گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ هفته ای که گذشت سینمای ایران با خبرهای متفاوتی همراه بود؛ خبر اول اینکه:
حجت الله ایوبی معاون سینمایی وزیر فرهنگ و ارشاد در حاشیه افتتاح سینما کاپری شهرستان گرگان گفت: کارت زردی که مجلس به جنتی داد باعث تأسف اهالی فرهنگ و هنر شد چرا که انتظار داشتند با توجه به اقدامات فرهنگی خوب چند ماه گذشته به وزیر فرهنگ کارت تشویق داده شود نه کارت زرد!
وی این تصاویر را معنادار خواند و افزود:این اقدام مجلس مورد حمایت اهالی فرهنگ و هنر نیست هرچند در جامعه پیشرفته مدنی دموکراتیک وظایف قوا، حقوق و تکالیف مشخص است.
ایوبی همچنین اظهار داشت: وزارت فرهنگ و ارشاد رابطه خوبی با کمیسیون فرهنگی مجلس دارد و سوال مطروحه نیز خارج از کمیسیون فرهنگی مجلس بود.
مجید مسچی، مدیرعامل موسسه سینما شهر در پاسخ به سوال خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» مبنی بر اینکه با توجه به اظهارات اخیر نصیری نژاد مالک سینمای «قدس» تهران، چه اقدامات حمایت گرانه ای از سینماهای خصوصی در دستور کار دارید گفت: مالک سینمایی که سینما را با توالت عمومی هم طراز می کند بهتر است سینمایش تعطیل شود و ایوبی نیز این سخن را تأیید کرد.
ایوبی در واکنش به این سوال، سینما در دولت یازدهم را سینمای امید خواند و اظهار داشت: لازم است مدیریت های استانی برای توسعه سینمای کشور و آشتی مردم با سینما به این امر توجه ویژه ای داشته باشند، باید پیوست فرهنگ و هنر دیده شود و اراده برای ساخت و ساز سالن های مناسب بوجود آید.
معاون سینمایی وزارت ارشاد افزود: باید بخش خصوصی را برای تجهیز سینماها ترغیب کرد، کما اینکه دولت نیز حمایت های خود را دریغ نمی کند.
ایوبی همچنین خاطرنشان کرد: دولت در نظر دارد تا پایان دهه فجر سال آینده با وجود بسیاری از مشکلات و نابسامانی های مالی، تمامی سینماهای کشور را دیجیتال کند.
گروه «سگ های زرد» را سگ های زرد نخوانید
وی همچنین عصر روز گذشته در نشستی با مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان گلستان، در حالی از 2 برادر فرازمند، دو موزیسین زیرزمینی که چندی پیش در بروکلین نیویورک کشته شده بودند، به عنوان هنرمند عرصه ی موسیقی یاد کرد که از آوردن نام گروه موسیقی آنان امتناع می کرد.
رئیس سازمان سینمایی کشور با اشاره به کشته شدن دو تن از اعضای ایرانی گروه موسیقی «سگ های زرد» گفت: اینکه در رسانه ها از آنان به عنوان سگ های زرد یاد شود نابجاست!
ایوبی رسانه هایی که این دو برادر را با نام گروه موسیقیشان معرفی کردند را رسانه های بی اخلاق خواند و افزود: برخی رسانه ها با طرح سوالاتی ذهن مردم را خراب کردند که لازم است یک اخلاقی بر آن ها حاکم شود.
رئیس سازمان سینمایی کشور در رابطه با تدفین این دو برادر در قطعه ی هنرمندان بهشت زهرا در جوار افراد هنرمندی مانند محمد نوری، خسرو شکیبایی و بسیاری از هنرمندانی که سال ها برای کشور و هنر و فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی آن خون دل خورده اند، گفت: در تعیین هنرمند بودن این دو فرد در نهاد تخصصی «خانه موسیقی» و معاونت فرهنگی، بررسی به عمل آمده و با توجه به سابقه مادر و پدر این دو برادر که از فیلمنامه نویسان برجسته کشور محسوب می شوند آن ها در این مکان دفن شدند.
