به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از رشت، عده ای گمان می کنند در دانشگاه آزاد دانشجو و یا اساتید آزادند هر طور که مایلند تدریس و یا تحصیل کنند؛ درحالی که با یک گزارش کوتاه از دانشگاه آزاد رشت می توان فهمید که دانشجویان دانشگاه آزاد طبق قواعد و اصولی خاص درس می خوانند و نمره می گیرند.
هیچ یک از روش های تدریس به خودی خود خوب یا بد نیستند؛ بلکه چگونگی و شرایط استفاده از آنهاست که باعث قوت یا ضعفشان می شود.
اساتید باید با توجه به هدف های آموزشی -محتوای درس - نیازها و.. بهترین روش برای یک تدریس خوب را انتخاب کند.
برای تدریس نباید فقط از یک روش استفاده کرد؛ بلکه با معرفی یک کتاب به عنوان منبع اصلی و کتب دیگر به عنوان منابع فرعی جهت افزایش اطلاعات دانشجویان می توان به دانشجورا علاقه مند به مطالعه کرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خواهران رشت در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» گفت: برای هر استاد دو واحد درسی از طرف شورای عالی فرهنگی مشخص می شود و استاد موظف است 32 ساعت تدریس کند.
اکرم رحمانی گفت: استاد موظف است کتابی را که که از طرف شورای عالی فرهنگی انتخاب شده و یا کتابی را که در بیشتر دانشگاهها تدریس می شود را به عنوان منبع اصلی و چند کتاب دیگر را به عنوان منابع فرعی به جهت افزایش اطلاعات دانشجویان معرفی کند.
وی گفت: در مقطع کارشناسی استاد سعی می کند علوم و اطلاعات را در اختیار دانشجویان بگذارد؛ اما در مقاطع ارشد چون مباحث بر پایه پژوهش است و ارائه پژوهش از طرف دانشجو بسیار موثر است، دانشجو را برای اخذ اطلاعات بیشتر به دنبال تحقیق و پژوهش بفرستند به جهت اینکه دانشجو روش تحقیق و ماخذشناسی را آموزش می بیند تا بتواند پایان نامه خود را انتخاب و آموزه های خود را در آنجا پیاده کند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خواهران رشت گفت: در مقطع کارشناسی امتحانات پایان ترم ملاک قرار می گیرد؛ اما در مقطع کارشناسی ارشد با توجه به حجم دروس امتحان میان ترم انجام می شود و فقط پنج نمره می توان به میان ترم اختصاص داد که 15 نمره برای امتحان پایان ترم است.
رحمانی افزود: در دانشگاه آزاد امتحانات بر اساس منابع تعیین شده طراحی می شود و امتحانات همیشه جدی و سوالات دقیق طراحی می شود و دانشجویان نیز ملزم به مطالعه و پاسخگویی دقیق هستند.
وی تصریح کرد: اساتید موظفند اوراق را بسیار دقیق تصحیح کنند و بیشتر دانشجویان با توجه به پاسخگویی از نمرات راضی هستند و تفاوتی با ارائه دروس و نمره دهی اساتید وجود ندارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خواهران رشت با اشاره به اینکه اساتید در زمان تصحیح اوراق گوشی های خود را خاموش می کنند، گفت: پاسخگویی دانشجویان و ارائه نمره اساتید در حد معتدل است نه سخت گیری انجام می شود و نه سهل گیری.
رحمانی گفت: استاد نمی خواهد که با ایجاد ترس در برگزاری امتحان حربه ای برای خود داشته باشد و کمال انصاف و عدالت را در تصحیح اوراق رعایت می کند.
وی افزود: دانشجو این حق را دارد که نسبت به نمره خود اعتراض کند و استاد نیز موظف است ورقه دانشجو را بازبینی کند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خواهران رشت گفت: دانشجو و استاد در دانشگاه آزاد از هم راضی هستند و هر تاریخی که آزمون برگزار می شود، استاد موظف است بعد از هفت روز نمرات را اعلام کند.
شهبازی، دانشجوی کارشناسی علوم سیاسی دانشگاه آزاد رشت گفت: اکثر دانشجویان از اساتید راضی هستند و اگر استاد، کتابی را معرفی کرده باشد، برای آنکه دانشجو در شب امتحان با استرس مواجه نشود، موارد حذفی را حذف و نکات مهم را یاد آوری می کند.
وی گفت: اگر دانشجویی به خاطر پاره ای از مشکلات بیش از سه جلسه غیبت داشته باشد، با صحبت کردن و مشورت با استاد مشکلش حل شده و سعی می کند که دروس را با مطالعه و با جدیت سرجلسه امتحان حاضر شود.
این دانشجو گفت: نمرات در دانشگاه آزاد خوب است و هر آنچه که دانشجو در پاسخ به سوالات می نویسد، استاد نیز به همان اندازه نه کمتر و نه بیشتر نمره می دهد و هیچ گونه رابطه بازی بین استاد و دانشجو وجود ندارد و اساتید در ارائه نمره بسیار جدی عمل میکنند.
پژاوند، دانشجوی ترم هفتم دانشگاه آزاد رشت با اشاره به اینکه تدریس در دانشگاه آزاد خیلی بهتر در دانشگاه های پیام نور است، گفت: بعضی از اساتید پیام نوری فقط کتب را معرفی می کنند و از دانشجو می خواهند که به دنبال مطالعه این کتاب بروند.
وی با ابراز رضایت از بعضی اساتید جهت مشارکت دانشجو در تدریس با استاد با ارائه کنفرانس گفت: دانشجو با ارائه کنفرانس دروس به دنبال تحقیق و پژوهش می رود وو تازه یاد می گیرد که اینگونه مباحث در اجتماع چه کارآیی دارد و با بیان شیوا و عامیانه دانشجو فهم و درک دروس سهل تر می شود و مشکلی هم برای شب امتحان وجود نخواهد داشت.
این دانشجو گفت: بعضی از اساتید کتبی را معرفی می کنند که حتی برای تهیه آن باید به خارج استان رفت.
وی گفت: با حذف دروس اضافی و مشخص کردن مهم ترین بخش های کتاب توسط استاد مطالعه و یادگیری آسانتر انجام می شود.
پژاوند گفت: دانشجو همانطور که از اسمش پیداست باید طالب علم و دانش باشد و نمره نباید برای دانشجو ملاک باشد.