به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از قزوین، سعید سهراب پور روز گذشته در همایش تجلیل از استعدادهای درخشان در دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، بیان داشت: همانطور که می دانید جنگی که به این کشور تحمیل شد واقعه ای تلخ و ناگوار بود که با حمله ناجوانمردانه همسایه غربی و حمایت تمام قد شرق و غرب آغاز شد و اگر فداکاری های ملت ایران نبود، نظام جمهوری اسلامی ایران وجود نداشت.
وی افزود: جنگ تحمیلی کشور ایران را متحمل خسارات بسیاری کرد و بعد از دوران جنگ نیز ما به شدت درگیر بازسازی کشور بودیم و به همین خاطر کمتر توانستیم به مسائل علمی بپردازیم.
رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف افزود: ناگفته نماند که جوانان ما در سال های جنگ نیز به دلیل تحریم هایی که علیه ما وجود داشت ابداعات دفاعی نیز داشتند؛ ولی به حدی نبود که ما بتوانیم آن را نهضت علمی قلمداد کنیم.
سهراب پور افزود: ما می توانیم بگوییم نهضت علمی کشور از حدود 15 سال پیش و با شروع جلسات مقام معظم رهبری و تأکیدات علمی ایشان برای پیشرفت علمی کشور آغاز شد.
وی خاطرنشان کرد: پیگیری ها و تشویقات مقام معظم رهبری منجر به تشکیل بنیاد ملی نخبگان در سال 84 شد.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان بیان داشت: این بنیاد یک نهاد فرا وزارت خانه ای است و به همین دلیل به توصیه مقام معظم رهبری این نهاد زیر نظر ریاست جمهوری قرار گرفت که معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور، رئیس این بنیاد است.
سهراب پور تصریح کرد: بنیاد ملی نخبگان وظیفه اش شناسایی، هدایت، حمایت و در نهایت تلاش برای جذب نخبگان است که برای این جذب ها آیین نامه هایی وجود دارد که این آیین نامه نیز نیازمند اصلاحاتی هستند که کار گروهی در صدد رفع آن می باشد.
وی ادامه داد: در 24 بهمن 89 مقام معظم رهبری با احضار سران سه قوه و وزرای مربوطه و رئیس بنیاد ملی نخبگان تأکیداتی را درباره این بنیاد داشتند.
استاد دانشگاه شریف ادامه داد: یکی از تأکیداتی که رهبر معظم انقلاب، تنظیم سند راهبردی و بانک اطلاعاتی برای بنیاد بود که ما تا آن زمان در فکر طراحی آن نبودیم که پس از این موضوع بلافاصله شروع به تدوین آن نمودیم و سند راهبری در سال 1391 ابلاغ شد؛ ولی این سند هنوز اجرایی نشده است.
سهراب پور تأکید کرد: بنیاد ملی نخبگان بیش تر جنبه ستادی و نظارتی دارد و بسیاری از کارها مربوط به وزارت علوم، بهداشت، آموزش و پرورش و امورخارجه است و سند راهبردی باید توسط این وزارتخانه ها اجرایی شود که این وزارت خانه ها نیازمند بانک اطلاعاتی اند که 90 درصد آن تهیه شده است.
وی بیان داشت: در بحث نخبه پروری، وزارت نیرو بسیار خوب عمل کرد تا جایی که ما در سدسازی به خودکفایی رسیده ایم و توربین های نیروگاه ها را نیز خودمان می سازیم.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان تأکید کرد: بعضی از شرکت های خصوصی در پارک علم و فناوری پردیس، کارهای بسیارخوبی انجام داده اند؛ مثلا داروهای نوترکیب و محصولات نانو و تجهیزات پزشکی استاندارد اروپا که به اروپا نیز صادر می شود از دستاوردهای پارک پردیس است.
سهراب پور گفت: یکی از اقدامات بنیاد، جذب نخبه هاست که نهایتا باید آن ها را برای پیشرفت کشور به کار بگیریم. البته این به آن معنا نیست که نخبه ها استخدام دولتی شوند چون دولت دیگر بیشتر از این ظرفیت بزرگ شدن ندارد؛ بلکه شرکت های دانش بنیان راه بهتری برای به کار گرفتن نخبه ها در نظر دارند.
وی افزود: امروز دیگر فصل شرکت های دانش بنیان است، شرکت هایی که نخبگان بتوانند با تشکیل آن ها علاوه بر خود برای 100 نفر دیگر نیز فرصت شغلی ایجاد کرده و علمشان را به کار بگیرند.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: حمایت از شرکت های دانش بنیان یکی از وظایف مهم معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور است و صندوق نوآوری و شکوفایی جدیدا به همین منظور تأسیس شده است، شرکت های دانش بنیان می توانند از آن، تسهیلات بگیرند.
سهراب پور درباره فرق نخبه و استعداد برتر نیز اظهار داشت: فردی که در کنکور نفر صدم می شود استعداد برتر است؛ ولی نخبه نیست، نخبه از نظر ما کسی که سال ها زحمت می کشد، تحصیل و تدریس و تولید می کند و ما فقط 80 نفر در کشور داریم که دارای خصوصیت نخبگی هستند کسانی مثل ملک زاده در پزشکی و محقق در علوم انسانی نمونه هایی از این نخبگان هستند.
وی در پایان هم یادی از شهدای نخبه کرد و گفت: من و مردم به شدت مدیون شخصیت شهید مصطفی چمران هستیم؛ چرا که دید همه ما را نسبت به زندگی عوض کرد.
رئیس سابق دانشگاه شریف ادامه داد: کسانی که شهیدچمران در مدرسه حرفه ای اش در لبنان تربیت کرد امروز سران حزب الله هستند.
سهراب پور در ستایش شخصیت شهید شهریاری گفت: ایشان کسی بود که وقتی آمریکا از فروش سوخت هسته ای 20 درصد به ایران جلوگیری کرد محاسبات پیچیده غنی سازی 20 درصد را انجام داد و با این کارش رادیو داروهای بیش 800 هزار بیمار مبتلا به سرطان را تأمین کرد.
وی در پایان دانشجویان را به اخلاق مداری و عدم یأس توصیه کرد و گفت: در ایدئولوژی ما یأس از خدا گناه کبیره است و بدانید جامعه ای که مردم و جوانانش ناامید باشند، پیشرفت نخواهد کرد.