کد خبر:۲۷۷۶۲۱
نمایندگان تشکل‌های دانشجویی مشهد در گفت‌وگو با «خبرگزاری دانشجو»:

بخشیدن آمریکا نیازمند اعتمادسازی آن‌ها به اندازه 34 سال است / برای رسیدن به حق خود از حق خود گذشتیم

تعدادی از نمایندگان تشکل‌های دانشجویی مشهد تاکید کردند: بی‌صداقتی برخی طرفین مذاکره نشان از توافقنامه‌ای سوار بر باد دارد؛ ما به این مذاکرات ...

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، اینکه ما بخواهیم آمریکا را با تمام فشار‌ها و مصائبی که بر سر ما آورده ببخشیم نیاز به  34 سال اعتماد سازی از طرف آنها دارد. ما بخواهیم از حقوق خود دست برداریم محال است و اینکه آنها هم از ظلم خود کوتاه بیایند ثابت شده، نشدنی است این یک دور است که بین ما و آمریکا به صورت همیشگی خواهد بود.

 

اما در این خصوص گفتگوهایی با برخی از فعالان و مسئولان تشکل‌های دانشجویی انجام داده‌ایم تا ببنیم این قشر فرهیخته و آینده ساز چه تحلیلی از این مسئله ارائه می‌دهند.


بخشش آمریکا نیازمند 34 سال اعتماد سازی آنها را دارد


مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد در بیان افق دید خود نسبت به این مذاکرات بیان داشت: نباید به آنچه در این دور از مذاکرات روی داد خیلی خوشبین و یا بدبین بود بلکه باید دانست طرف مقابل ما در این مذاکرات آمریکا است و این دولت دارای سابقه خوبی در میان مردم ملت ما نبوده و نیست.


مهران نوروزپور دیوار بی اعتمادی آمریکا را غیر قابل تکیه زدن دانست و افزود: ما نباید به گونه‌ای رفتار کنیم گویا همه چیز را به دست آوردیم و نه به آن صورت که احساس شود بر ضد ارزش‌ها و اصول حرکت شده است کما اینکه امام خامنه‌ای نیز از تلاش هیئت ایران اسلامی تشکر کردند.


نوروز پور آینده این مذاکرات را تیره و با بیان اینکه خوشبین به آینده آن نیستم گفت: اینکه ما بخواهیم آمریکا را با تمام فشار‌ها و مصائبی که بر سر ما آورده ببخشیم نیاز به  34 سال اعتماد سازی از طرف آنها دارد.


مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: آمریکا امتحان‌های خود را با مردودی پس داده است و مطمئنا در این مذاکرات نیز بار دیگر به تمام وعده‌های خود عمل نمی‌کنند، اما در کل من نسبت به آنچه روی داده و خواهد داد خوشبین نیستم کما اینکه از تلاش دیپلماسی ایران تشکر می‌کنم.

 

توقف غنی سازی 20 درصد انداختن کشور بر سراشیبی بحران در آینده است

 

مسئول انجمن دانشگاه پیام نور مشهد توقف غنی سازی 20 درصد را انداختن کشور بر سراشیبی بحران در آینده دانست.


رضایی قبول کاهش غنی سازی تا 5 درصد را متوقف شدن امید بیماران خاص به رادیو داروهایی که از این طریق تولید می‌شود دانست و گفت: 20 هزار بیمار خاص ما که با غنی سازی 20 درصد بسیاری از نیازهایشان را به صورت بومی حل شده می‌دیدند بعد از پایان ذخیره 20درصد باید چگونه زندگی کنند.


این فعال دانشجویی بیان داشت: اینکه ما بخواهیم از حقوق خود دست برداریم محال است و اینکه آنها هم از ظلم خود کوتاه بیایند ثابت شده، نشدنی است این یک دور است که بین ما و آمریکا به صورت همیشگی خواهد بود.


مسئول انجمن اسلامی دانشگاه پیام نور مشهد با اشاره به توقف فعالیت‌ها در اراک تاکید کرد: در این 6 ماه پیش رو هر اتفاقی ممکن است رخ دهد اینکه آژانس چگونه رفتار خواهد کرد بستگی به رفتار ما دارد اما مطمئنا آنها خواستار توقف غنی سازی ما هستند.
 

وی به انتقاد از ظریف پرداخت و گفت: اینکه وزیر امور خارجه ایران اسلامی در برابر درخواست رهبر معظم انقلاب مبنی بر نداشتن دیدار با وزیر امور خارجه آمریکا، کوتاهی می‌کند نشان از راهی است که به خطا می‌رود و این را ظریف بالاخره خواهد فهمید.

