جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه بیرجند با اشاره به اینکه دانشجو باید سیاسی باشد اما سیاست زده نشود، گفت: 16 آذر نماد و هویت استکبار ستیزی جنبش دانشجویی است.
سعید نبی زاده در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در بیرجند، به ویژگی های یک دانشجوی موفق اشاره کرد و گفت: اولین ویژگی یک دانشجوی موفق، خوب درس خواندن و تلاش جهت ارتقای علمی است و او باید تمام همت خود را صرف تحصیل علم کرده و در پی دانش اندوزی باشد.
وی با بیان اینکه دانشجوی واقعی لحظه لحظة زندگیاش، یک اندوخته علمی را در پی دارد و همیشه به دنبال کسب معرفت است، افزود: دانشجو باید بکوشد در برنامه ریزی و تنظیم کارهای روزانه، بیشتر وقت و تلاش خود را صرف تحصیل علم و دانش کند.
دبیر جامعه اسلامی دانشگاه بیرجند تصریح کرد: دومین ویژگی دانشجوی مطلوب، کسب آمادگی برای ارائه خدمات، مطابق با نیاز اجتماعی و علاقه فردی است؛ یعنی، هدف او از درس و تحصیل خدمتگزاری باشد، نه صرف اندوختن علم، بیتردید امروز هیچ خدمتی بهتر از به کارگیری دانش در مسیر برآوردن نیاز جامعه و پیشرفت اهداف اسلام نیست.
نبی زاده افزود: اگر دانشجوی مسلمان با تحصیل دقیق و صحیح و کارآمد، بتواند تئوری نو و طرح جدیدی به بازار اندیشه و صحنه خدمات ارائه کند، بزرگترین خدمت را به دین و انسانها کرده است؛ اما متاسفانه امروز عدهای از تحصیل واقعی غفلت کرده و در پی مدرک و رسیدن به شغل در تلاش هستند و عده ای دیگر از زاویه ارائه خدمت و به کارگیری دانش خویش و کاربردی کردن به آن نمینگرند! در حالی که فرهنگسازی، مستحکم ساختن بنیانهای فنی و مهارتی جز از تحصیل کردگان توقع نیست.
وی ارتقای سطح معنویت فردی و به دنبال آن ارتقای کیفی امور معنوی دانشگاه و جامعه را از دیگر ویژگی های یک دانشجوی موفق دانست و گفت: یک دانشجوی موفق باید در برنامه زندگی معنوی خود نیز باعث پیشرفت گردد و همچون یک الگو عمل کند؛ لذا برخوردار بودن از صفات عالی اسلامی باید از برنامههای یک دانشجو باشد.
دبیر جامعه اسلامی دانشگاه بیرجند تصریح کرد: هوشیاری و تیزبینی و داشتن قدرت تحلیل سیاسی و قبل از آن آگاهی صحیح و دقیق از پدیدههای اجتماعی و اتخاذ موضع آگاهانه و صحیح و بجا و مناسب و برخاسته از مبانی اسلامی، از دیگر ویژگیهای دانشجوی مسلمان و از ضروریات زندگی دانشجویی است.
نبی زاده افزود: جامعه از یک دانشجو انتظار دارد افزون بر تدبیر و تفکر در مورد پدیدهها و امور سیاسی به صورت آگاهانه بر روی آنها تأثیر بگذارد و مردم را در این مواقع هدایت و راهنمایی کند و یک دانشجو باید بر پایه مبانی دینی و اعتقادی خویش و بر اساس اطلاعات دقیق و صحیح به تحلیل صحیح و مناسب از این پدیدهها بپردازد و در برابر آن برای خود اتخاذ موضع کند به تعبیر کوتاه از دانشجو انتظار نیست که در بند افکار دیگران و تصمیمات حزبی و گروهی باشد.
دبیر جامعه اسلامی دانشگاه بیرجند با بیان اینکه یک دانشجو باید سیاسی باشد اما سیاست زده نشود، گفت: دانشجو باید سیاست ورز باشد؛ اما سیاهی ورز نشود، دائما فضای سیاسی را رصد کند و قدرت تحلیل سیاسی داشته باشد و بتواند بیش از آنکه تاثیر پذیر باشد تاثیر گذار و پیش قراول جریانات سیاسی قرار گیرد.
