دستگاه پایشکننده خورشید بدون سنسور بینایی توسط مخترع لرستانی ساخته شد.
هادی امیدی نسب در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در خرم آباد، بیان داشت: دستگاه های پایش کننده خورشید دستگاه هایی هستند که موجب افزایش بازدهی پنل های خورشیدی که نور خورشید را به الکتریسیته تبدیل می کنند، می شوند، با این حال بر روی این دستگاه ها یک سیستم بینایی وجود دارد که موقعیت خورشید را در آسمان شناسایی می کنند که در دستگاه جدید این سیستم بینایی حذف و بکارگیری سیستم محاسبات طول و عرض جغرافیایی برای شناسایی موقعیت خورشید جایگزین آن شده است.
مخترع دستگاه پایش کننده خورشید بدون سنسور با بیان اینکه دستگاه های دارای سیستم بینایی در هنگام نامساعد بودن شرایط جوی موقعیت خورشید را گم می کنند، افزود: دستگاه پایش کننده خورشید بدون سنسور بینایی این ضعف را جبران کرده و در هر شرایط جوی قابلیت شناسایی موقعیت خورشید را دارد.
وی گفت: این دستگاه معادل یک پنجم دستگاه های خارجی پایش کننده خورشید که از سیستم بینایی استفاده می کنند، هزینه در بردارد.
این مخترع لرستانی به بالا بودن شدت تابش نور خورشید در ایران و لرستان اشاره کرد و افزود: حد متوسط جهانی تابش نور خورشد 1800 کیلو وات ساعت بر متر مربع است که این میزان در ایران 2200 کیلو وات ساعت بر متر مربع است و در لرستان 9/0 دهم این میزان است، با این حال در صورت حمایت مسئولان می توان اولین نیروگاه خورشیدی دارای سیستم پایش کننده بدون سنسور را در لرستان راه اندازی کرد.
لازم به ذکر است، این اختراع حاصل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد هادی امیدی نسب، دانشجوی دانشگاه آزاد الیگودرز است که در اداره ثبت اختراعات کشور به ثبت رسیده و همچنین تاییدیه کاربردی و صنعتی آن نیز از منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر صادر شده است.