ضدیت با امپریالیسم در جهان حاضر نگاه کاملا روشنفکرانه است/ سوژههای زیادی در کشور داریم که روی آن کار نمیشود
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» مصطفی فاروئی در نشست تودههای سینمایی جنایتهای امریکا که عصر امروز در چهارمین جشنواره فیلم مردمی عمار برگزار شد گفت: تصور ما از جهان یک تصور فانتزی و جهانی است که همه در خوشی و نعمت زندگی میکنند. اما کسانی که در ایالات متحده بیخانمان و فقیر هستند رقمهای وحشتناکی دارند بهطوری که 40 درصد از فقیرترین جمعیت جهان را به خود اختصاص دادند و روزانه بیش از دو هزار کودک در ایالات متحده از گرسنگی میمیرد.
وی با اشاره به اینکه دولت امریکا سالانه هزار و 500 میلیون دلار بودجه دارد که 500 میلیارد دلار هزینه سالانه این کشور میشود افزود: شرکت مکدونالد در سال 2011، 20 درصد از سرمایهگذاری خود را در حوزه نظامی انجام داد در حالی که 90 درصد از کل سود خود را از طریق نظامی به دست میآورد حتی بنگاههای بزرگ اقتصادی امریکا بخشی از درآمدهای خود را صرف اهداف نظام میکنند در این اقتصادی که کند پیش میرود تا کنون حوزه نظامی زمین نخورده است.
وی ادامه داد: در دوره ریاست جمهوری نیکسون زمانی که ذخیره ارزی وحشتناکی در اروپا ایجاد شد اروپاییها به دنبال این بودند که کالای تولید کنند که وجود خارجی نداشته باشد اما از آنجایی که ایالات متحده همیشه زیر حرف خود میزند نیکسون ابتدا موافقت کرد اما ناگهان به مخالفت برخاست این سوژه مهمی است که می توان به آن پرداخت.
فاروئی اشاره به رقم بدهی ایالات متحده امریکا که بیش از 16 میلیارد دلار است عنوان کرد جنگ زرگی هر سال میان کنگره و دولت ایجاد میشود اکثر کشورهای دنیا از ایالات متحده طلبکار هستند به طرز مثال تایلند در حال حاضر 400 میلیارد دلار طلبکار است.
این روزنامهنگار و منتقد تصریح کرد: دولت امریکا به واسطه افزایش واردات و صادرات اقتصاد خود را حفظ میکند امریکا پول چاپ میکند که پشتوانه آن تولید ملی است اما هنگامی که این تولید ملی ضربه بخورد پول دیگر ارزشی نخواهد داشت در رژیم های بینالمللی بیشتری پیمانهای بینالمللی میان ایالات متحده و کشورهای مختلف جهان بسته شده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با طرح این سوال که آیا کسانی که در سینمای ما کار میکنند نسبت به سوژههای ضدامریکای مطلع نیستند و یا از تکنیک آن برخوردار نیستند اظهار داشت: من فکر میکنم این مسئله یک برعرضگی در نسل ماست که سوژه برای کار کردن زیاد داریم اما پیگیر آن نمیشویم.
فاروئی در ادامه با اشاره به اینکه یکی از عناصر هالیوود تکرار است گفت: سینمای ایالات متحده آنقدر روی یک مسئله تکرار میکند که آن موضوع ملکه میشود در حالی که ما در کشورمان آنقدر سوژههای بکر داریم که نیازی به تکرار نیست البته برخی موارد باید تکرار شود اما در هر صورت توجهی به این سوژهها نمیشود.
این روزنامهنگار و منتقد ابراز داشت: مرگ بر امریکا یا ضدیت با امریکا در جهان معاصر ما مطلب بیکلاسی نیست در جهانی که ما الان در آن زندگی میکنیم ضدیت با امپریالیسم نگاه کاملا روشنفکرانه است یکی از بخشهای که بسیار مهم است اما از آن غفلت شده معرفی افرادی است که علیه ایالات متحده شعر میگویند و یا مطلب مینویسند این از مسائل سانسور شده صداوسیمای ماست که روی آنها کار نمیشود.
فاروئی در ادامه به انشقاق جمعیتی و فرهنگی حاکم بر ایالات متحده امریکا اشاره کرد و گفت: نسلکشی سرخپوستها توسط ایالات متحده اتفاقاتی نظیر هیروشیما و ... عناصری هستند که میتوانیم از آنها کمک بگیریم همچنین استفاده از عکسهای معروف هم کمک خواهد کرد. همچنین از جمله مسائلی که روی آن کار نشده شهدای هستند که تحت شکنجه ایالات متحده کشته شدند.
وی در ادامه با اشاره به ضربهپذیر بودن ارتش ایالات متحده عنوان کرد: ادواتی که امریکا برای جنگ در عصر جدید برخوردار است دیگر پاسخگو نیست چرا که فضای جنگ به صورت پستمدرن شده و خیلی از این مسائل دیگر پاسخگو نخواهد بود.
فاروئی ادامه داد: مهمترین هدف رسانه ترساندن است بهعنوان مثال در نشان دادن جنگها از جمله در فیلم آواتار تجهیزاتی را نشان میدهد که مخاطب میترسد.
این روزنامهنگار و منتقد در ادامه با اشاره به گزارشی که کشور چین از وضعیت حقوق بشر در امریکا منتشر کرده است گفت: این مسئله قابل بحث و مطالعه است و میشود به عنوان سوژه روی آن کار کرد کشور امریکا اتفاقات وحشتناکی را رقم زده است که جنایتهای زیادی در عراق و کشورهای دیگر داشته است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در ایالات متحده امریکا رهبران گروههای مخالف اکثرا به طرز مشکوکی میمیرند افزود: بحث بعدی که قابل طرح است سانسور علیه ایالات متحده، استفاده از جنشهای دیگر کشورها به نفع ایدئولوژی حاکم است.
فاروئی عنوان کرد: مسائلی از جمله حمله به هواپیمای ایرباس، شهدای ترور، تسخیر لانه جاسوسی، ساواک، کودتای 28 مرداد، 16 آذر، 15 خرداد و بحث انقلاب از جمله مسائلی هستند که میتوان روی آنها کار کرد در حالی که یا کم به آن توجه شده و یا اصلا به آن توجه نشده است.
وی با بیان اینکه در امریکا سوژههای ناب زیادی بهویژه بحثهای اجتماعی وجود دارد خاطرنشان کرد: حدود تحمل مخالف و متخلف در ایالات متحده یکی دیگر از بحثهای قابل طرح است. کسانی که در امریکا مخالفت میکنند به هر دلیلی حذف یا سانسور میشوند.
فاروئی در پایان گفت: آقای علیمحمد مودب مصاحبهای درباره مافیای بیعرضگی داشتند به نظرم ما هر چه میکشیم از مافیای ضعیف خودمان است.