کد خبر:۲۸۵۸۰۵
چرا دیگر دو تا بچه کافی نیست؟- 6

کاهش جمعیت تهدید بزرگ امنیتی است/ مقایسه نرخ رشد آمریکا با سایر کشورها

با وجود این که کشور آمریکا بیش از دویست میلیون جمعیت دارد، نرخ رشدشان را در دو و نیم یا سه نگه داشته و آن را کاهش نداده‌اند...
کاهش جمعیت تهدید بزرگ امنیتی است/ مقایسه نرخ رشد آمریکا با سایر کشورها

گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»؛ مسئله تحدید نسل و کاهش جمعیت از ابعاد مختلف قابل بررسی است؛ ابعادی که هرکدام اهمیت خاص خود را دارند و در جای خود مهم و حیاتی تلقی می شوند.


اما موضوع امنیت ملی، بحثی نیست که بشود به راحتی از کنار آن گذشت. تجربه ی کشورهای مختلف دنیا در قرون گذشته نشان می دهد که یکی از بزرگترین پیامدهای کاهش جمعیت، به خطر افتادن امنیت ملی در سالهای آینده است.


به عقیده کارشناسان، امروزه بحث‌های مرتبط با جمعیت از انگاره‏‌هاى امنیت ملى یک کشور تعریف ‌شده و از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است.


حسن عباسی در این باره می گوید: مسئله جمعیت که در مباحث استراتژیک از آن با نام منابع انسانی یاد می‌شود، یکی از مولفه‌ها و شاخصه‌های «قدرت ملی» است.

 

وی ادامه می دهد: گاهی منابع مادی شامل منابع زیرزمینی و روزمینی به‌عنوان مولفه‌های قدرت ملی کشورها محسوب می‌شود که منابع زیرزمینی خود شامل نفت، گاز، مس، نیکل، کروم و همچنین منابع روزَمینی شامل رودخانه‌ها و آب‌های روزمینی، ظرفیت کشاورزی و.... است.

 

این کارشناس مسائل استراتژیک می گوید: گاهی منابع علمی و تکنولوژیک بسیار بالا و یا تجهیزات نظامی و نیروهای مسلح و حتی گاهی خود سرزمین به علت وضعیت ویژه‌ای که دارد به‌عنوان شاخص و مولفه قدرت ملی محسوب می‌شود، چنانکه کشورهای شیلی، ژاپن و بحرین جزو کشورهای آسیب‌پذیر محسوب شده و در مقابل روسیه، کانادا، چین و ایران دارای شکل سرزمینی بسیار استراتژیک هستند، چرا که عدم تنگنای جغرافیایی و میزان برخورداری از ساحل، این کشورها را به موقعیت و جایگاه ویژه‌ای رسانده است.

 

عباسی نوع ساختار حکومت را از دیگر شاخص‌های قدرت ملی می داند و می گوید: امروز به علت عدم وجود ولی فقیه در کشور مصر به‌عنوان یک منبع عظیم قدرت سیاسی شاهد کودتای ارتش هستیم، به‌طوری که در اثر وجود توازن میان تظاهرات خیابانی طرفداران دو جناح مخالف، هیچ‌ یک از طرفین حاضر به کوتاه آمدن از مواضع خود نبود بنابراین ارتش در جهت ایجاد تعادل در کشور کودتا کرده و قانون اساسی را ملغی کرد.

 

وی ادامه می دهد: اما در کشور ما هر چه قدر این توازن میان جریان‌های مختلف ایجاد شود، چنین اتفاقی رخ نخواهد داد، چرا که طی 34 سال گذشته شاهد بودیم بیش از 10 مرتبه کشور به سمت وضعیت کنونی مصر پیش می‌رفت، اما هر بار ولی فقیه به‌عنوان فصل‌الخطاب کارکرد خود را نشان داده و با آرام‌سازی طرفین سیستم را اصلاح کرده است.


عباسی با اشاره به جنگ بوسنی می گوید: 20 سال پیش در سال 1372 این کشور دچار جنگ داخلی و مسائلی شبیه به وقایع سوریه شد که طی این جنگ و با هدف ضربه زدن به نیروی انسانی مردان و زنان را در اردوگاه‌های مختلف از هم جدا و سپس به زنان هتک حرمت کردند که در نتیجه آن تعداد زیادی فرزندان نامشروع به دنیا آمد در اثر این تخریب نیروی انسانی و کشتار عظیمی که صورت گرفت، اینک بوسنی تقریبا کشوری بی سرو صداست به‌طوری که دیگر منابع اجتماعی، سیاسی، نظامی، علمی و توریسم این کشور تا مدت‌ها نمی‌تواند کمر راست کند؛ طی برآوردی که داشتیم حداقل سه الی چهار نسل و در حدود 100 سال اصلاح ساختار نیروی انسانی و جمعیت این کشور طول می‌کشد.