 

اسرائیل نقش خود را به خوبی بازی کرد
 

در ادامه حمید وجدانی زاده، نیز با بیان اینکه ما از لحاظ ایدئولوژیکی با این شش کشور اختلاف داریم بیان داشت: به آینده و حال این مذاکرات اصلا خوشبین نیستم زیرا اختلاف ما با این شش کشور تئوریک، ایدئولوژیک و ریشه دار است.
 

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور مشهد توافق نامه صورت گرفته را دارای دستاورد‌های مهمی ندانست و افزود: در این توافق نامه ما در برابر آنچه که از دست داده‌ایم چیزی به آن صورت به دست نیاوردیم اگر چه از زحمات هیئت دیپلماسی ایران باید تشکر کرد اما این توافق نامه دارای راهبرد چشمگیر برای آینده نیست.
 

وی در ادامه در پاسخ به بیان نحوه دیپلماسی ایران اسلامی در این مذاکرات گفت: آنچه روی داد از دو حالت خارج نیست اینکه غرب به این جمع بندی رسیده است که آنچه در رفتار و منش این دولت وجود دارد تا اندازه‌ای با رویکرد آنان نزدیک است پس تا اندازه‌ای با این دولت به توافق برسند.
 

کار دیپلماسی ایران ناتمام ماند
 

وی ادامه داد: حالت دیگر این است که غرب نیز از بودن این تحریم‌ها در فشار بوده و این فرصت را بهترین راهکار برای حل برخی از این مشکلات داتسته است.
 

وجدانی زاده تلاش دیپلماسی ایران در این مذاکرات را نا تمام دانست و افزود: ما آنچنان که باید در این مذاکرات دست پر برنگشتیم بلکه بیش از آنکه به دست آوریم از دست داده‌ایم، برداشتن تحریم‌های طلا و سنگهای گرانقیمت و خودرو جزء نیاز‌های و کالا‌های اساسی مردم ما نبوده است.
 

وی در پاسخ به نقش اسرائیل در این مذاکرات بیان داشت: من فکر می‌کنم این یک بازی کاملا حساب شده از سوی اسرائیل بود و این قوم بیش از هر دولت دیگری از آنچه بین ایران و شش کشور غربی روی داده است شاد و مسروراست، آنچه که آنها در برابر رسانه‌ها از خودشان نشان می‌دهند دروغ است و در حقیقت آنان بسیار خوشنود از این اتفاق هستند.
 

ما به جای اینکه چیزی به دست آورده باشیم منافع خود را از دست دادیم
 

پیمان حسین زاده  در پاسخ به اینکه تواق نامه حاصل شده ما را رو به جلو می‌برد یا متوقف می‌سازد گفت:با توجه به شناخت ما از غرب و اهداف اصلی آنها در خصوص جمهوری اسلامی ایران من معتقد هستم که این مذاکرات ادامه پیدا نخواهد کرد و دشمن با توجه به سابقه خود کارشکنی خواهد کرد.
 

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه امام رضا(ع) در بیان تفاوت دیپلماسی دولت یازدهم با دیگر دولت‌ها بیان داشت: ظریف فردی است که مدت زیادی را در آمریکا زندگی کرده است و کاملا با سیاق مردم و دولت این کشور آشنایی دارد پس از این فرد تقریبا کار کشته فعال کردن دیپلماسی ایران در جهان و مطرح کردن آن کار عجیبی نیست.
 

وی ادامه داد: ما در این دور از مذاکرات به گونه‌ای عمل کردیم که گویا چیزی به دست آوردیم اما من اعتقاد دارم بیش از اینکه چیزی را به دست بیاوریم و به موضع برد برد رسیده باشیم منافع خود را از دست داده‌ایم.
 

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه امام رضا(ع) در پاسخ به نقش اسرائیل در روند این توافق نامه بیان داشت: من باور نمی‌کنم آمریکا بر خلاف نظر اسرائیل در قبول این توافق نامه عمل کرده باشد، گویا توافق کوچکی انجام گرفته که نظر اسرایئل بی اهمیت انگاریده شده باشد بلکه کاملا برعکس من معتقدم اسرائیل در جریان کامل روند چگونگی این توافق نامه بوده است.
 

وی ابراز داشت: مطمئنا  در این شش ماه اسرائیل در کنار آمریکا همه تلاش خود را خواهد کرد تا به جهان ثابت کنند که ایران در ادامه دادن این راه مرد و دست از کار کشیده تا باز بر سر ظلم خود نسبت به ملت آزاده ایران باقی بمانند.
 

