به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یاسوج، مهدی اکبر تبار، معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج شب گذشته در کرسی آزاد اندیشی «فرار مغزها، توهم یا واقعیت» که در سالن کنعانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج برگزار شد، فرار مغز ها را زه کشی جامعه دانست و گفت: نخبه های متفکری که از کشور خارج می شوند در واقع کسانی هستند که نیروهای حیاتی جامعه به شمار می روند.
وی افزود: در بحث فرار مغزها با پدیده های مربوط به نیروی انسانی روبه رو هستیم که این پدیده بیشتر در کشورهای در حال توسعه انجام می گیرد.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج به بررسی علل فرار مغزها اشاره کرد و گفت: مهم ترین علل فرار مغزها را می توان بی توجه به ماهیت علم و پژوهش و همچنین مشکلات مالی و سیاسی دانست.
اکبر تبار افزود: فرار مغزها هزینه های اقتصادی و اجتماعی گزافی برای جامعه به بار می آورد؛ بنابراین باید ظرفیت و توانایی های کشور را افزایش بدهیم تا جلو این پدیده گرفته شود.
وی گفت: سیاست دولت در این چند سال این بود که در چند حوزه علمی استراتژیکی را دنبال کند و توانست تا حدودی مانع فرار مغزها بشود؛ اما باید سعی شود به سایر رشته ها هم تسری پیدا کند.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج افزود: بعضی ها به این بهانه که از حکومت خوششان نمی آید از کشور فرار می کنند؛ اما دلیلی نمی شود که از کشور فرار کنند چون در هر کشور دیگری بروند باز باید تابع قوانین آن کشور باشند و فرقی به حال آنها نمی کند.
اکبر تبار خاطرنشان کرد: باید مسائل سیاسی از دانشگاه جدا شود و فقط فضای شایسته سالاری و علم اندوزی در دانشگاه حاکم شود.