وی همچنین از برخی رسانه ها گلایه کرد که چرا در عوض دلجویی از خانواده این دو هنرمند، به بهانه های مختلف که بخشی از این بهانه ها سیاسی نیز بود موجب تشویش اذهان عمومی شدند.
وی تأکید کرد: نباید هنرمندان را وارد تسویه حساب های سیاسی کنیم به خصوص که خانواده آنان داغدار نیز بودند.
گفتنی است گروه موسیقی (yellow dogs) یا همان سگ های زرد از گروه های موسیقی زیرزمینی بود که از سال 2010 در آمریکا فعالیت می کردند، دو تن از اعضای این گروه به نام های سروش فرازمند و آرش فرازمند به دست یکی از همکاران قبلی خود به قتل می رسند و پس از کشته شدن به ایران اتقال می یابند و در قطعه هنرمندان بهشت زهرا دفن می شوند.
صدور پروانه ساخت برای 4 فیلم جدید
در جلسه چهارشنبه 18 دی 92 که با حضور همه اعضای شورای پروانه فیلمسازی برگزار شد، مجوز ساخت 4 فیلم «چهارشنبه 19 آبان» به تهیهکنندگی محمدحسین لطیفی و به کارگردانی وحید جلیلوند،«مادر قلب اتمی» به تهیهکنندگی حسن پور قلی زاده و کارگردانی علی احمدزاده، «چگونه آموختیم پیتزا بخوریم و خوشبخت باشیم» به تهیهکنندگی مرتضی شایسته و فتح الله جعفری جوزانی و کارگردانی مسعود جعفری جوزانی و «بهمن» به تهیهکنندگی جواد نوروزبیگی و کارگردانی مرتضی فرشباف را صادر کرد.
معراجیها رنگ خون گرفت/ عروج 5 تن از عوامل پشت صحنه فیلم دهنمکی
محمدجواد شریفیراد، از باسابقهترین مدیران جلوههای ویژه سینمای ایران، علیاکبر رنجبر مدیرعامل شهرک سینمایی دفاع مقدس و 3 نفر از عوامل پشت صحنه فیلم «معراجیها» بر اثر انفجار حین فیلمبرداری جان باختند.
جواد شریفی راد مدیر جلوه های بصری فیلم سینمایی «معراجی ها» درحالیکه گروه آخرین روزهای فیلمبرداری را پشت سر می گذاشت براثر سانحه در حین فیلمبرداری به دیار باقی شتافت.
بر اساس شنیده ها به غیر از شریفی راد 5 نفر دیگر از عوامل این فیلم سینمایی نیز در این حادثه در گذشتند.حال یکی از مجروحان این حادثه نیز وخیم گزارش شده است.
علی اکبر رنجبر مدیر شهرک سینمایی دفاع مقدس، رضا فرجی جانشین تولید فیلم به همراه یک بدلکار و یکی از نیروهای تدارکات فیلم معراجی ها افرادی بودند که بر اثر این حادثه معراجی شدند.
در این حادثه عوامل «معراجیها» در حال کار گذاشتن مواد منفجره داخل یک از وسایل صحنه بودند که با انفجار آن متاسفانه شریفیراد و 4 نفر دیگر جان به جان آفرین تسلیم کردند.
بنابراین گزارش شریفیراد که جزو باسابقهترین مدیران جلوه های ویژه در سینمای ایران بود تاکنون مسئولیت جلوههای ویژه بیش از 30فیلم سینمایی را برعهده داشته است به تازگی مراحل فنی فیلم عظیم «محمد(ص)» را به پایان رسانده و از نخستین تجربههای او در سینمای انقلاب می توان به «حمله به اچ3»، «شمارش معکوس»، «مسیر معکوس» اشاره کرد و از آخرین کارهای او «شکارچی شنبه» و «اخراجیهای یک و 2» بود.
