مراد هاشم زهی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» گفت: رایگان کردن زایمان طبیعی و کاهش کیفیت این عمل ارتباطی باهم ندارند، به این دلیل که هزینه های این عمل را دولت پرداخت می کند.
وی افزود: در تحقیقات علمی که صورت داده ایم مشخص شده است که عواقب و تهدیدات عمل فیزیولوژیک کمتر از عمل سزارین است، در برخی از موارد به دلیل شرایطی که مادر و نوزاد دارند، انجام عمل سزارین ضروری است اما نباید اینگونه باشد که تمام زنان باردار به انجام عمل سزارین تشویق شوند.
هاشم زهی گفت: در گذشته، پزشکان انجام این عمل را به بیماران توصیه می کردند و بیماران با اشتیاق این روش درمانی را قبول می کردند درصورتی که این روش برای مادر و نوزاد همراه با مضراتی بود و پزشکان به این دلیل این روش را توصیه می کردند که این روش برای آنها همراه با منافع مالی بوده است.
وی در ادامه بیان کرد: به عنوان نماینده مجلس سال هایی شاهد این موضوع بودیم که همواره آمار مربوط به عمل سزارین افزایش میافت و خوشبختانه امسال با این طرحی که وزارت بهداشت می خواهد اجرا کند ما شاهد کاهش عمل های سزارین خواهیم بود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درمورد عمل های سزارینی که در کشور صورت می پذیرد، اظهار کرد: درصد بالایی از عمل های سزارین که در گذشته صورت می گرفت بدون دلیل علمی انجام می گرفت و امروز با رایگان شدن این عمل، امیدواریم که میزان انجام عمل سزارین کاهش یابد و سیستم درمانی کشور از سلامت بهتری برخوردار شود.
وی تصریح کرد: زمانی که بیمار عمل سزارین نشود، احتمال خطر عفونت کاهش میابد و میزان بستری شدن بیمار در بیمارستان نیز کم می شود.
هاشم زهی در مورد افزایش جمعیت اظهار داشت: با اجرای طرح رایگان شدن زایمان طبیعی نمی توانیم به یقیین بیان کنیم که افزایش نرخ رشد و موالید در آینده خواهیم داشت.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: در مورد افزایش زاد و ولد، تنها خانواده ها می توانند تاثیر گذار باشند، خانواده ها تصمیم می گیرند که چه تعداد فرند داشته باشند و افزایش تعداد فرزندان یک خانواده به تصمیم مرد و زن مربوط می شود و این طرح ها تاثیر اندکی در تصمیمات یک خانواده دارد.
هاشم زهی با اشاره به دغدغه هایی که یک خانواده درمورد افزایش تعداد فرزندان دارد، گفت: خانواده ها اغلب نگران آینده کودک خود هستند و از موضوعات اجتماعی مثل اشتغال و مسائل مالی و اخلاقی که در جامعه وجود دارد، مضطرب هستند و اغلب تمایلی به داشتن فرزندان بیشتر ندارند.
وی اظهار داشت: اقدامات فرهنگی بیشتری در این زمینه انجام بشود و تمایل خانواده ها را به فرزند اوری را افزایش بدهیم، چنانچه ما بعد از انقلاب رشد جمعیت مناسبی نداشتیم و ما نگران این هستیم که در سال های آینده جمعیت غالب کشور را سالمندان تشکیل بدهند و درصد جوانان کاهش یابد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان گفت: هزینه های سونوگرافی و آزمایش هایی که یک زن باردار باید انجام بدهد نیز باید رایگان شود اگرچه هم اکنون نیز برای انجام این اقدامات هزینه های هنگفتی از زنان باردار دریافت نمی شود.