کد خبر:۲۷۹۶۳۰
آیت الله مصباح یزدی:
جای تأسف دارد جامعه انحطاط فرهنگی داشته باشد/ وجود فرهنگ مادی گرایانه در برخی نخبگان جوامع اسلامی
آیت الله مصباح یزدی گفت: خیلی جای تأسف دارد جامعه چنین انحطاط فرهنگی داشته باشد و در ضروریترین ملزومات دین اسلام یعنی آخرت و قیامت دچار غفلت بشویم.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، علامه محمد تقی مصباح یزدی دقایقی پیش در همایش بزرگ «بصیرت» که در مهدیه این شهر برگزار شد در خصوص تحولات زندگی بشر در تاریخ گفت: حوادث تلخ و شیرینی از زمان خلقت انسان بر روی زمین به وجود آمده است که بعضی موجب افتخار و بعضی مایه سرشگستگی است.
وی با بیان اینکه منابع تاریخی غیر وحیانی اعتبار صددرصدی ندارند تصریح کرد: بر این اساس میتوان گفت زمانی را نمیتوان دید که خوبی در جهان وجود داشته و بدی نبوده است.
عضو خبرگان رهبری با اشاره به ظلم و جنایات در طول تاریخ بشریت تصریج کرد: برکت وجود انسانهای خوب در همه این ظلم و جنایتها بیشتر بوده است، به هر حال جنگ حق و باطل همیشه وجود داشته و تا زمان ظهور امام زمان(عج) ادامه خواهد داشت.
آیت الله مصباح یزدی با بیان اینکه مبانی عدالت، آزادی و سایر ارزشهای اخلاقی در جهان اسلام متفاوت است گفت: جهان عدالت و آزادی را برای راحتی زندکی میخواهد در حالی که در اسلام تنها برای این مسئله نیست.
وی با بیان اینکه تاریخ و مبانی دینی این موضوع را تایید میکنند ادامه داد: از جمله حوادث افتخار آفرین تاریخ بشریت حرکت علیه ظلم و تحقق عدالت است.
عضو خبرگان رهبری در خصوص تفاوت مبانی ارزشهای اخلاقی در جهان و اسلام گفت: از جمله حوادث افتخارآفرین تاریخ بشریت حرکتهای علیه ظلم و تحقق عدالت است که میتوان به مبارزات گاندی در هند و نلسون ماندلا که لکه ننگ تبعیض نژادی را از کشور آفریقای جنوبی پاک کرد اشاره کرد.
وی ادامه داد: اینها ارزشهای اسلامی هستند که در همه دنیا پذیرفته شدهاند و نشاندهنده این است که در فطرت انسانها ریشه دارد.
استاد برجسته حوزه با بیان اینکه سوالی که مطرح میشود مبنی بر اینکه چنین ارزشهای جهانی از نگاه دین و قرآن چگونه است تصریح کرد: گرایش های اخلاقی جوامع متفاوت مربوط به زندگی دنیوی آنهاست، در جوامع اسلامی هم این فرهنگ مادیگرایانه حتی در برخی از نخبگان نیز وجود دارد.
اسلام آمده است که دید را وسیعتر کند
وی ملاک ارزشهای اخلاقی جهانی را راحتی زندگی دنیا دانست و گفت: با همین نگاه عدهای میگویند امام حسین (ع) آزادی برای بشریت آورد این کموبیش درست اما تمام حرکت امام حسین (ع) همین است؟
استاد برجسته حوزه علمیه ادامه داد: اسلام آمده است که دید را وسیعتر کند و میگوید شما محدود به صدسال نیستید، انبیاء آمدند که همین فکر را زنده کنند که انسان بیشتر از اینهاست و این دنیا تنها بخش کوچکی از زندگی انسان است.
علامه مصباح یزدی بیان داشت: انبیا نیامدندکه تنها این دنیا را درست کنند بلکه آمدهاند مقدمه زندگی ابدی را فراهم کنند.
عدالت و آزادی در جهان بالاترین ارزشهاست
وی با طرح این سوال که آیا با این دید میشود گفت که عدالت و آزادی در جهان بالاترین ارزشهاست تصریح کرد: اگر اینها برای زندگی ابدی باشد ارزش اصلی برتر میشود.
استاد حوزه علمیه ابراز کرد: همه ما به آخرت معتقدیم اما چقدر در زندگی آن را پیاده میکنیم آیا این جای تأسف ندارد که نخبگان ما همانند غربیهای مادیگرا فکر کنند و بگویند تحریمها برداشته شود تا زندگی دنیا راحت شود.
علامه مصباح یزدی ادامه داد:خیلی جای تأسف دارد جامعه چنین انحطاط فرهنگی داشته باشد و در ضروریترین ملزومات دین اسلام یعنی آخرت و قیامت دچار غفلت بشویم.
وی با بیان اینکه زندگی دنیا فرصتی برای تولد در زندگی ابدی است تصریح کرد: زندگی دنیا در بینش اسلامی یعنی یک زندگی جنینی که باید برای دنیای دیگر متولد شود.
محور بحثهای اسلام کفر و ایمان است
استاد حوزه با بیان اینکه محور بحثهای اسلام کفر و ایمان است ادامه داد: اگر میخواهیم ارزشها را تعریف کنیم باید آن را با نگاه دنیا ابدی تعریف کنیم؛ در چنین نگاهی یکی از مراحل رسیدن به زندگی ابدی مبارزه با ظلم است و بزرگترین مبارز علیه ظلم امام حسین (ع) است.
علامه مصباح در پایان بیان داشت: عدالت را میتواند به نحوی توسعه داد که شامل ارزشهای ماورایی شود.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.