سعید کمیلی در گفت و گو با خبرنگار « خبرگزاری دانشجو» از ایلام، بیان داشت: ماهواره از دهه 1990 و بعد از فروپاشی شوروی از سوی ایالات متحده در راستای یکسان سازی فرهنگ مردم جهان به عنوان شهروندان دهکده واحد مورد استفاده قرار گرفت. این رسانه یکی از مهمترین زیرساخت های ارتباطی- اطلاعاتی قرن بیستم محسوب می شود.
وی ادامه داد: تکنولوژی ماهواره عاملی قوی در تغییر و دگرگونی فرهنگ یک جامعه و ابزاری مفید برای استفاده انسان از آخرین پدیده های علمی می باشد، این وسیله مانند سایر اختراعات قرن بیستم دارای معایب و مزیت ها، شبکه های مفید و مضر است که هم می تواند به عنوان یک فرصت تلقی شود و هم در قالب تهدیدی بزرگ برای هویت و منافع ملی جوامع باشد.
این دانشجوی دانشگاه پیام نور ایلام گفت: ماهواره این دجال فرهنگی به عنوان سلاح جنگ نرم و چشم های ناپاک قرن بیستم دیر زمانیست جای خود را در 60 درصد از خانواده های ایرانی خوش کرده است. این وسیله با تسخیر مغز مخاطبان خود باعث شکاف در بین نسل ها می شود، میلیون ها دیش غیر مجاز در ایران فعال می باشد. گروه سنی 12 تا 25 سال بیشترین مخاطبان ماهواره هستند.
کمیلی با بیان این که تعداد 17 هزار و 666 شبکه ماهواره ای در جهان در حال مخابره کردن اطلاعات به سراسر کره زمین هستند تصریح کرد: دیش های معمولی در کشور ایران 3 هزار کانال را دریافت می کنند از این تعداد 380 شبکه موسیقی، 237 شبکه در راستای ترویج ادیان ساختگی، 235 شبکه مبتذل، 74 شبکه مد و لباس و 250 شبکه مختص کودکان است. موضوعات این شبکه ها 30 درصد ترویج مسائل جنسی، 28 درصد اشاعه و عادی سازی جرم و جنایت و 15 درصد عشق و دوستی می باشد.
وی گفت: پیروان «مکتب مک لوهان» مغزهای متفکر و مدیران امواج ماهواره هستند اینان قصد دارند زبان، گفتار، بینش و خرده فرهنگ های مردم جهان را تغییر داده و به سمت و سوی فرهنگ انگلوساگسون سوق دهند. وزرای کشورهای فرانسه و کانادا از نفوذ ماهواره که مروج فرهنگ آمریکایی است به ستوه آمده اند.
این دانشجوی پیام نور ایلام با بیان این که ترویج فساد، برهنگی، سیاه نمایی در مورد انقلاب های مستقل جهان، تغییر سبک زندگی، کانالیزه کردن جریان های فرهنگی، رشد طلاق، افزایش روابط غیر متعارف و فرزندان نامشروع از اثرات ماهواره است تاکید کرد: در ساله ای اخیر جرایم وحشتناکی مانند زنای با محارم، همجنسگرایی، بی بند و باری های جنسی، تجاوز به کودکان، روان پریشی و اعتیاد به الکل به یک اپیدمی که رشد غیرقابل باوری دارد تبدیل شده است.
کمیلی افزود: ایران بی در و پیکرترین کشور در بحث استفاده از ماهواره است.آمارها حاکی از افزایش سالانه بروز رفتارهای ضد ارزشی در میان خانواده های ایرانی می باشد. سریال های ماهواره ای عاملی برای کم رنگ شدن ارزش ها میان همسران و عدم رعایت حریم فرزندان با والدینشان شده است. عشق های مثلثی و بروز سونامی سکس از آثار تخریب گر ماهواره در کشورمان می باشد.
وی خاطرنشان کرد: ایران کشوری در حال گذر از جهان سوم به جامعه پیشرفته است، امواجی که از آمریکا بر طبقات بالا و متوسط جامعه آریایی متساعد می شود بر طبقات پایین جامعه نیز تاثیر خواهد گذاشت با نگاهی کوتاه به اثرگذاری ماهواره در ایران متوجه می شویم که نفوذ فرهنگ غرب آرام آرام در حال وارد شدن به اندام های درخت کهنسال ایران می باشد و خود را با سرعتی ناباورانه به عنوان بخشی از فرهنگ جامعه اسلامی عرضه می کند.
این دانشجوی ایلامی با اشاره به این که حمله به دین به بهانه مبارزه با خرافات، القای ارزش های لیبرالی و امانیستی غربی، ایجاد شیفتگی به غرب، مسخ فرهنگ ها، تحقیر سنت ها، تحریف اخبار، تخریب هویت ها، القای باورهای نهیلیستی، بدبینی به حکومت های داخلی در اثر سوء تبلیغات کشورهای غربی از دیگر رویکردهای ماهواره می باشد تصریح کرد: آن ها می خواهند مذهب را که عامل بیداری، پویایی و ستم ستیزی در مقابل جهل است در خندق انزوا، واپس گرایی و نسیان سوق دهند.
کمیلی گفت: یک دلیل جذب مردم به این برنامه ها وجود فضای شادی آفرین با رنگ های تند و محرک می باشد، ما می توانیم در پرتو ارائه هنجارهای خود در رسانه های خاص، مقابل این شبیخون فرهنگی بایستیم. مطمئن ترین راه، فرهنگ سازی و به وجود آوردن بستری مناسب و آگاه سازی خانواده های ایرانی برای استفاده از ماهواره است.
وی تاکید کرد: در این میان، مسئولین ارشد کشورمان موظف هستند با ساخت برنامه های فرهنگی و اسلامی، تهیه فیلم های متناسب با تعالیم دینی، آگاه سازی مردم به آسیب های ماهواره و اهداف آن، معرفی رویکردهای دشمن، ایجاد تناسب معقول میان نیازهای جامعه در برنامه های شبکه های داخلی و فرهنگ سازی باعث روشنگری در میان مردم گردند.