به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، در بیانیه انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شیراز در خصوص عملکرد چهار ساله هیات رئیسه دانشگاه شیراز آمده است: امیرالمؤمنین علی(ع): سستی انسان در انجام دادن کارهایی که بر عهده اوست و پافشاری در کاری خارج از مسئولیتش نشانه ناتوانی آشکار و اندیشهای ویرانگر است.
این بیانیه می افزاید:حدود چهار سال از ریاست دامپزشک حاذق، مؤذنی بر دانشگاه شیراز می گذرد و در این مدت فراز و نشیب های زیادی برای دانشگاه به وقوع پیوسته که البته آمار نشیب ها بسیار بیشتر از فرازها بوده است.
این بیانیه تصریح کرده است: علیرغم اینکه در طول این چهارسال شاهد برخی اقدامات مثبت مدیریتی بوده ایم اما به هیچ وجه نمی توان وقایع ناخوشایند این دوران را نادیده گرفت و تصمیم های بدون پشتوانه کارشناسی در این مدت در بدنه مدیریتی دانشگاه شیراز به وفور قابل مشاهده است.
در این بیانیه تاکید شده است: از سویی مدیریت دانشگاه «کمبود بودجه» را بهانه بسیاری از ضعف ها بیان می کند و از سوی دیگر شاهد خرج های بی مورد و زائد هستیم.
در این بیانیه تحلیلی با اشاره به رکود علمی در دانشگاه شیراز و نفوذ افراد با لابی های قدرت در معاونت آموزش آمده است: تصدی این معاونت توسط افراد نزدیک به لابی های قدرت این معاونت را به یکی از ضعیف ترین دوران تاریخ خود رسانده است و جذب برخی اساتیدی که بار علمی چندانی ندارند، وضع آئین نامه های جدید که محوریت شان درآمدزایی بیشتر و نه افزایش سطح علمی است وضع آموزشی دانشگاه را به رکود کشانده است.
این بیانیه عنوان کرده است: متأسفانه این تصمیمات معاونت آموزشی برون داد قابل اعتنایی نداشته است این درحالی است که بسیاری از دانشگاه های کشور در همین سالها موفق به انجام طرح های پژوهشی عظیم ملی شده اند.
در این بیانیه تصریح شده است: این موارد بارها در ملاقات با مسئولان مربوطه و شخص رئیس دانشگاه توسط شورای مرکزی انجمن مطرح شده و موذنی فقط به یاداشت این موارد اکتفا کرده اند.
در بخش دیگر این بیانیه تحلیلی آمده است: از ساخت و سازهای عمرانی نیز مدت هاست که در دانشگاه خبری نیست و روشن نیست که آیا دانشگاه بودجه ای در اختیار ندارد و یا اینکه بودجه مقرر در موارد دیگر خرج می گردد.
در ادامه این بیانیه تاکید شده است: بسیاری از ساختمان های در دست ساخت در دانشگاه سالهاست بلاتکلیف باقی مانده اند و سرعت پیشرفت آن نزدیک به صفر است، برای مثال می توان به ساخت دانشکده ای در پردیس ارم توسط یک مهندس خیر اشاره کرد که سالهاست باهزینه بسیار بالا ساخته شده است اما به دلیل اینکه مسئولین مربوطه توانایی آسفالت چند صد متر جاده را برای این دانشکده ندارند! بدون استفاده باقی مانده است و ساختمان خوابگاه چمران و ساختمان مدیریت از دیگر پروژه های عمرانی بلاتکلیف مانده دانشگاه است.
دانشجویان انجمن اسلامی دانشگاه شیراز در این بیانیه با اشاره به وضعیت نامساعد امکاناتی و رفاهی آورده اند: در این میان کارانه اساتید نیز با تأخیر فراوان پرداخت می شود، امور جاری دانشگاه بعضاً روی زمین ماند و وضعیت خوابگاه ها روز به روز نامساعد تر می گردد، نحوه توزیع غذا، سیستم سرمایش و گرمایش، بهداشت و وضعیت اینترنت در خوابگاه ها به شدت نگران کننده و نشان ضعف مدیریت است.
در ادامه این بیانیه تحلیلی با اشاره به حوزه فرهنگی دانشگاه شیراز نوشته است: در حوزه معاونت فرهنگی دانشگاه متأسفانه شوراهای پرطمطراقی مانند مهندسی فرهنگی، شورای فرهنگی دانشگاه و کمیته عفاف و حجاب هیچ کدام نتوانسته تغییر محسوسی در محیط و فضای فرهنگی دانشگاه به وجود بیاورد و بلکه با اتخاذ تصمیماتی بی ثمر، کم فایده و فرمایشی فضای دانشگاه را روز به روز راکد تر کرده است.
