به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، احمد احمدپور روز گذشته در مراسم نکوداشت روز دانشجو و تجلیل از دانشجویان ممتاز دانشگاه با تبیین وقایع روز دانشجو و بررسی تاریخی 16 آذر، به علل، اهداف و نقش آن در شکل گیری جنبش دانشجویی پرداخت و با تحلیل رسالت این جنبش تصریح کرد : 16 آذر به عنوان مبدا جنبش دانشجویی ایران هرگز از حافظه تاریخی ایرانیان پاک نخواهد شد.
وی با بیان اینکه واقعه 16 آذر به عنوان نماد استکبار ستیزی و عینیت بخشی به آرمان های بلند انقلاب در تاریخ ایران ثبت شد، ادامه داد: روز دانشجو فرصتی دوباره برای بررسی هویت تاریخی و رسالت ملی و دینی دانشجو ، فرا روی ما قرار می گیرد.
رئیس دانشگاه مازندران در ادامه با اشاره به نقش حساس و جایگاه دانشگاه و دانشجو تاکید کرد: نقش دانشجویان در همه جوامع فراتر از دیگر اقشار اجتماعی است و این امتیاز و تمایز به دلیل تقارن جوانی و فرهیختگی با روحیه عدالت طلبی، آزادیخواهی و تحول خواهی به سوی تحقق آرمان ها و ایده آل هاست.
احمدپور تصریح کرد: در جمهوری اسلامی ایران خصایص دانشجویان و محیط دانشجویی همسو با آرمان های دینی مردم از اثر گذاری بیشتری در قیاس با سایر جوامع بر خوردار است.
وی تاکید کرد: انقلاب اسلامی جهت گیری دانشگاه ها را یکسره دگرگون کرد و خودباوری، ابتکار، استقلال، پایبندی به ارزش های اسلامی، جهاد علمی و آزادی از اسارت و تبعیت را جهت اصلی آن قرار داد.
رئیس دانشگاه مازندران با اشاره به خصوصیات قشر فرهیخته دانشجو و ویژگی های دانشگاه ایده آل بیان داشت : دانشجو، قشر هوشمند، هوشیار، با سواد، با نشاط، جوان، آرمانگرا و دل پاک است و محیط دانشگاه، محیط بالیدن شخصیت ها، جوشیدن استعداد ها، محیط بسیج علمی، سیاسی و اخلاقی، بروز و ظهور نقاط درخشان پنهان در شخصیت انسان است.
احمدپور تاکید کرد: باید محصول دانشگاه های ما، دانشجوی انقلابی ، متعهد و امیدوار، فعال و مسئول باشد.
رئیس دانشگاه مازندران با تشریح اهداف جنبش های دانشجویی تصریح کرد : تشکل های دانشجویی برای رسیدن به آرمان ها به وجود می آیند و هدف های اصلی تشکل های دانشجویی ضدیت با استکبار، کمک به پیشرفت کشور ،کمک به اتحاد ملی، کمک به پیشرفت علم، حضور و شرکت در مبارزه و پیکار همگانی ملت ایران برای غالب آمدن برتوطئه ها و بر دشمنی هاست.
احمدپور بیان داشت: جنبش دانشجویی ایران برخلاف سایر جنبش های دانشجویی سه آرمان مهم دارد و آن هم، استقلال طلبی، استکبار ستیزی و عدالت خواهی است و تحقق این آرمان های مقدس جز با آگاهی از راه و شناخت دوست از دشمن امکان پذیر نیست.
وی تصریح کرد: جنبش اصیل دانشجویی پس از فرو ریختن نظام دیکتاتوری پهلوی و برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی به تعقیب آرمان های بلند خویش در مبارزه با استکبار و عدالت طلبی پرداخت و در 13 آبان 1358 کانون فتنه استکبار را نشانه می رود و با تسخیر لانه جاسوسی و پایین آوردن پرچم آمریکا شمارش معکوس یک ابر قدرت را در سطح جهان فریاد می کند.
رئیس دانشگاه مازندران در پایان ابراز امیدواری کرد که جنبش های دانشجویی به تاسی از سه شهید 16 آذر، روز دانشجو، به اهداف بلند شهیدان راه حق و آزادی جامه عمل بپوشانند.
لازم به ذکر است، در پایان این مراسم باشکوه که با استقبال چشمگیر دانشجویان برگزار شد از مجموع 220 دانشجو ممتاز علمی، قرآنی، فرهنگی، هنری، پژوهشی و ورزشی دانشگاه مازندران، به صورت نمادین از 30 دانشجوی ممتاز با اهدای جایزه و لوح یادبود تجلیل شد.