او به تازگی مسولیت جلوههای ویژه «مرواریدهای خیلج فارس» را به پایان برده بود.
پاسخ به شایعات در مورد فیلم «فرشتهها با هم میآیند»/ پیگیری همزمان تدوین و ساخت موسیقی
روابط عمومی فیلم سینمایی «فرشتهها با هم میآیند» به شایعات در خصوص انتخاب این فیلم برای بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر با وجود آماده نبودن پاسخ داد.
فیلمبرداری فیلم سینمایی «فرشتهها با هم میآیند» به کارگردانی حامد محمدی به پایان رسیده و فیلم در مراحل فنی است.
فیلمبرداری نخستین فیلم حامد محمدی مدتی است تمام شده و چند صحنه مربوط به جلوه های ویژه رایانهای باقی مانده که در حال انجام است. تدوین و ساخت موسیقی همزمان پیگیری میشود. میثم موئینی تدوین «فرشتهها با هم میآیند» را برعهده دارد و مهیار علیزاده برای آن موسیقی میسازد.
روابط عمومی این پروژه سینمایی درباره سوالی که دیروز سه شنبه 17 دی ماه در نشست خبری دبیر سی و دومین جشنواره فیلم فجر از سوی یک خبرنگار مطرح شد توضیح داد:«متاسفانه در نشست خبری دبیر جشنواره خبرنگاری که طبعا در روند تولید فیلم نبوده خبری کذب مبنی بر باقی ماندن 30 درصد از فیلمبرداری «فرشتهها با هم میآیند» مطرح کرد. افراد حرفه ای سینما می دانند اگر 30 درصد فیلمبرداری یک پروژه در این تاریخ باقی مانده باشد، آن فیلم امکان رسیدن به جشنواره را ندارد.
چه برسد به این که توسط هیات انتخاب بازبینی شود. توقع می رود تعدادی از دوستان رسانهای پیش از طرح موضوعات شبههبرانگیز از طریق روابط عمومی یا تهیه کننده «فرشتهها با هم میآیند» در جریان آخرین وضعیت فیلم قرار بگیرند.
«فرشتهها با هم میآیند» با بازی جواد عزتی، نازنین بیاتی، رضا ناجی و ... به تهیهکنندگی منوچهر محمدی و با مشارکت سازمان سینمایی سوره حوزه هنری ساخته شده است.
عیادت رئیس سازمان سینمایی از «رضا رویگری» و «مجید مظفری»
حجتالله ایوبی معاون سینمایی وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی و رئیس سازمان سینمایی از «رضا رویگری» و «مجید مظفری» عیادت کرد.
حجت الله ایوبی عصر سه شنبه 17 دی با حضور در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان پارسیان از «رضا رویگری» بازیگر سینما و تلویزیون عیادت و از آخرین مراحل درمان وی کسب اطلاع کرد.
ایوبی پس از آن در منزل «مجید مظفری» از بازیگران سینما و تلویزیون که به تازگی از بیمارستان مرخص شده، حضور یافت و از وی عیادت کرد.
«مجید مظفری» در این دیدار از آخرین وضعیت درمانی و فعالیتهای حرفهایاش با ایوبی صحبت کرد.
رضاداد: مضامین ارزشی برای ما در اولویت قرار دارد/رویکرد جشنواره به فیلمهای انقلاب و دفاع مقدس و یک فیلم جا مانده
فیلم شیار143 با توجه به مضمون دفاع مقدسی و ساختار مناسبی که دارد میتواند یکی از فیلمهای مورد توجه جشنواره امسال باشد. فیلمی که یکی از سکانسهای ماندگار فیلمهای دفاع مقدسی را در خود دارد.