ما برای رسیدن به حق خود از حق خود گذشتیم
 

مریم طالب نژاد دیگر فعال دانشجویی است که نسبت به این مذاکرات خوشبین نبوده و توافق نامه به دست آمده را از دست دادن بسیاری از مواضع قانونی ایران اسلامی در بحث هسته‌ای خود می‌داند.
 

این فعال دانشجویی در پاسخ به اینکه در این مذاکرات آیا ما برنده بودیم یا 1+5 گفت: اگر هر انسانی کمی دقت کند در برآورد این توافق نامه می‌بیند ما به راحتی آنچه را که برایش چند سال به طور مجدانه تلاش کردیم در این توافق نامه واگذار کردیم تا برخی تحریم‌ها برداشته شود این کوتاهی است نه پیروزی.
 

وی روند انجام گرفته را شکست خورده عنوان و خاطر نشان کرد: در زمان حضور روحانی به عنوان دبیر امنیت ملی کشور ما دیدیم هر اندازه در برابر ستمگر عقب نشینی کنیم او جری‌تر می‌شود اما امروز برخی از مهمترین تلاش‌های خود را کنار گذاشته‌ایم تا چه چیز را به دنیا ثابت کنیم ؟
 

طالب نژاد آزاد شدن برخی دارایی‌های ایران و برداشتن برخی تحریم‌ها را دستاورد قابل هضمی در برابر آنچه ایران از دست می‌دهد ندانست و بیان داشت: ما برای حق خود از حق خود گذشتیم و این واقعا سنگین است.
 

عدم صداقت برخی طرفین مذاکره نشان از توافق نامه‌ای سوار بر باد دارد
 

جلال طهماسبی نبود صداقت از سوی برخی از کشور‌های شرکت کننده  را عامل شکست این مذاکرات در آینده دانست.
 

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور چناران عدم صداقت طرف غربی را نشان بی‌نتیجه ماندن این مذاکرات عنوان و افزود: هر کدام از وزرای امور خارجه 1+5 در برابر صفحه تلویزیون و در رسانه‌های خود حرفی را می‌زنند که طرف مقابل تکذیب کننده آن است، این عدم صداقت نشان از توافق نامه‌ای سوار بر باد دارد.
 

وی صحبت‌های اوباما را درست دو ساعت پس از اعلام توافق تحقیر آمیز و نشان بی اعتمادی همیشگی ایران به آمریکا دانست و بیان داشت: چرا با وجود توافقی که همه این کشور‌ها با هم به آن رسیدند وزیر امور خارجه آمریکا باز هم با زبان تحقیر از ایران یاد و حق غنی سازی را برای ایران حقی نادرست می‌داند؟
 

موضع برد برد برای آمریکا جزء با عقب نشینی ایران اسلامی اتفاق نمی‌افتد
 

طهماسبی با انتقاد از به کار بردن واژه برد برد ابراز داشت: چرا برخی حرف از برد برد در مذاکرات می‌زنند؟ این افراد بیایند برد ایران اسلامی در کنار برد آمریکای جنایتکار را مشخص کنند.
 

وی ادامه داد: آیا برد آمریکا جزء با عقب نشینی ما از موضع به حق خودمان اتفاق می‌افتد؟ در حالی که رهبر معظم انقلاب بارها فرمودند ما از موضع خود یک قدم هم عقب نخواهیم نشست این فرمان رهبر آیا در این توافق نامه اجرایی شده است؟
 

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور چناران در ادامه به انتقاد از ظریف پرداخت و گفت: اینکه وزیر امور خارجه کشورمان می‌گوید این توافق نامه امنیت منطقه را بیشتر می‌کند، باید پرسید مگر ما امنیت منطقه را به اندازه سر سوزنی به خطر انداختیم که امروز با کنار گذاشتن قسمت عمده‌ای از تلاش‌های هسته‌ای خود امنیت منطقه را افزون کرده باشیم؟
 

این فعال دانشجویی در پایان وظیفه دانشجویان در این برهه حساس را بسیار مهم عنوان و تاکید کرد: ما در این شرایط وظیفه بسیار سنگینی را بر دوش خود احساس می‌کنیم، از طرفی باید از دولت خود حمایت کنیم و از طرفی از مواضع خود ذر‌ه‌ای کوتاه نیاییم که این حساسیت کار را بسیار بالا می‌برد آنچنان که در صورت اشتباه نتایج سنگینی را به بار خواهد آمد.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار