دبیر کل جمعیت فداییان اسلام گفت: به نظر من گام اول خوب بود منتهی به شرطی که غربی ها وفای به عهد کنند. ما نسبت به آمریکایی ها بدبینیم و ...
دبیر کل جمعیت فداییان اسلام در گفت و گو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، با بیان اینکه تفسیر هر کس از یک قرارداد به نفع خودش عرف دنیاست، خاطر نشان کرد: قطع به یقین سخنگو و تیم مذاکره کننده ی ما صادق تر از طرف غربی است زیرا ما یک سری پابندی های مذهبی و ایدئولوژیک داریم که آن ها ندارند.
عبد خدایی در رابطه با اصل توافقنامه ی ژنو را اینگونه بیان کرد که: من به همهی تعهدنامه ها غیر از تعهدنامه هایی که اسارت در بر دارد نظر مثبتی دارم. ما در این مورد باید شرایط خودمان را در نظر بگیریم. در شرایط صلح حدیبیه خیلی ها به پیامبر ایراد گرفتند در حالی که بعدها معلوم شد پیامبر یک سیاست مدار بزرگ بوده که آن صلح را به درستی امضا کرده، لذا من به این قرارداد ژنو امیدوارم و همین قدر که باعث شده ما وارد باشگاه انرژی هستهای بشویم برای من مغتنم است.
وی همچنین بیان داشت: این عرف دنیاست که هر کس از یک قرارداد به نفع خودش تفسیر کند. تفسیر های شخصیت های سیاسی برای قانع کردن ملت و جامعهی خودشان است لذا میتوانیم بگوییم که کل تفسیرها جدای از اصل قرارداد است و باید در اجرا مشخص شود که کدام تفسیر صحیح است. اما در مورد تناقض گفته های طرفین باید بگوییم که قطع به یقین سخنگو و تیم مذاکره کننده ی ما صادق تر از طرف غربی است زیرا ما یک سری پابندی های مذهبی و ایدئولوژیک داریم که آن ها ندارند.
عبد خدایی در ادامه خاطر نشان کرد: ما در زمان آقای احمدی نژاد حاضر شده بودیم 5/3 درصد غنی سازیمان را بدهیم به ترکیه و 20 درصد غنی سازی را از آن ها تحویل بگیریم. امروز درست است که ما 20 درصد را انجام نمی دهیم اما 5 درصد را هم تحویل نمی دهیم و باید تلاش کنیم که بعد از گذشت این مرحله بتوانیم به 20 درصد هم برسیم. همه چیز به یکباره به دست نمی آید. در سیاست، اقتصاد و مسائل اجتماعی مسئله همه چیز همیشه گام به گام است.خود اینکه ما وارد باشگاه غنی سازی شدیم خیلی اهمیت دارد چون در جمع ما شش کشور داریم که می توانند غنی سازی بکنند و الان ما یکی از آن شش کشور هستیم و امیدواریم در یک آینده ی نه چندان دور این 5 درصد را به 20 درصد برسانیم.
وی تصریح کرد: به نظر من گام اول خوب بود منتهی به شرطی که غربی ها وفای به عهد کنند. ما نسبت به آمریکایی ها بدبینیم، و این بدبینی فقط متعلق به زمان حاضر نیست بلکه از زمان پیمان نظامی بغداد که من خودم هم قربانی آن پیمان هستم و به خاطر مخالفت با آن زندانی شده ام و دوستانم تیرباران شده اند. آمریکایی ها قابل اعتماد نیستند و هیچ گاه هم نبوده اند منتهی این بازی شطرنج است و شما اگر بازی را خوب بلد باشید بازی را می برید و مسئولین ما باید بازی را بلد باشند.سیاست یک جنگ واقعی دیپلماتیک است و باید قاعده ی جنگ را بلد بود تا بتوان پیروز شد.
دبیر کل جمعیت فداییان اسلام اضافه کرد: قرارداد نکات ضعفی هم دارد که ما برایمان خوشایند نیست، بازی برد برد نبوده است بلکه هم برای ما و هم برای آن ها برد و باخت بوده است اما این مهم است که یک کشوری مانند ایران که از نظر تکنولوژی عقب تر از سایر کشور هاست توانسته دارا بودن فناوری هسته ای اش را به دیگران بقبولاند و من این قرارداد را به صلح حدیبیه تشبیه می کنم.امیدوارم ظرف دو سال آینده بتوانیم به 20 درصد خود دست پیدا کنیم و رآکتور اراکمان به کار بیافتد.