به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، سید هاشم پور یزدان پرست از دانشجویان پیروخط امام و استاد بخش اقتصاد دانشگاه شیراز و سید ابراهیم امینی، عضو هیات پیگیری و نظارت بر اجرای قانون اساسی در دولت خاتمی و استاد بخش حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز امروز در تالار حکمت این دانشگاه با موضوع «از تسخیر تا مذاکره» با هم مناظره کردند.
پور یزدان پرست بیان داشت: کسانی که اکنون سردمدار این هستند که چرا سفارت را تسخیر کردید، همان روزهای اول از امام (ره) خواستند که با آمریکا قطع رابطه کند و ما آن موقع قطع رابطه با آمریکا نمی خواستیم؛ بلکه می خواستیم شاه را به ایران برگردانند تا محاکمه اش کنیم.
وی افزود: پاکستان کشوری وابسته به آمریکا است و با او رابطه دارد؛ اما هرشب هواپیماهای آمریکا شهرهایش را می زنند، این است نشانه دوستی پاکستان با آمریکا.
این استاد دانشگاه شیراز ادامه داد: دوستانی در دولت اصلاحات که در روزنامه سلام سرمقاله می نوشتند، با جاسوسان امریکا صحبت کردند.
پوریزدان پرست تصریح کرد: آمریکا همان است که به قول امام(ره) می خواست با ما رابطه گرگ و میش داشته باشد و ملت ایران که گفت نه شرقی و نه غربی؛ این چنین رابطه ای را نمی خواست.
وی با اشاره به جنایات آمریکا و ضدیت نسل امروزی از این کشور گفت: این همان آمریکایی است که از صدام در برابر ما حمایت کرده و این مسئله ماست که چرا این همه به او خوشبین شده ایم و مطمئن باشید نسل حاضر بزودی صد برابر نسل گذشته ضدامریکایی خواهد شد؛ چرا که آمریکا ماهیت خود را نشان می دهد و هیچ وقت آمریکا پایبند به پیمان هایش نیست.
این استاد دانشگاه ادامه داد: بزودی تک تک دانشجویان انتفاضه ای ضد آمریکایی به پا خواهند کرد و ما ملت های جهان را با استقامت خود بیدار کردهایم، قطعا منافع ملی ما این هاست نه اینکه در دلار غوطه ور شویم.
پوریزدان پرست افزود: ما پیرو امام حسین(ع) هستیم، ما ملتی مظلومیم و تنها جرممان این است که استقلال خواهی کرده ایم و مشکل آمریکایی ها استقلال و عقیده ماست، آنها ملتی نمی خواهند که جهان را بیدار کند.
وی با اشاره به اینکه رئیس جمهور طبق قانون اساسی پاسدار مذهب رسمی کشور است و برای اجرای آن قسم میخورد، گفت: چرا می گویید فقط مسئول معیشت مردم است، مگر گنجشک هستیم که فقط به آب و دانه نیاز داشته باشیم، البته یکی از مهمترین وظایف دولت تامین معیشت است و کسی آن را نفی نمی کند؛ اما رئیس جمهور حافظ قانون اساسی و دین رسمی کشور هم هست.
این استاد دانشگاه در پایان گفت: جوانان امروز ادامه دهنده راه جوانان دهه اول انقلاب هستند که با امریکا مقابله می کردند که یکی از مواردش تسخیر لانه جاسوسی آمریکا بود.
دولت متولی معیشت و دنیای مردم است نه آخرت مردم
همچنین در این مناظره امینی با اشاره به اینکه هر اقدامی در ظرف زمانی خودش قابل بحث است، گفت: یک روز با عراق هم جنگیدیم؛ اما اکنون بهترین رابطه را با دولت عراق داریم و جنگ باعث نشد روابط تیره باقی بماند و در ظرف زمانی خودش تسخیر سفارت آمریکا قابل دفاع است.
وی ادامه داد: آیا باید شعار مرگ بر امریکا را به عنوان یکی از اصول انقلاب بدانیم در حالی که فشارهای جهانی علیه ما ادامه دارد؟
این استاد دانشگاه گفت: بحث ما این است اکنون که 34 سال تسخیر سفارت آمریکا و قطع ارتباط با آمریکا گذشته است از نظر اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و دینی بررسی کنید که آیا برای کشور ما فایده داشته یا نه؟ آیا ادامه این روند به رشد کشور کمک می کند یا فقط یک بهانه است؟
امینی با اشاره به تماس تلفنی اوباما با روحانی افزود: غیر از آمریکا که ما را تحریم کرد مهمترین حامی این روند، صهیونیست ها هستند و موقعی که خبر تماس تلفنی با اوباما منتشر شد، نتانیاهو به امریکا رفت که فورا جلوی چنین فضایی را بگیرد.
وی ادامه داد: مخالف جدی تعامل سازنده ایران با دنیا، اسرائیل است و چگونه است که صهیونیست ها و دلسوزان نظام در این مورد هم نظرند؟ بالاخره یکی باید اشتباه بکند.
این استاد دانشگاه افزود: ادامه این سیاست خارجی هزینه های زیادی بر کشور تحمیل کرده است و نباید از امریکا در اذهان عمومی لولو بسازیم؛ بلکه باید منافع ملی را در نظر بگیریم و بر اساس آن گام برداریم.
امینی گفت: نباید توقع داشته باشیم دولت امریکا از حقوق ما در مذاکرات دفاع کند و کسی که باید از حقوق ما دفاع کند دولت ایران است و زمانی در این دیپلماسی موفق است که صدای واحدی از ایران شنیده شود.
وی تصریح کرد: دولت متولی معیشت و دنیای مردم است نه آخرت مردم و ما متولی کشورهای دیگر نیستیم؛ بلکه متولی رفاه جامعه خودمان هستیم و باید بحث هزینه و فایده کنیم.
این استاد دانشگاه ادامه داد: نباید گروهی را که در اقلیت هستند و جامعه دست رد بر سینه اشان زده جلوی برنامه های مردم را بگیرند و مقتضای زمان تعیین می کند که متولیان جامعه ما بررسی کنند که چه سیاستی جواب می دهد.
امینی با اشاره به تحریم ها علیه ایران گفت: اگر فضای تحریم شکسته شود، نان بعضی ها آجر می شود و برخی ها دنبال این هستند که یک کشور خارجی پیدا کنند که بی کفایتی های خود را به آن منتسب کنند و از مردم صبر بخواهند و بگویند پیامد تحریم ها شکوفایی است.
وی در پایان گفت: نباید انتظار داشته باشیم که با یک تماس تلفنی تمام قضایا حل شود و گزینه نظامی از روی میز برداشته شود؛ بلکه باید در مذاکرات دوطرف اعتماد سازی کنند.