تحقیقاتی تهران؛ قطعات سوخت راکتور اراک؛ برخی از فرآورده‏های خط تولید زیرکونیوم (Zr)؛ خط تولید فرآوری اورانیوم (U) و مطالب علمی مرتبط در قالب پوستر و فیلم‏های آموزشی در معرض دید دانشگاهیان قرار گرفت.


محمدرضا نعمت‏اللهی، در حاشیه‏ این نمایشگاه از پی‏گیری‏های انجام گرفته برای راه‏اندازی راکتور تحقیقاتی 10 مگاواتی در دانشگاه شیراز خبر داد.


رئیس بخش مهندسی هسته‏ای دانشگاه شیراز گفت: این دانشگاه در سال 1352 قرارداد خرید یک راکتور تحقیقاتی از شرکت جنرال الکتریک آمریکا داشته که به دلیل سیاست‏های وقت مبنی بر تمرکز فعالیت‏های هسته‏ای در سازمان انرژی اتمی و پذیرش NPT به تعویق افتاده است.


وی اظهار امیدواری کرد که با پی‏گیری‏های مسئولان کشوری، استانداری فارس، سازمان انرژی اتمی و هیئت رئیسه‏ دانشگاه شیراز، آرزوی 40 ساله‏ این دانشگاه برای داشتن یک راکتور تحقیقاتی تحقق یابد.


رئیس مرکز تحقیقات ایمنی هسته‏ای افزود: به محققان فنی مهندسی، علوم پزشکی، کشاورزی و صنعتی این نوید را می‏دهیم که با راه‏اندازی راکتور تحقیقاتی دانشگاه شیراز، نه تنها به استان فارس؛ بلکه به استان‏های همجوار نیز خدمات گسترده‏ای ارائه خواهد شد.


نعمت ‏اللهی به گوشه‏ای از توانمندی‏های هسته‏ای کشورمان هم اشاره و خاطرنشان کرد: این موضوع باعث افتخار است که دانش‏آموختگان دانشگاه‏های ایران بویژه دانشگاه شیراز، در بومی‏سازی صنعت هسته‏ای نقش اساسی داشته‏اند.


وی با بیان اینکه هم اکنون این دانشگاه با دانشگاه‏های توهوکوی ژاپن، تورینوی ایتالیا و دو دانشگاه از ایالات متحده‏ امریکا در زمینه‏ علوم و فنون هسته‏ای دارای ارتباطات علمی است، بیان داشت: با توجه به تحولات اخیر درباره‏ شفاف‏سازی فعالیت‏های هسته‏ای کشورمان، در آینده‏ نزدیک ارتباطات علمی بین دانشگاه شیراز و دانشگاه‏ها و مراکز تحقیقاتی هسته‏ای خارج از کشور گسترش می‏یابد.


لازم به ذکر است، نخستین بخش مهندسی هسته‏ای کشور، ابتدای دهه‏ 50 در دانشگاه شیراز راه‏اندازی شد و هم اکنون دانشجویان این بخش در سه گرایش راکتور، پرتوپزشکی و کاربرد پرتوها در دو مقطع کارشناسی ارشد و دکتری مشغول تحصیل و پژوهش هستند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار