به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان، همایش گرامیداشت هفته بسیج عصر امروز در دانشگاه علوم پزشکی گلستان برگزار شد.
حجت الاسلام غلامی، نماینده ولی فقیه در سپاه نینوای گلستان در این مراسم با اشاره بر اینکه در قرآن واژه بصر 128 بار و بصیرت دو بار مطرح شده، بر اهمیت و معنای واقعی واژه بصیرت و عوامل رسیدن به آن و نیز موانع آن بیان داشت: بینایی، هم به معنای ظاهری است که منظور همان چشم سر است و معنای دیگر و اصلی که قرآن نیز بیشتر به آن اشاره دارد، عقلی است.
وی افزود: قرآن درباره افرادی که تنها به ظاهر بسنده می کنند و به اصطلاح نزدیک بین هستند، میگوید «یعملون ظاهرا فی الحیاه الدنیا» که این دسته گرچه به ظاهر بینا هستند؛ اما به تعبیر قرآن از آنها به عنوان نابینا یاد می شود.
نماینده ولی فقیه در سپاه نینوای گلستان خاطرنشان کرد: برای بصیرت، زمینه لازم است که زمینه اصلی آن بر اساس آیات و روایات تقواست.
غلامی زمان شناسی،جبهه شناسی و دشمن شناسی را از لازمه های داشتن بصیرت نام برد و تصریح کرد: انسان باید تشخیص دهد که چه زمانی مناسب چه کاری است، برای مثال قیام گروه توابین بعد از واقعه کربلا گرچه کار درستی بود؛ اما چون آن گروه از زمان عقب بودند و دیر اقدام کردند، قیام آنها نتیجه و ارزش واقعی خود را نداشت.
وی در رابطه با جبهه شناسی نیز گفت: تعدد جبهه ها باعث می شود نتوان به درستی جبهه حق را از باطل تشخیص داد.
نماینده ولی فقیه در سپاه نینوای گلستان ادامه داد: مردم هنگام تصمیم گیری سه دسته می شوند، عده ای به جبهه حق می گرایند، عده ای باطل و خیل عظیم تری بی تفاوت هستند که به گمان خود کار درستی می کنند؛ اما ما در اسلام بی تفاوت نداریم و در واقع کسانی که جبهه بی تفاوت را بر می گزینند در واقع به نفع جبهه باطل کار کرده اند.
غلامی ملاک دیگر برای اتخاذ بصیرت را دشمن شناسی برشمرد و بیان داشت: حدود 1400 آیه از قرآن در رابطه با دشمن شناسی است. دشمن گاهی آشکار می آید مثل جنگ ایران و عراق؛ اما همیشه اینگونه نیست گاهی نیمه پنهان و گاهی پنهان است.
وی در پایان شخص گرایی در مقابل معیارگرایی، فامیل گرایی، سطحی نگری به جای عمقی نگری، حزب گرایی و گروه گرایی و خصوصیات و خصلت های افراد همچون خودبینی و غرور را از موانع بصیرت خواند و با ارائه مثال هایی از هر مورد در تاریخ اسلام به شرح آنان پرداخت.