 

 

وی ادامه می دهد: از سال 1382 هر روز شاهد بمب‌گذاری و وارد شدن صدمات به نیروی انسانی عراق هستیم و اینک بلایی که طی 10 سال توسط آمریکا برای عراق اتفاق افتاد در سوریه ظرف مدت 30 ماه بر سر مردم این کشور نازل شد به‌طوری که چنانچه از همین فردا درگیری‌ها در این کشور پایان یابد اصلاح ساختار نیروی انسانی حداقل 40 سال طول خواهد کشید؛ آمریکا در ارتباط با افغانستان و پاکستان نیز اجازه ایجاد شرایط آزاد و امن را برای رشد نیروی انسانی نمی‌دهد.


عضو هیئت علمی جامعة المصطفی نیز کاهش جمعیت را تهدید بزرگ امنیتی می داند و با بیان این‌که در صورت کاهش جمعیت در عرصه‌های مختلف، جامعه نیازمندی‌های شدیدی به نیروهای غیربومی خواهد داشت تصریح می کند که چه بسا در استفاده بیش از حد از غیر بومیان، کل جغرافیای کشور از لحاظ امنیتی به خطر بیافتد.


حجت الاسلام حسینی هدف مرکز برنامه های ارتباطات آمریکا را کنترل نیروی انسانی دشمن خویش عنوان می کند و می افزاید: همه این مسائل در زمان کسینجر در یکی از پروژه‌های مطالعاتی شورای امنیت ملی آمریکا به نام کنترل امنیت جهانی مطرح می‌شود. چون این مسائل با دیدگاه‌های کمبود منابع و کنترل جمعیت مالتوس همراه بود، حمایت‌ سازمان‌های مختلف جهانی را به خود جلب کرد.


استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این که وضعیت رشد کل جمعیت دنیا کاهش یافته است می گوید: با وجود این که کشور آمریکا بیش از دویست میلیون جمعیت دارد، نرخ رشدشان را در دو و نیم یا سه نگه داشته و آن را کاهش نداده‌اند؛ ولی در دیگر کشورها، خصوصا کشورهایی که از جهت منابع زیر زمینی غنی هستند، شاهد کاهش شدید نرخ رشد جمعیت هستیم.


وی ادامه می دهد: اگر مرکز ارتباطات آمریکا در سال 1948 را رصد کنید دپارتمان‌های مطرح شده دردانشگاه جانهاپ کینز و دپارتمان‌های پویای جمعیت از دیدگاه تیلسون را با طرح‌های زمان کسینجر شورای امنیت ملی آمریکا خواهید یافت.


حجت الاسلام حسینی تدابیر جمعیتی غرب را بر اساس هژمونی و سلطه آنان بر کنترل نیروی انسانی دنیا می خواند و خاطرنشان می کند: تدابیر آنان در راستای تضعیف سایر ملت‌ها به خصوص کشورهایی است که دارای منابع انرژی هستند.


عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز می گوید: کاهش جمعیت بدون توجه به آمایش سرزمین تهدیدی جدی برای امنیت کشور محسوب می شود چرا که پوشش مرزهای جغرافیایی نیازمند نیرو، امکانات و تجهیزات است.