علیرضا رضاداد در کنفرانس خبری درباره جشنواره فجر ضمن بیان مطالبی درباره فیلمهای امسال و نحوه برگزاری این جشنواره مهم درباره توجه جشنواره فیلم فجر به مفاهیمی همچون انقلاب و ارزشهای دفاع مقدس نیز گفت که ما همچون سالهای گذشته در جشنواره، رویکرد انقلاب و دفاع مقدس را دنبال می کنیم. قطعا یکی از رویکردهای ما توجه به مضامین ارزشی است و این مضامین برای ما در اولویت قرار دارد.
جشنواره فجر همانطورکه از نامش پیداست جشنواره انقلاب است و طبیعی است که باید به این مفاهیم توجه ویژه ای داشته باشد.
البته این نکته هم واضح است که یک فیلم با مفاهیم متعالی باید در یک ساختار مناسب ارائه شود تا بتواند این مفاهیم را به مخاطب خود منتقل کند و طبعا یک فیلم با ضعف ساختاری فاقد این ارزش خواهد بود.
فیلم شیار 143 به کارگردانی نرگس آبیار که یک فیلم دفاع مقدسی است، چندی پیش به دلیل مشکلات فنی از حضور در بخش مسابقه جشنواره انصراف داد ولی در مدت باقی مانده بواسطه حل شدن این مشکل طی نامه ای به جشنواره، حضور دوباره خود را اعلام کرد.
تهیه کننده این فیلم در گفتوگویی اعلام کرد که قائم مقام جشنواره عنوان کرده حضور دوباره این فیلم در جشنواره با قوانین مغایرتی ندارد.
دومین ساخته نرگس آبیار که این بار مضمونی دفاع مقدسی دارد به یک فیلم خوب و تاثیرگذار بدل شده بطوریکه اکران خصوصی آن برای برخی منتقدین و اهالی رسانه توجه آنها را به این فیلم جلب کرد.
بازی متفاوت مریلا زارعی که در سکانس پایانی فیلم به اوج خود می رسد یکی از نقاط برجسته این فیلم است که مخاطب را با خود همراه می سازد. سکانسی که می تواند تبدیل به یک خاطره ماندگار در فیلم های دفاع مقدسی شود.
نام این فیلم البته هنوز در لیست فیلم های حاضر در جشنواره اعلام نشده و طبیعی است با توجه به سخنان دبیر محترم جشنوار مبنی بر توجه جشنواره امسال به فیلم هایی با این مضامین و وقت باقی مانده اعلام شود و به نظر می رسد این فیلم یکی از کارهایی خواهد بود که مورد توجه منتقدین و مخاطبان جشنواره قرار خواهد گرفت.
رضاداد: جشنواره فیلم فجر امسال در 31 استان کشور برگزار میشود/ تجهیز سینماهای همه استانها به سیستم اکران دیجیتالی
دبیر سی و دومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر از برگزاری این جشنواره برای اولین بار در 31 استان کشور خبر داد.
علیرضا رضاداد دبیر سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در نشست خبری خود که هم اکنون در حال برگزاری است از برگزاری این جشنواره در 31 استان کشور خبر داد.
وی افزود: جشنواره سی و دوم امسال برای اولین بار و در 31 استان کشور به صورت همزمان برگزار میشود.
رضاداد عنوان کرد: امسال قرار شده است در تمامی استانها حتی آن استانهایی که سینمای فعالی ندارند به سیستم اکران دیجیتالی مجهز شوند و امسال با هماهنگی که با وزارت کشور انجام شده برای اولین شاهد برگزاری جشنواره فیلم فجر در 31 استان کشور خواهیم بود.
21 فیلم سودای سیمرغ و 15 فیلم اول جشنواره فیلم فجر اعلام شدند/ احتمال افزایش فیلمها
هیأت انتخاب مسابقه سینمای ایران «سودای سیمرغ» و «نگاه نو» سیودومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر اسامی فیلمهای راهیافته به این بخشها را اعلام کرد.
