مدیرمسئول و سردبیر سالنامه «دام و دانش»گفت: گاهی به دلیل نبود یک چاپخانه مجهز، نشریات پس از چاپ از کیفیت بالایی برخوردار نیستند، طبیعتاً با توجه ...
هادی کاظمی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: نشریه «دام و دانش» از سال 81 به همت دانشگاه سراسری استان زنجان به فعالیت پرداخته و موضوع آن صرفاً علمی تخصصی است و از آنجایی که انجمن علوم دامی دانشگاه زنجان صاحب امتیازی این سالنامه را برعهده دارد به روزترین مطالب علمی و علوم دامی طی یک سال گذشته به همت استادان گروه و دانشجویان دکتری جمعآوری، و در سالنامه درج میشود.
وی افزود: حدود سه سال است که علاوه بر نسخه مکتوب سالنامه «دام و دانش»، نسخه الکترونیکی آن هم در سایت دانشگاه و سایر سایتهای علمی-تخصصی ارائه میشود، البته ما هر ساله پس از آماده شدن نشریه، یک نسخه مکتوب را به دانشگاههای مطرح در علوم دامی از جمله دانشگاه تهران، شیراز، فردوسی، تبریز و مشهد از طریق پست ارسال و نیز نسخه الکترونیک را هم که به دبیر انجمن علمی گروه علوم دامی دانشگاه ارسال می کنیم.
مدیرمسئول سالنامه «دام و دانش» با اشاره به اینکه این سالنامه از سال 89 در دوره سوم جشنواره ملی حرکت که ویژه انجمنهای علمی سراسر کشور است موفق به کسب رتبه برتر شد، افزود: ما علاوه بر دانشجویان، با همکاری و حمایت معاونت امور دام جهاد کشاورزی استان زنجان و مدیریت ترویج و آموزش کشاورزی جهاد، نشریه را در اختیار دامداران و مرغداران استانها قرار میدهیم؛ طبیعتاً این قشر با اینترنت آشنایی چندانی ندارند و با نسخه مکتوب ارتباط بیشتر و بهتری برقرار خواهند کرد، در مقابل ممکن است برخی از مخاطبان سالنامه به دلیل استفاده از اینترنت از نسخه الکترونیکی استقبال کنند، از این رو ترجیح می دهیم سالنامه به هر دو صورت منتشر شود.
کاظمی در ادامه با اشاره به اینکه اصلیترین مشکل نشریه بحث مالی است، اظهار داشت: البته فکر میکنم تامین هزینهها مشکلی باشد که همه نشریات دانشجویی با آن روبرو هستند، از آنجایی که نشریه ما سیاسی نیست، معمولاً برای اخذ مجوز انتشار به مشکل برنمیخوریم، اما در حال حاضر اصلیترین مشکلی که سالنامه «دام و دانش» دارد همان مباحث مالی است که اگر این مشکل برطرف شود میتوانیم تیراژ نشریه را بالاتر ببریم.
وی ادامه داد: خوشبختانه با حمایتهای معاونت فرهنگی-اجتماعی دانشگاه، آخرین شماره سالنامه به تعداد 150 تا 200 شماره منتشر گردید، البته از آنجایی که «دام و دانش» یکی از نشریات ریشهدار و در واقع باسابقه دانشگاه سراسری زنجان محسوب میشود و نیز از طرفی تیم نشریه همکاری مستمری با معاونت فرهنگی-اجتماعی دانشگاه دارند، معمولاً با رایزنی و گفتوگوهایی که با مسئولان دانشگاه داریم سعی میکنیم تیراژ نشریه را بالاتر ببریم.
سردبیر سالنامه «دام و دانش» در بخش دیگری از سخنانش عدم دسترسی به چاپخانه مجهز را یکی دیگر از مشکلات پیش روی سالنامه عنوان کرد و گفت: گاهی به دلیل نبود یک چاپخانه مجهز، نشریات پس از چاپ از کیفیت بالایی برخوردار نیستند، طبیعتاً با توجه به سیاه و سفید بودن نشریه، از جذابیت آن کاسته خواهد شد.
کاظمی تصریح کرد: بودجهای که معاونت فرهنگی-اجتماعی دانشگاه در اختیار ما قرار میدهد، کفایت نمیکند، از این رو با ارتباطی که با جهاد کشاورزی و مدیریت ترویج و آموزش کشاورزی جهاد استان زنجان داریم بخشی از هزینهها را به واسطه آنها تامین میکنیم.
وی در ادامه در خصوص لزوم الکترونیکی شدن نشریات دانشجویی گفت: با توجه به اینکه هزینههای چاپ و کاغذ افزایش یافته، خوب است که نشریات دانشجویی به سمت الکترونیکی شدن پیش روند، اما به عقیده من همه نشریات نباید فقط الکترونیکی شوند، به عنوان مثال نشریات تک برگی که با تیراژ بسیار بالایی در سطح دانشگاهها پخش میشوند، میتوانند فقط به صورت الکترونیک ارائه شوند.
سردبیر سالنامه «دام و دانش» در پایان با اشاره به اینکه نشریات علمی-تخصصی باید به صورت دو بعدی چاپ شوند، خاطرنشان کرد: معتقدم در چاپ نشریات باید به نیاز مخاطبان توجه جدی شود، از آنجایی که مخاطبان ما فقط قشر دانشجو و تحصیلکرده جامعه نیستند، ترجیح میدهیم نشریه را به هر دو صورت مکتوب و الکترونیک منتشر کنیم.
خدا قوت برادر
دمتون گرم