بنابر آنچه که ملاحظه شد، برنامه ریزی دقیق غربی ها در بحث امنیتی برای کاهش نسل کشورهایی که از لحاظ منابع غنی هستند، زنگ خطر جدی را برای برنامه ریزان اجتماعی و جمعیتی به صدا در می آورد.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
1010
-
۲۱ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۰
من قول شرف ميدم اگ براي خودم وهمسرکار خوب بامزايا خوب گيربياد وکار فرزندانم هم تامين باشه 4 تابجه بيارم.........!!!!!!!!!!!!!!!!!
7
3
1010
-
۲۱ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۰
من قول شرف ميدم اگ براي خودم وهمسرکار خوب بامزايا خوب گيربياد وکار فرزندانم هم تامين باشه 4 تابجه بيارم.........!!!!!!!!!!!!!!!!!
9
5
شيش تاييا
۲۱ دی ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۷
توروخدا ميخاي يه خونه دوبلکس هم بهت بديم تو يه الونک 40 متري هم زندگي کني حداقل بايد دوتا بچه داشته باشي
جواد
-
۲۱ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۷
منم قول ميدم !
ولي مشکلم اينه که زن نميتونم بکيرم.
از شوخي گذشته ادم بدون خواهر برادر زندگيش سخت ميشه.
من که از هرکدوم دوتا دارم ، خيلي هم عاليه.
4
1
ميرزامنش
-
۲۱ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۷
مسئولين کمي دير به فکر افتادند.براي تسريع اين کار بايد کاري کنند که مردها تشويق بشوند چندين همسر اختيار کنند. تا هم کساني که شوهر ندارند در اين کار بزرگ دخيل شوند. البته اين کارها نياز به يک فرهنگ سازي گسترده و نرم دارد و کاري جهادي مي طلبد.
5
12
جواد
۲۱ دی ۱۳۹۲ - ۱۶:۵۴
بالاي صد در صد موافقم!
وقتشم بيشتر کنن.
من که 4 تا بچه ميخوام .بي شوخي
ببخشيد کدوم شبکه پخش ميشه؟
بدون نام
-
۲۱ دی ۱۳۹۲ - ۲۱:۴۶
به مردم نگيد ما بچه ميخواهيم خودشون برن و بچه بيارن
هر موقع وضع زندگي مردم رو خوب ديدند اون موقع بيان اظهار نظر کنند که ما بچه ميخوايم يا نه
زندگي مسولين با زندگي مردم را مقايسه کنيد وقتي که مسولين به فکر مردم داخل نيستند مردم ميخواهيد به فکر مسولين باشند؟؟؟
تمام
ديگه نظري ندارم
7
2
بدون نام
-
۲۱ دی ۱۳۹۲ - ۲۲:۰۰
ولش کن مجردي بهتره.الان براي عروسي و رهن يه خونه 40 مليون پول لازمه.من که بيخيالش شدم.
9
3
بدون نام
-
۲۱ دی ۱۳۹۲ - ۲۲:۰۲
واقعا ما بايد ازدواج کنيم.چون امنيت شغلي داريم.
5
4
بدون نام
-
۲۱ دی ۱۳۹۲ - ۲۲:۲۳
به خدا من مهندسم ولي دارم حمالي ميکنم.
5
2
بي نام
-
۲۲ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۷
متاسفانه مردهاي پولداري که مي تونند 6 تا بچه رو هم تأمين بکنند 1 الي 2 بچه بيشتر ندارن و هرسال هم با زن وبچه هاشون حج عمره مي روندو بجاي اينکه ازدواج مجدد بکنند که هم خدا راضي باشه هم جامعه و هم مسئولين رابطه موقت رو با پول!!! مي خرند يعني فقط وفقط به فکرخودشون هستند ديگه زنهاي بي سرپرست منحرف مي شوندو هزاران پيامد شوم اجتماعي ديگه بماند اينها فقط براي خودشان زندگي مي کنند..... مسئولين کجايند بي پرده وعلني هشداربدن.... همه مي بينيم و مي دانيم ديگه چرا محفي کنيم.
3
5
بدون نام
-
۲۳ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۳
من مي خوام زن بگيرم.اگه کسي تمايل به ازدواج داره بگه.sunchico2@شرايطم ...پول ندارم کار ندارم ترم آخر دانشگاه آزاد هرچي داشتم دادم شهريه...ازوام ازدواج هم خبري نيست...حالا من موندم چه جوري بايد نسلم رو کاهش ندم...ميخوام اصلا منقرض بشم مثل مرحوم دايناسوره
12
2
بدون نام
-
۲۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۹:۳۰
بابا زمينه ازدواجو واسه ما جوونا اماده کنن ازدواج ميکنيم بچه دارم ميشيم بنده به شخصه سه تا بچه ميخوام
اصن همين جوونايي که تو سن ازدواجن ازدواج کنن انفجار جمعيت رخ ميده!
7
1
رفيق
-
۲۸ دی ۱۳۹۲ - ۲۳:۰۶
تورم و گروني و کاهش رشد اقتصادي و رانت و اختلاص و ... هزارتا بي تدبيري ديگه به مراتب خطرناک تر هستن. دست از سر اين جووناي بيچاره برداريد با اين کاهش جمعيت.
1
1
مريم
-
۰۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۷:۵۶
من يک معلم هستم 2تا بچه دارم اگه با 9ماه مرخصي زايمان موافقت شود حتماٌيک بچه ديگر مي آورم توروخدا به مسئولين بگوييد
0
1
پربازدیدترین آخرین اخبار