نبی زاده افزود: دانشگاه و دانشجو باید هرگز خود را وامدار احزاب و جریانات سیاسی نکند که این امر قدرت عمل و تاثیر گذاری را از دانشجو و دانشگاه خواهد گرفت و اگردانشگاه مبدا است این دانشجوست که باید تحول آفرینی کند و تحول آفرینی جز با سیاسی بودن و تحلیل سیاسی داشتن ممکن نخواهد بود.
وی تاکید کرد: سیاست ورزی عیار جنبش دانشجویی و دانشجوی مسلمان است.
دبیر جامعه اسلامی دانشگاه بیرجند در خصوص روز دانشجو و علت نامگذاری آن نیز گفت: بدون تردید روز 16 اذر با استکبار ستیزی جنبش دانشجویی پیوندی دیرینه دارد و فلسفه اش این است که بعد از کودتاى 28 مرداد 1332 رژیم پهلوى که توانسته بود با کمک آمریکایی ها بر اریکه قدرت باز گردد درصدد برآمد تا پایه هاى حکومت خود را تثبیت کند، اما غافل از اینکه مقاومت مردم به طور کامل از بین نرفته و ایران در اولین فرصت خشم و انزجار خویش را نسبت به حکومت کودتا نشان خواهد داد.
نبی زاده بیان داشت: نیکسون، معاون رئیس جمهور امریکا در پائیز سال 1332 به عنوان معاون آیزنهاور به ایران آمد و مانند یک مهمان عالی رتبه پذیرایی شد؛ اما دانشجویان خواب خوش را از شاه و نیکسون گرفتند و فریادهای «مرده باد شاه» از هر سوی دانشگاه شنیده شد.
وی گفت: تظاهرات دانشجویان دانشگاه تهران به عنوان اعتراض به ورود «دنیس رایت» کاردار جدید سفارت انگلیس در ایران از روز 14 آذر 1332 آغاز شد. دانشجویان دانشکده هاى حقوق و علوم سیاسى، علوم، دندانپزشکى، فنى، پزشکى، داروسازى در دانشکده هاى خود تظاهرات پرشورى علیه رژیم کودتا برپا کردند و رژیم پهلوى که بخوبى از خشم ملت و خصوصا دانشجویان نسبت به خود و آمریکا از پیش آگاه بود با تمام قوا متوجه دانشگاه شد.
دبیر جامعه اسلامی دانشگاه بیرجند ادامه داد: روز 15 آذر تظاهرات به خارج از دانشگاه کشیده شد و ماموران انتظامى، در زد و خورد با دانشجویان، شمارى را مجروح و گروهى را دستگیر و زندانى کردند و صبح روز 16 آذر 1332، گارد مسلح رژیم پهلوى براى اولین بار وارد صحن دانشگاه شد تا فریاد مخالفان را در گلو خفه کند.
نبی زاده افزود: در یکى از کلاس هاى درس دانشکده فنى، چند تن از دانشجویان در اعتراض به حضور ماموران گارد رژیم شاه در صحن دانشگاه آنها را به مسخره مى گیرند و همین بهانه کافى بود تا گارد وارد کلاس درس شود و با ایجاد جو رعب و وحشت محیط را براى بهره بردارى و گرفتن زهر چشم دانشجویان آماده سازند و ماموران گارد شاهنشاهی با حمله به دانشجویان بى پناه سه تن از آنان به نامهای مصطفی بزرگ نیا، مهدی شریعت رضوی و احمد قندچی را به شهادت مى رسانند و به همین مناسبت 16 آذر روز دانشجو نامگذاری شد که نماد و هویت استکبار ستیزی جنبش دانشجویی برای همیشه باقی خواهد ماند.
وی در پایان تاکید کرد: وظیفه هر دانشجویی است که روز دانشجو را گرامی داشته و نگذارد ماهیت این روز فراموش شود.