به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، علی اوجبی، معاون فرهنگی خانه کتاب عصر امروز در بیست و ششمین دوره جایزه کتاب فصل که در سرای اهل قلم برگزار شد، گفت: متاسفانه در دولت قبلی رخدادهای ناخوشایندی در عرصه فرهنگ رخ داد که دور ماندن برخی از اهالی این حوزه یکی از آنها است، طبیعتا این اتفاق دلخوری های زیادی را بین اهالی فرهنگ ایجاد کرد که خانه کتاب هم دچار این بی مهری ها شد.
معاون فرهنگی خانه کتاب با بیان اینکه به دلیل کمبود بودجه گاهی اتفاق می افتد که تا صبح برگزاری جشنواره هم نمی دانستیم که توانایی اهدای جوایز را به برگزیدگان داریم یا نه، افزود: قطعا سیدعباس صالحی هم از نظر مالی در وضعیت بدی قرار دارد، با این حال امیدواریم که وی بتواند به خوبی از عهده مسئولیت خود برآید.
وی با بیان اینکه در سال 85 طرح کتاب فصل را به هیئت امنای خانه کتاب ارائه دادم، تصریح کرد: ایده برگزاری این جایزه در اوایل دولت نهم و زمانی که از بنده به عنوان دبیر جایزه کتاب سال دعوت به همکاری شد، به ذهنم رسید؛ چرا که در آن دوران ساختار و نظمی در دبیرخانه جایزه کتاب سال وجود نداشت.
اوجبی با بیان اینکه کتاب فصل این امکان را فراهم کرد تا تمام کتاب هایی که در کشور وجود دارند در گردونه داوری قرار گیرند، اظهار داشت: قطعا شورای عالی انقلاب فرهنگی باید ایراد آیین نامه کتاب سال را برطرف کند، در واقع در آیین نامه جایزه کتاب سال آمده است که یک کتاب می تواند در هر حوزه ای برگزیده شود، قطعا این موضوع باعث سخت تر شدن داوری ها و در نتیجه نزدیکی امتیاز کتاب ها می شود؛ در حالی که کتاب فصل امکان برگزیده شدن کتاب ها را آسان تر می کند.
معاون فرهنگی خانه کتاب با بیان اینکه یکی از عوامل سرو سامان یافتن دبیرخانه کتاب سال واگذاری آن به خانه کتاب بوده است، افزود: یادم می آید که یکی از دوستان به یکی از دوره های کتاب سال نقدی داشت؛ در حالی که ما حتی نمی توانستیم این نقدها را مطرح کنیم؛ خوشبختانه امروزه این جایزه نظم خوبی پیدا کرده است.
وی با اشاره به آثار مورد ارزیابی قرار گرفته در بیست و ششمین دوره جایزه کتاب فصل گفت: در این دوره 4 هزار و 5 اثر مورد ارزیابی قرار گرفت که از این تعداد 185 اثر به دور دوم راه پیدا کرد و در نهایت هم 10 اثر برگزیده شد؛ در حالی که در دوره گذشته 3 هزار و 464 اثر بررسی شده بود.
در ادامه نجف قلی حبیبی، دبیر علمی جایزه کتاب سال عصر گفت: همیشه خبرنگاران اصرار دارند که اسامی داوران را بدانند؛ در حالی که به عقیده من و بعضی از داوران این مسئله دردسرساز است؛ از این رو باید این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم تا به یک نتیجه معین برسیم.
وی با بیان اینکه یکی از مسائل حوزه فرهنگی کشور ما بالا بردن کیفیت کتاب های تولیدی است، اظهار داشتک حجم کتاب تولیدی در کشور ما ممکن است در حد و اندازه مردم نباشد، اما در وضعیت خوبی قرار دارد؛ مشکل اصلی ما موضوع کیفیت کتاب ها است، طبیعتا ما باید کیفیت کتاب های تولیدی را مطابق با سلیقه جامعه افزایش دهیم.
دبیر علمی جایزه کتاب سال تصریح کرد: متاسفانه عده ای کتاب های خود را در خاج از کشور منتشر می کنند، از این رو ما باید از این سرمایه های داخلی استفاده کنیم و وقت بیشتری را به نویسندگان مان اختصاص دهیم.
حبیبی در پایان با بیان اینکه قطعا باید کتاب های تولید شده در کشورمان را در تلویزیون و روزنامه ها معرفی کنیم، خاطر نشان کرد: قطعا از این رو می توانیم بستر مناسبی برای تولید و توزیع کتاب ایجاد کنیم؛ ما باید برای معرفی آثار رسیده به دبیرخانه کتاب فصل برنامه ای را در نظر بگیریم تا جامعه با این آثار آشنا شوند.