گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ بازار نشر و کتاب طی هفته گذشته با خبرهای گوناگونی همراه بود؛ از «سربند آشفته» ناهید محمدی تا سفر دوباره «چند تا دوست» از بازار کتاب. خبر اول اینکه:
ناهید محمدی «سربند آشفته» میبندد
ناهید محمدی، شاعر و محقق گفت: کتاب «سه روهن شیویای» که جدیدترین اشعارم از سال 86 تا امسال را شامل میشود، پنجمین اثر من است که چاپ میشود و قصد دارم طی همین روزها آن را به ناشر تحویل بدهم.
وی افزود: این کتاب پیشتر مجوز چاپ را دریافت کرده و از طرف ناشر به من سپرده شده تا ویراستاری دستوری نهایی را روی آن انجام دهم. تا چند روز آینده آن را به انتشارات دستان خواهم سپرد تا کتاب تا پایان آذرماه منتشر شود. استاد غلامحسین کریمی دوستان، استاد و پژوهشگر زبانشناسی نیز برای این کتاب مقدمهای نوشته است.
این شاعر ادامه داد: این کتاب 39 قطعه شعر را در قالبهای غزل، مثنوی و شعر نو در بر میگیرد. شعرهای این کتاب، از شعرهای قبلیام پختهتر و امروزیتر است و موضوعات جذابتر و به روزتری را دنبال میکند. البته این حرف را به گواهی سخنان کسانی میگویم که شعرها را خوانده و دربارهشان نظر دادهاند.
محمدی گفت: عنوان این کتاب، یک اسم کاملاً زنانه است و به نظرم یکی از نوترین اسامی است که برای دفتر شعر یک شاعر زن انتخاب میشود. این نام «سهروهن شیویای» به زبان کردی کلهری یا کرمانشاهی، به معنی سربند بههم ریخته و آشفته است. این نام یکی از پوششهایی است که زنان کرد در قدیم به سر میبستند و متاسفانه امروزه استفاده از آن مانند دیگر سنتها، کم شده است. استاد کریمی دوستان بعد از شنیدن نام کتاب بود که برای نوشتن مقدمهای برای آن، ابراز تمایل کرد.
برادر «جمجمهات را برای دومین بار قرض بده»!
«جمجمهات را قرض بده برادر» روایت چند غواص شناسایی در عملیات والفجر هشت است که هر یک متناسب با مأموریتی که مییابد به شخص اصلی قصه تبدیل میشود و گذشته خویش را با پیش بردن داستان باز میگوید.
رمان 288 صفحهای «جمجمهات را قرض بده برادر» در شمارگان 1100 نسخه با قیمت 13 هزار تومان از سوی انتشارات عصر داستان به علاقمندان عرضه شده است.
«چند تا دوست» برای چهارمین بار به بازار کتاب رفتند!
کتاب داستان «چند تا دوست» اثر مجید راستی بعد از گذشت 25 سال از اولین چاپش، به چاپ چهارم رسید. این کتاب در این نوبت از چاپ خود با تعویض کامل تصویر و صفحهبندی راهی بازار نشر شده است.
کتاب «چند تا دوست» برای اولین بار در سال 67 با تصویرگری تابش میرمیرانی به چاپ رسید که تا نوبت سوم چاپ، شکل ظاهری کتاب تغییری نکرد اما نوبت چهارم چاپ این کتاب با تصاویر ساخته شده توسط میترا عبداللهی و صفحهبندی جدید، منتشر و راهی بازار نشر شده است. مخاطبان اصلی این کتاب، کودکان گروه «الف» و «ب» هستند.
مجید راستی نویسنده کتاب «چند تا دوست» رئیس جدید انجمن نویسندگان کودک و نوجوان و دارای مدرک کارشناسی زبان انگلیسی است. او صاحب کتابهایی چون «مجموعه قصههای بیبی و بابا» و «یک تکه آسمان به من بده» و از نویسندگان باسابقه حوزه کودک و نوجوان به شمار میرود که فعالیت خود را مانند دهها نویسنده و شاعر کودک از مجله «کیهان بچهها» در دهه 60 آغاز کرده است.
بازار کتاب 2 سال و نیم است که «آه با شین» میکشد
محمدکاظم مزینانی گفت: در حال به پایان رساندن سومین جلد از سهگانه انقلابم هستم که جلد اولش با عنوان «شاه بیشین» به روایت زندگی محمدرضا شاه پهلوی، جلد دوم با عنوان «آه با شین» به روایت فعالیتها و زندگی یک مبارز انقلابی با گرایش چپ پرداخته که داستان زندگیاش و تفاوتهای نسل او با فرزندش را تصویر میکند و سومین قسمت این سهگانه هم به نوعی نوستالژی از نسل خودم و کسانی است که در آن دوران و بعد از انقلاب زندگی کردهاند.