در بخش پایانی قسمت اول این بیانیه با اشاره به انتصاب دکتر عطاء الله ربیعی به عنوان معاون فرهنگی دانشگاه بلافاصله بعد از اتمام دوران دانشجویی آمده است: مرکز تازه تأسیس آموزش های فرهنگی که با حمایت های مستقیم معاون فرهنگی دانشگاه تأسیس گردیده علیرغم صرف هزینه های گزاف و اسراف های فراوان هیچ گونه خروجی مؤثری نداشته و بارها مورد اعتراض مستقیم تشکل های دانشجویی قرار گرفته است، اما ترجیح شخصی معاون فرهنگی برهمه این انتقادات دلسوزانه فائق آمد.
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شیراز در بخش دوم بیانیه تحلیلی خود نسبت به اوضاع سیاسی دانشگاه آورده است: متأسفانه فضای نشاط و شور سیاسی نیز بر دانشگاه حکمفرما نیست و مدیریت آمرانه، برخوردهای تحکم آمیز، مدیریت سلیقه ای و فاقد مبانی کارشناسی فضای دانشگاه را به رخوت کشانده است.
در ادامه این بیانیه آمده است: عدم اعطای مجوز برای حضور و سخنرانی برخی نمایندگان مجلس، اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و برخی کارشناسان سیاسی شمه ای از ناشی گری مدیران فرهنگی دانشگاه را برای ناظران عیان می کند.
در بخش دیگر این بیانیه آمده است: برخورد نامناسب با تشکل های دانشجویی، تبعیض های نابجا و عدم اتخاذ سیاست مناسب برای دستگاه فرهنگی دانشگاه راه به جایی نبرده و نخواهد برد.
در قسمت دیگر این بیانیه نوشته اند: انجمن اسلامی بارها از سیاستگذاران این عرصه پرسیده است که چگونه است بسیاری از شخصیت ها اجازه دارند در اکثر دانشگاه های کشور به مناظره و سخنرانی بپردازند اما در دانشگاه شیراز با منع قانونی مواجه می شوند!؟ اما نه جوابی شنیدیم و نه پیگیری های این انجمن به جایی رسید.
انجمن اسلامی در بخش دیگر این بیانیه آورده است: این مواضع ما بدین معنا نیست که تمام فعالیت های مدیریت فعلی دانشگاه بی ثمر و بیهوده و غیر کارشناسی بوده است بلکه اقدامات تحسین بر انگیزی نیز در میان این کارنامه دیده می شود و به طور مشخص می توان گفت تشکیل کمیته ها و جلسات فرمایشی بی فایده و پرهزینه، ارتباط نامناسب مسئولین دانشگاه با دانشجویان، سپردن زمام امور به غیر متخصصین و بی تجربه ها، عدم اهمیت به مطالبات بحق دانشجویان و وضعیت نامناسب علمی دانشگاه فضایی است که حاصل 4 سال تلاش مستمر و بی وقفه مؤذنی و حلقه اطرافش می باشد.
در ادامه این بیانیه آمده است: در طول این مدت طی جلسات متعدد و مداوم با رئیس دانشگاه و معاونان مربوطه، پیگری های بی وقفه از طریق نشریات انجمن سعی بر انتقال ضعف به مدیران دانشگاه داشته ایم که متأسفانه در اکثر موارد نیز گوش شنوا نیافته ایم.
در قسمت دیگر این بیانیه تحلیلی آمده است: آقایان بدانند که دانشگاه و عرصه مدیریتی آن جایی برای ترس، سستی و بی کفایتی نیست و این را هم بدانند که جنبش دانشجویی کماکان زبان حق گوی مردم و دارای روحیه مطالبه گری و پرسشگری است.
انجمن اسلامی با اشاره به ضعف ها بسیار و بهانه های واهی بسیار در دانشگاه شیراز گفت: آقایان فکر می کنند می توانند « دانشجو» را دور بزنند، چرا شفاف سازی نمی کنید که چه خرج های هنگفتی برای کرسی های نظریه پردازی، مرکز آموزش های فرهنگی، برخی طرح های معاونت پژوهشی صورت پذیرفته در حالی که وضعیت صنفی-رفاهی دانشجویان روز به روز بدتر می گردد.
در ادامه این بیانیه آمده است: همه می دانیم که ضعف مدیریت در دانشگاه شیراز، وزیر سابق علوم را برای ادای توضیحات و توجیه اشتباهات تیم مدیریتی فعلی دانشگاه به مجلس شورای اسلامی کشانده بود و همه از اعتراضات نمایندگان ملت به ضعف های ریاست دانشگاه شیراز مطلع هستیم اما چه می شود کرد که لابی های پرنفوذ قدرت در دوجناح افراطی کشور، حامی این کادر مدیریتی بودند و امید است هر چه سریعتر به خواست دانشجویان پیرامون تغییرات مدیریتی دانشگاه توجه گردد.
در پایان این بیانیه تحلیلی و طولانی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شیراز آمده است: از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شیراز خواستاریم به خواسته های دانشجویان بیش از پیش توجه کند و مانند گذشته مدد رسان دانشجویان باشد به امید اصلاح وضع کنونی دانشگاه.