حاجی کریمی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ایلام، در حاشیه بازدید اساتید و نخبگان دانشگاه های ایلام که پنجشنبه از سد و نیروگاه سیمره انجام شد، بیان داشت: رودخانه سیمره، سر شاخه اصلی رود کرخه است، طرح سد و نیروگاه سیمره بر روی این رودخانه در حد فاصل استان های ایلام و لرستان و در 40 کیلومتری شمال غربی شهرستان دره شهر در حال اجراست. این طرح برترین سد بتنی ایران و جزو 10 سد بزرگ کشور محسوب می شود.
وی افزود: این پروژه علاوه بر اینکه یک طرح ملی ویژه برق آبی محسوب میشود در توسعه و پیشرفت استانهای همجوار نیز نقش به سزایی خواهد داشت؛ تولید انرژی برق آبی، کنترل سیلاب های رود سیمره، تنظیم آب ورودی به سد کرخه، تامین آب زمین های کشاورزی منطقه و ایجاد اشتغال در زمینه گردشگری اقتصادی از اهداف اصلی این طرح است.
این استاد زمین شناسی دانشگاه ایلام تصریح کرد: مطالعات مرحله اول از سال 1372 آغاز و در سال 1375 خاتمه یافت، فعالیت های اجرایی آن با عملیات احداث تونل های انحرافی از سال 1376 شروع و انحراف آب در تیرماه سال 82 انجام شد. هم اکنون عملیات احداث تونل های آب بر، ساختمان نیروگاه، بدنه سد و سرریز درحال اجرا است.
حاجی کریمی با اشاره به اینکه سد سیمره از نوع بتنی دو قوسی با ارتفاع از پی 180 متر، عرض پی 28 متر، عرض تاج شش متر، طول تاج 202 متر است، گفت: حجم تقریبی بتن بدنه 550 هزار متر مکعب و حجم کل مخزن 3215 میلیون مکعب می باشد، این سد دریاچه ای به طول 38 کیلومتر با وسعت 7000 هکتار و حجم 3.21 میلیارد متر مکعب ایجاد خواهد کرد. حجم بتن ریزی بدنه سد سیمره را 578 هزار مترمکعب اعلام کرده اند.
وی با تشریح سازو کار نیروگاه سیمره بیان داشت: این سد دارای نیروگاهی با سه واحد 160 مگاواتی و ظرفیت تولید سالانه 850 گیگاوات ساعت برق می باشد و دارای تعداد سه توربین با ظرفیت هر کدام 160 مگاوات از نوع توربین فرانسیس با محور عمودی است.
عضو هیات علمی دانشگاه ایلام تصریح کرد: با توجه به احداث نیروگاه تلمبه ای ذخیره ای در محل سد سیمره، می توان اهمیت وجود این نیروگاه ها را این گونه توضیح داد که در زمان تقاضای کم برق، با استفاده از برق اضافی موجود در کشور آب به مخزنی که در ارتفاع بالاتر است پمپاژ می شود؛ اما هنگامی که تقاضای برق در ساعات پرمصرف زیاد است آب از ارتفاع بالا رها شده، از طریق توربین برق تولید و در مخزن پایین دست ذخیره می شود.
حاجی کریمی گفت: نیروگاه تلمبه ذخیره ای هم اکنون مقرون به صرفه ترین وسیله ذخیره مقادیر زیادی انرژی الکتریکی بر اساس بهره برداری محسوب می شوند؛ چراکه نوسان های بار را در شبکه برق یکنواخت کرده و اجازه می دهند نیروگاه های حرارتی که برق بار پایه را تولید می کنند بتوانند با راندمان حداکثر به کار خود ادامه دهند.
وی خاطرنشان کرد: 36 هزار و 800 متر میله فولادین در زمین چاله زنی شده است و 6000 هزار تن بتن در زمین و دیواره های سد تزریق گشته است، نیروگاه از سه طبقه ساخته شده که دو طبقه آن در زیر زمین است.
اساتید و دانشجویان دانشگاه های ایلام از کمپ نیروگاه برق سیمره نیز دیدن کردند.
لازم به ذکر است، این بازدید توسط بسیج اساتید استان ایلام برگزار شد.