به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، دکتر احمد شیخی، دانشیار بخش فیزیک دانشگاه شیراز از سوی EPJ به عنوان داور برگزیده و ممتاز ژورنال فیزیک اروپا (EPJ: European Physical Journal) در سال 2013 انتخاب شد.
انتشارات فیزیک اروپا (EPJ) فعالیت خود را از اوایل قرن بیستم آغاز کرده و هم اکنون بالغ بر 25 نشریهی علمی را با همکاری ناشران معتبری همچون Springer و EPD به چاپ میرساند.
انتشارات فیزیک اروپا، ناشر مجموعه نشریات معتبر (EPJ)، با توجه به نقش محوری داوران مقالات در حفظ کیفیت انتشارات علمی، هر ساله، تعدادی از داوران را از بین دهها فیزیکدان از سراسر دنیا که در زمینهی داوری و ارزیابی مقالات با این مجله همکاری دارند، به عنوان داوران برگزیده معرفی و از آنها قدردانی میکند.
در بین داوران برگزیدهی سال 2013، علاوه بر نام دکتر احمد شیخی از دانشگاه شیراز، نام دو فیزیکدان ایرانی دیگر (دکتر محمد محمودی از دانشگاه زنجان و دکتر آرمان شفیعلو مقیم خارج از کشور) به چشم میخورد.
چاپ حدود یکصد مقاله در مجلات معتبرISI، ارائهی بیش از 20 مقاله در کنفرانسهای علمی داخلی و خارجی، تالیف دو عنوان کتاب، عضویت در هستهی مرکزی قطب علمی نجوم و اخترفیزیک ایران و همچنین عضویت در گروه ویراستاران چندین مجلهی علمی معتبر و بینالمللی مانند مجلهی بینالمللی علوم و تکنولوژی دانشگاه شیراز (شاخهی علوم) در کارنامهی دکتر شیخی، این فیزیکدان ایرانی دیده میشود.
وی مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای خود را در رشتهی فیزیک (گرایش اخترفیزیک و کیهانشناسی) در دانشگاه شیراز گذرانده است و هم اکنون به عنوان دانشیار و عضو هیئت علمی در بخش فیزیک دانشکده علوم دانشگاه شیراز فعالیت میکند.
دانشجویان رشته فیزیک دانشگاه شیراز در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری و در شش گرایش اپتیک و لیزر؛ ماده چگال؛ کیهانشناسی؛ اخترفیزیک؛ ذرات بنیادی و فیزیک هستهای مشغول تحصیل و پژوهش هستند.
بخش فیزیک دانشگاه شیراز از جایگاه بالایی در کشور برخوردار است و طرحهای عملی مانند ساخت لیزر حالت جامد؛ ساخت نانوذرات و نانولولههای کربنی؛ ساخت سلولهای خورشیدی و ساخت لایههای نازک با قابلیت کاربرد در صنایع مختلف در این بخش در حال اجراست.
راهاندازی آزمایشگاههای علوم و فنون هستهای، تاسیس پژوهشکدهی نجوم، اخترفیزیک و فنآوری ابزارآلات نجومی و فضایی، راهاندازی آزمایشگاههای لایه نشانی، XRD و XRF به عنوان تنها آزمایشگاه جنوب کشور، فضای مناسبی را برای تحقیق و پژوهش در بخش فیزیک دانشگاه شیراز فراهم کرده است؛ به گونهای که در پنج سال گذشته، حدود 300 مقاله ISI توسط اعضای هیئت علمی این بخش منتشر شده است.