گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»؛ هرچند که هشدارهای رییس جمهور دولت نهم و دهم، با بی توجهی و حتی انتقاد بسیاری از رسانه های و برخی از مسئولین روبرو شد اما بیان انتقادات بی پرده ی رهبر معظم انقلاب و دغدغه ایشان نسبت به روند کاهش جمعیتی ایران اسلامی در سه سخنرانی اخیر معظم له، نشان از این دارد که بی توجهی به این مهم می تواند مشکلات بزرگ امنیتی، اقتصادی و فرهنگی برای نظام اسلامی رابه بار آورد به همین بهانه ما هم با دکتر فرشته روح افزا کارشناس مسائل زنان و خانواده گفتگویی کردیم:
نظر کلی شما راجع به مقوله افزایش جمعیت چیست؟
بحث درمورد ازدیاد نسل در کشور ما باید به صورت جدی بررسی شود، اما کسانی که می خواهند از این موضوع جلوگیری کنند به سرعت اقتصاد را پیش می کشند، در حالی که تک فرزندی و نبود فرزند در جامعه ی امروز ما آسیب های بسیاری وارد خواهد کرد. تبلیغاتی را با عنوان رضایت نداشتن مردم برای داشتن تعداد بیشتر فرزند به دروغ مطرح می کنند، اما اینگونه نیست، شاید بیشتر مردم موافق این امر هستند و تبلیغات چنین تفکری را در ما ایجاد می کند که مردم نیز مخالف ازدیاد نسل ها هستند.
ما در گذشته با وجود وضعیت نامناسب اقتصادی در هر خانواده 6 الی 7 تا فرزند داشتند اما امروز قادر به چنین کاری نیستیم. و برخی ها با تبلیغات دروغ تفکر تک فرزندی و غلط غربی ها را در جامعه ی ما جا می اندازند.
ما باید در خصوص ازدیاد نسل تجقیقات گسترده ای انجام دهیم و محاسن این موضوع را به مردم اعلام کنیم، البته در اسلام هم تأکید بسیاری به افزایش فرزند دارد. از نظر روانشناسی هم تک فرزندی مشکلات بسیاری را از لحاظ کمبودهای عاطفی، نبود خواهر و برادر به وجود می آورد. همچنین این اتفاق برای مادران نیز به لحاظ عاطفی مشکل آفرین خواهد بود، چرا که مادران نیازمند محبت فرزند و ابراز محبت خود به او هستند.
چنانچه رشد جمعیت به این صورت پیش رود جمعیت ما طبق گفته سازمان ملل جمعیت ما در 90 سال آینده به 30 میلیون نفر خواهد رسید و نیمی از این جمعیت را افراد پیر تشکیل می دهند.
با توجه با امارهای داده شده مبنی بر پیری و کاهش جمعیت در سالهای آینده چه مشکلاتی را به وجود خواهد اورد؟
جواب: کمبود جمعیت در آینده مشکلات بسیاری از جمله مسائل اقتصادی را به همراه دارد که البته این بحث از لحاظ فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی باید به صورت جدی دنبال شود. ما امروزه مدام صحبت از وضعیت نامناسب اقتصادی می کنیم، در صورتی که این بحث تبلیغات منفی بوده و مردم نارضی از افزایش جمعیت نیستند.
من معتقدم چنانچه جمعیت ما رو به افول رود وضعیت اقتصادی بد و بدتر خواهد شد. کشورهایی مانند انگلستان، سوئد و چین موضوع ازدیاد نسل را با جدیت دنبال کنند و حتی تشویق هایی نیز برای خانواده های درنظر می گیرند. ما هم باید در خصوص این موضوع تحقیقات را شروع کنیم و حتی تا جایی که امکان دارد تشویقی برای خانواده های بیش از دو فرزند در نظر بگیریم.
اتفاقا مسئله ازدیاد جمعیت به غیر از اینکه اجتماعی و اقتصادی باشد کاملا فرهنگی است جراکه ما باید فرهنگ افزایش جمعیت را بین مردم جا بیندازیم. من بنده چند سالی که در انگلستان زندگی کردم، انها در مورد بچه دار شدن بیش از دو یا سه بچه قوانین جدی داشت به طوری هر مادر باید به صورت طبیعی چندین فرزند داشته باشد.
بیشتر مردم ما نگران آینده و مسکن وبیکاری فرزندانشان هستند، نظر شما راجع به این نگرانی ها چیست؟
مگر خانواده های ما در گذشته خانه داشتند یا پولدار بودن که بچه دار می شدند این چه تفکر غلط و اشتباهی است که بین مردم جا افتاده؟ ما باید از رواج این تفکرات غلط جلو گیری کنیم.
فکر میکنید اگر مردم بیش از یک یا دو فرزند داشته باشند بتوانند ازپس خرج آنها بربیایند؟
مردم جامعه ی امروز ما که تا مقطع دکترا خرج فرزندانشان را می دهند و فکر نمیکنم مشکل مالی موجب شود جمعیت کشورمان کاهش یابد چراکه کاهش جمعیت در یک کشور مشکلات بیشتری را بوجو خواهد اورد در ضمن خوشبختانه کشور ما منابع بسیار غنی دارد و توانمندی ان را خواهد داشت که جمعیتش افزایش یابد. گفتنی است سبک زندگی که امروز در جامعه ی ما شکل گرفته و خانواده های ایرانی را از زادو ولد دور می کند، تفکرات و سبک زندگی غربی است.
مسأله افزایش جمعیت مسئلهای حیاتی و راهبردی برای هر جامعهای دارای آیندهنگری و چشم انداز در فتح قلههاست، بطوری که در جامعه اروپا به علت فقدان جهان بینی معرفتی بنیان خانوادهها متلاشی شده و ازدواج و ادامه بقا با تفکرات مادی حاکمه در جامعه صنعتی اروپا در تضاد شدید است.
همچنین با توجه به کمبود نیروی انسانی کافی، عملاً کشور دچار تهدیدهای بزرگ امنیتی و اقتصادی خواهد شد؛ کمبود نیروی جوان که از ویژگیهایی همچون، نشاط، انرژی فراوان، ابتکار، خلاقیت و استعداد بهره مند هستند باعث خواهد شد که در آینده نه چندان دور، کشور دچار بحران عدم نیروی جوان شده و در روند پیشرفت تزلزل ایجاد شود.
منبع: روزنامه آذربایجان
يک وقت عاليجناب جنب اقاي ه.ر و دولت مربوطه مقصر نيستند که
مردم و ماهواره ها بودند که تو کوچه و پس کوچه خيابان و ميدان و ... تابلو زده بودند که دو تابچه برابر زندگي شيرين
اي واي بر اين مردم و ماهواره