پیش از این اسامی تعدادی از فیلمهای راه یافته اعلام شده بود که اسامی کامل به شرح زیر است :
سودای سیمرغ :
1- آذر، شهدخت، پرویز و دیگران( بهروز افخمی)
2- امروز(سید رضا میرکریمی)
3- برف(مهدی رحمانی)
4- بیگانه(بهرام توکلی)
5- پنجاه قدم آخر(کیومرث پوراحمد)
6- تمشک(سامان سالور)
7- چ(ابراهیم حاتمی کیا)
8- خط ویژه( مصطفی کیایی)
9- رستاخیز(احمد رضا درویش)
10- زندگی جای دیگری است(منوچهر هادی)
11- شهابی از جنس نور( محمدرضا اسلاملو)
12- طبقه حساس(کمال تبریزی)
13- عصبانی نیستم!(رضا درمیشیان)
14- قصه ها( رخشان بنیاعتماد)
15- کلاشینکف(سعید سهیلی)
16- گنجشکک اشی مشی(وحید نیکخواه، غلامرضا رمضانی، مسعود کرامتی)
17- متروپل(مسعود کیمیایی)
18- میهمان داریم( محمد مهدی عسگرپور)
19- همه چیز برای فروش(امیر حسین ثقفی)
20- انارهای نارس(مجید رضا مصطفوی)
21- چند متر مکعب عشق( جمشید محمودی)
بخش نگاه نو:
1-ارسال یک آگهی تسلیت برای روزنامه( ابراهیم ابراهیمیان)
2- انارهای نارس(مجید رضا مصطفوی)
3- با دیگران(ناصر ضمیری)
4- پایان خدمت( حمید زرگر نژاد)
5- پنج ستاره( مهشید افشارزاده)
6- چند متر مکعب عشق( جمشید محمودی)
7- روزگاری عشق و خیانت( داود بیدل)
8- سیزده (هومن سیدی)
9- فردا(ایمان افشاریان، مهدی پاکدل)
10- لامپ 100(سعید آقاخانی)
11- ملبورن(نیما جاویدی)
12- ناخواسته(برزو نیک نژاد)
13- عاشقها ایستاده میمیرند(شهرام مسلخی)
14- خانوم(تینا پاکروان)
15- فرشتهها با هم می آیند(حامد محمدی)
مدیریت ارتباطات سی و دومین جشنواره فیلم فجر تاکید می کند،بر اساس جمع بندی هیات انتخاب ممکن است باتوجه به آخرین وضعیت فنی فیلمها و آماده شدن آنها،در جلسه نهایی هیات انتخاب، آثاری به عنوان مسابقه ، خارج از مسابقه یا رزرو به این اسامی اضافه شود.
هیات انتخاب سینمای ایران از اول آذر کار بازبینی فیلمهای ارسال شده به جشنواره فیلم فجر را آغاز کرده بود. ابراهیم داروغه زاده مجید رضا بالا، حسین کرمی، داریوش فرهنگ، محمد حسین لطیفی، علی معلم و مازیار میری اعضای هیات انتخاب سینمای ایران سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر را تشکیل می دادند.
گفتنی است در بخش سودای سیمرغ علاوه بر سیمرغ زرین بهترین فیلم با نگاه ملی، همانند سال های قبل، 17 سیمرغ بلورین بهترین فیلم، کارگردان ، فیلم نامه، بازیگر نقش اول مرد و زن، فیلمبرداری، تدوین، موسیقی، نقش مکمل مرد و زن، صدابرداری، صداگذاری، طراحی صحنه و لباس، چهره پردازی، جلوههای ویژه میدانی و جلوه های بصری و جایزه ویژه هیأت داوران اهدا خواهد شد.
كمي فكر كنيد ارزش و ضد ارزشها رو درست درك كنيد