به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، مناظرهای با موضوع «استقلال جنبشهای دانشجویی در دولت ها» شب گذشته با حضور سلیمی نمین، رئیس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران و کواکبیان، دبیرکل حزب مردمسالاری در دانشگاه شیراز در تالار فجر دانشگاه شیراز برگزار شد.
کواکبیان در ابتدای این مناظره به مقایسه جنبش های دانشجویی در دولت های سازندگی، اصلاحات و دولت احمدی نژاد پرداخت و گفت: در دولت سازندگی آنطور که انتظار می رفت شاهد جنبش دانشجویی نبودیم و در دولت خاتمی اوج فعالیت های جنبش دانشجویی را شاهد بودیم.
دبیر حزب مردم سالاری ادامه داد: دوره احمدی نژاد یک ضعف و افول را شاهد بودیم بویژه جلوی بسیاری از فعالیت ها و مراسم ها گرفته می شد و به اصلاح طلبان مجوز فعالیت داده نمی شد.
وی بیان داشت: امیدواریم در دولت روحانی شاهد بازگشت نشاط به فعالیت های دانشجویی باشیم.
کواکبیان افزود: جنبش دانشجویی نتوانسته در حرکت دولت ها، انتخابات مختلف تاثیر زیادی داشته باشد و دلیل آن موانع سر راه دانشجوهاست.
دبیر حزب مردم سالاری با بیان اینکه هزینه های فعالیت سیاسی در دانشگاه ها بالاست، گفت: دانشجوها از ترس ستاره دار شدن و کمیته انضباطی متاسفانه فعالیت سیاسی ندارند.
کواکبیان ادامه داد: راه حل این است که دولت موانع سر راه دانشجویان را بردارد تا تمام جریان های سیاسی بتوانند حرف خود را آزادانه بزنند تا نشاط و سرزندگی به دانشگاه ها برگردد.
در ادامه سلیمی نمین به بازگویی تاریخچه جنبش های دانشجویی قبل از انقلاب و بعد از آن پرداخت و گفت: با بررسی تاریخ جنبش دانشجویی در دولت های مختلف به ضعف ها و دلایل رکود و یا اوج فعالیت های دانشجویی پی می بریم.
رئیس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در ادامه افزود: با حرف کواکبیان موافق نیستم، زیرا تاریخ نشان داده در اوج خفقان، فعالیت های دانشجویی در اوج خود بوده است و موانع موجب افول جنبش دانشجویی نشده است، بلکه این عدم اتحاد بین دانشجویان بوده که باعث ضعف فعالیت های دانشجویی بوده است.
وی افزود: این امر را مخصوصا در دوره هاشمی می بینیم که پراکندگی و عدم اتحاد را در دانشجویان ایجاد کردند.
سپس کواکبیان در رد حرف های سلیمی نمین گفت: مقایسه جنبش های دانشجویی در قبل و بعد از انقلاب درست نیست، زیرا قبل از انقلاب هدف براندازی نظام بود؛ اما اکنون به این صورت نیست.
وی افزود: حرف دانشجو باید خریدار داشته باشد و علت نبود چنین وضعیت این است که مسئولین وقتی به قدرت می رسند چسبندگی میزها باعث می شود که به حرف بقیه توجه نکنند و صرفا یک استفاده ابزاری از دانشجو بشود.
دبیر کل حزب مردم سالاری بیان کرد:در دولت احمدی نژاد جنبش دانشجویی برای دولت اصلا مسئله نبود؛ اما در دولت خاتمی جنبش دانشجویی برای دولت مسئله بود و برای آن تلاش می کرد.
سلیمی نمین گفت :دولت ها برای مخالفان خود فرش قرمز پهن نمی کنند و اینکه می گویند ما از مخالفان خود دفاع می کنیم شعار است.
وی ادامه داد: اگر شما دانشجویان در خود آمادگی ایجاد کنید هر جا که چیزی را علیه مصالح دولت دیدید باید اقدام کنید و این را بدانید که دولت ها برایشان سخت است که کسی جلویشان بایستد.
رئیس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران افزود: جنبش های دانشجویی با این پراکندگی هرگز نخواهد توانست تفکر خودرا به دولت القا کنند.
سلیمی نمین ادامه داد: اگر بپرسند خطر احمدی نژاد بیشتر است یا هاشمی ؟خواهم گفت هاشمی، زیرا هاشمی مخالفان خود را چنان له کرد که کسی متوجه هم نشد اما احمدی نژاد هرکاری کرد آشکارا بود.
وی افزود: احمدی نژاد خودش اطرافیان هاشمی مانند مرتضوی را سر کار آورد و بعد مجبور شد تاوان آن را بدهد.
رئیس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران گفت: به احمدی نژاد رای دادیم چون باید یک چرخش قدرت اتفاق می افتاد؛ اما ماندن احمدی نژاد در قدرت درست نبود، زیرا این توهم را در او ایجاد کرد که کارش کاملا درست است.
کواکبیان در جواب دانشجویی مبنی بر اینکه در چند سال اخیر خیانت های زیادی را مرتکب شده اید و همه اتفاقات را به تمسخر می گیرید، گفت: هیچ کدام از حرف های شما را قبول ندارم زیرا خیانتی در کار نبوده و هم چنین خانم راستگو هم بد قولی کرده بود و با وجود اینکه قسم خورده بعد به قسمش وفادار نماند.
سلیمی نمین در جواب کواکبیان گفت:هر کسی حق دارد به سخنان کاندیداها گوش کند و کاندیدا اصلح را انتخاب کند و در این مورد قسم معنایی ندارد.
وی ادامه داد: در مجلس هم امکان دارد نظر فراکسیونی برگردد و اگر از قبل تصمیم گیری شود سخنرانی کاندیداها و جلسه معنایی ندارد.
رئیس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران افزود: وزرای روحانی اکثرا سن بالا و جز خوش نشین ها هستند و روحانی به جای بهانه دادن دست آنها با حرف هایی همچون اینکه وضعیت کشور زیر صفر بود که به دست ما داده شد، باید وزیران خود را ملزم به کار کند در غیر این صورت آنها خود را به سختی نمی اندازند.
لازم به ذکر است، این مناظره به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شیراز برگزار شد.