به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، چوبدار روز گذشته در نشست هم اندیشی اعضای هیات علمی دانشگاه لرستان که با موضوع تبیین انرژی هسته ای از جنبه علمی توسط نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در این دانشگاه برگزار شد، بیان داشت: انرژی تولید شده با یک کیلوگرم اورانیوم معادل انرژی تولید شده با 2700 تن زغال سنگ است؛ بنابراین انرژی که از طریق انرژی هستهای بدست می آید گازهای گلخانه ای را نیز کاهش می دهد.
وی با بیان اینکه انرژی هسته ای در حوزه های مختلفی اعم از فرآیندهای صنعتی، تولید الکتریسیته، کشاورزی، پزشکی و نظامی کاربرد دارد، افزود: به عنوان نمونه در بخش کشاورزی با استفاده از اشعه گاما می توان از جوانه زدن سیب زمینی جلوگیری کرد و یا به کنترل حشرات پرداخت و در بخش کشاورزی با کمک این انرژی در بخش پزشکی با تولید رادیو ایزوتوپ ها به درمان بیماری ها پرداخت.
عضو هیات علمی دانشگاه لرستان دستیابی به پلوتونیوم که در ساخت بمب هسته ای کاربرد دارد را علت نگرانی غرب از دستیابی ایران به انرژی هسته ای دانست و گفت: ایزوتوپ های 35 درصد مناسب ترین سوخت برای رآکتورهای هسته ای هستند و در حال حاضر 90 درصد از رآکتورهای هسته ای از این سوخت استفاده می کنند.
چوبدار تصریح کرد: بیش از 90 درصد از رآکتورهای هسته ای نیز از سوختی با غنای بین سه تا پنج درصد استفاده می کنند.
وی با بیان اینکه غنی سازی با استفاده از سانتریفیوژها و لیزر انجام می شود، گفت: استفاده از لیزر هزینه بر است و مشکلات خاص خود را دارد.