وی افزود: نگارش رمان در مراحل پایانی خود قرار دارد اما هنوز نوشتن آن به طور کامل تمام نشده است. تلاش من این است که امسال این رمان را به پایان رسانده و آن را به ناشر تحویل بدهم. هنوز نام و عنوانی برای آن انتخاب نکردهام. امیدوارم شرایط رو به زوال و فروپاشی که طی چند سال گذشته در بازار نشر و فضای رمان و داستان شاهد آن بودیم، بهتر شود و آثار نویسندگان از جمله همین رمان و رمان «آه با شین» من هم به چاپ برسند.
این نویسنده در ادامه گفت: رمان «آه با شین» 2 سال و نیم است که قرار است توسط انتشارات سوره مهر به چاپ برسد. گفتهاند این رمان پاییز و زمستان امسال و حداکثر تا پیش از نمایشگاه کتاب تهران سال 93 منتشر خواهد شد.
دوستداران کتاب برای یازدهمین بار به یاد یار مهربان افتادند
یازدهمین نمایشگاه کتاب یاد یار مهربان سوم آذر ماه با حضور علی جنتی، وزیر ارشاد، محمدباقر قالیباف، شهردار تهران، فانی، وزیر آموزش و پرورش و تنی چند از نمایندگان مجلس در باغ کتاب تهران افتتاح شد.
بر اساس این گزارش، در این نمایشگاه 450 ناشر با بیش از 2 هزار عنوان کتاب حضور دارند.
«سندبادنامه» ابراهیمی در هزار و یکشب نماند!
جعفر ابراهیمی (شاهد) از بازآفرینی «سندبادنامه منظوم» خبر داد و گفت: این اثر متعلق به عضد یزدی، شاعر همدوره حافظ است و اثرش چون مثنوی، قصه در قصه است. من هفت قصه را انتخاب و برای بچهها بازآفرینی کردهام.
شخصیتهای «سِندبادنامه» مانند «کلیله و دمنه»، جانوران هستند و شاعر در قالب نمادین به زندگی انسانها و حالات و افکار آنها پرداخته است. ابراهیمی به گفته خود، این داستانها را به نثری امروزی درآورده و با پرداختن به شخصیتهای فرعی، بیشتر به بازافرینی کار دست زده است.
ابراهیمی معتقد است: قصههای «سِندبادنامه» کوتاه است و گاهی ممکن است برای خوانندگان کودک و نوجوان قابل فهم نباشد. به همین خاطر او به بازآفرینی این قصهها براساس نسخه ویرایش شده محمدجعفر محجوب که بهترین نسخه است، پرداخته و کوشیده چارچوب داستانها را حفظ کند و با پرداخت داستانی آنها را برای مخاطب کودک خود خواندنی و جذاب کند.
«سندبادنامه» عضد یزدی با بازآفرینی جعفر ابراهیمی از مجموعه «قصههای شیرین ایرانی» است که از سوی انتشارات سوره مهر تا پایان سال جاری منتشر میشود.
شعر و زندگی خلیل عمرانی در آیینه جدیدترین کتاب علیپور
منوچهر علیپور خبر از انتشار کتابی درباره خلیل عمرانی داد و گفت: کتابی در دست انتشار داریم، که درباره شخصیت و ویژگی شعرهای عمرانی نوشته شده است.
این کتاب که به قلم منوچهر علی پور است، قرار است توسط انتشارات تیرگان تا سالگرد فوت این شاعر انقلابی و آیینی برگزار شود اما مجوز این کتاب پس از دو ماه معطلی در ارشاد هنوز به دست ناشرش نرسیده است.
این کتاب به عنوان پنجاه و دومین جلد از مجموعه «بزرگان ایران» توسط انتشارات تیرگان راهی بازار میشود.
در این کتاب در کنار پرداختن به زندگی خلیل عمرانی به منظور بررسی شعرهای این شاعر فقید، موضوعاتی همچون عشق، مهربانی، بومیگرایی، شهید و شهادت، انقلاب اسلامی و ادبیات پایداری و مرگاندیشی را در شعرهایش بررسی شده است.
خلیل عمرانی، شاعر آیینی، 19 آذرماه پس از یک دوره بیماری در سن 48سالگی در بیمارستان قلب تهران درگذشت.
عمرانی متولد سال 1343 در بوشهر، کارشناس ارشد رشتهی ادبیات فارسی بود. از میان آثار منتشرشدهی او به «مروارید فراموش»، «ترنم حضور»، «ساعت به وقت شرعی دریا» و «دلمویههای بم» میتوان اشاره کرد.